Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hertha Berlin grundades 1892 och är den mest framgångsrika klubben i Berlin. Hertha har fyra titlar på kontot, då de blivit ligacupmästare samt tyska mästare två gånger vardera. Matcherna spelas på Olympiastadion. Säsongen 2019/20 var första gången rivalderbyt mot Union gick av stapeln i den tyska högstadivisionen. Huvudstads-klubbarna vann respektive hemmamatch och Hertha slutade en placering ovanför lillebror. Därefter har Unionen klivit förbi sin storebror och Hertha har hängt mot repet två säsonger i rad. Kval krävdes i fjol mot Hamburger SV för att hålla Die Alte Dame kvar i finrummet. Kan nye coachen Schwarz föräldra och förbättra klubbens position 2022/23 är frågan.

Här kan du spela på Hertha Berlin

Grundad: 1892
Manager: Sandro Schwarz
Hemmaarena: Olympiastadion
Smeknamn: Die Alte Dame (Den gamla damen)

Här kan du spela på Hertha Berlin hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Hertha Berlin

Hertha tvingades kvala för att hänga kvar i Bundesliga i fjol och det var främst på grund av ett läckande försvar som släppte in mer än två mål per match i snitt. Boyata och hans försvarskollegor behöver skärpa till sig ordentligt om detta ska bli en roligare säsong för huvudstadsgänget. Framåt ser det bättre ut med namn som Piatek, Jovetic och Ngankam.

Dedryck Boyata

Född: 1990-11-28
Land: Belgien
Position: Försvarare

Det är många som jämför Dedryck Boyata med världens bästa back Virgil van Dijk och visst finns det en del beröringspunkter. Boyata kommer också från Benelux-området även om han är belgare till skillnad från Van Dijk som är holländare. 31-åringen kom till Manchester City som ung men lyckades aldrig slå igenom i den engelska storklubben. Istället fick han sitt stora genombrott i Celtic, precis som Van Dijk. Sommaren 2019 gick resan vidare till Hertha Berlin efter 90 ligafajter för storklubben från Glasgow. I Tyskland blev Dedryck Boyata omgående en nyckelfigur och har också de senaste säsongerna fått bära kaptensbindeln. Fjärde säsongen i Berlin är i antågande och om Hertha vill slippa en hemsk tid i botten av tabellen gäller det att spelare som Boyata levererar.

Suat Serdar

Född: 1997-04-11
Land: Tyskland
Position: Mittfältare

Just när myndighetsålder uppnåtts gjorde Suat Serdar debut i Bundesliga för Mainz, hos Die Nullfünfer stannade fotbollsspelaren från Bingen för 45 framträdanden under tre års tid. Schalke 04 lade rabarber på mittfältaren en vecka efter att han fyllt 21 bast och sommaren 2020 hade den då 23-årige tyskturken överträffat sina framträdanden för Mainz hos de blåvita i Gelsenkirchen. Suat är en bolltrygg passningsspelare som ersatte Leon Goretzka på ett närmast kusligt vis då de båda snidarna påminner oerhört mycket om varandra. Serdar har dessutom varit uppe och fått känna på spel med A-landslaget efter en succéfylld tid i Die Mannschafts yngre upplagor. Efter 83 seriestrider hos Schalke klev Serdar vidare till Hertha Berlin sommaren 2021 där ett femårskontrakt vittnar om den höga tro som finns på fältherren i huvudstaden.

Krzysztof Piatek

Född: 1995-07-01
Land: Polen
Position: Anfallare

Krzysztof Piatek är bara 27 år gammal, men det känns som att anfallaren har varit med betydligt längre än så. Säsongen 2014/15 stod den polska fotbollsspelaren för åtta baljor i hemlandets andradivision, något som gjorde att Cracovia Krakow fick upp ögonen för målskytten. Tre säsonger senare pangade “Pistolero” in hela 21 strutar för Cracovia, något som gav eko hela vägen till Italien. I pastastöveln blev succén omedelbar i Genoa och det dröjde inte länge innan Milan lade vantarna på Piatek. Efter flytten till modehuvudstaden gick det dock tyngre och sedan säsongen 2019/20 har strikern inte mäktat med fler än sju mål för varken Hertha Berlin eller Fiorentina – dit han var utlånad i fjol. Det återstår att se om Piatek kan hitta upp i gammal fin nivå till hösten.

Stevan Jovetic

Född: 1989-11-02
Land: Montenegro
Position: Anfallare

Montenegrinen Stevan Jovetic har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Med sina 30 mål för landslaget är han Montenegros meste målskytt någonsin och sedan 2007 har hans deltagande i landslagsdressen varit konstant. Klubblagsspelet har gått från en fin tid i serbiska Partizan vidare till Fiorentina. Även Manchester City, Inter, Sevilla och Monaco har fått ta del av den målfarlige frontmannen. Under sommaren 2021 lyckades Hertha Berlin knyta till sig fotbollsspelarens tjänster och med sex ligamål blev han också bäst av alla i ett lag som fick slåss för livet i botten. Att 32-åringen kan förbättra sin målskörd 2022/23 är knappast någon högoddsare.

Här kan du spela på Hertha Berlin