Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FC Nürnberg (spelar inte i Bundesliga säsongen 2019/20)

Till Bundesliga startsida.
FC Nürnberg är en klassisk tysk fotbollsklubb som firade sina största framgångar under 1920-talet. Då vann klubben, som den helt enkelt kallas, fem ligatitlar och har vunnit sammanlagt nio. Under 2000-talet har Nürnberg dock åkt hiss mellan Bundesliga och 2. Bundesliga. Sedan man avancerade till Bundesliga 1998 har man gått upp eller åkt ur hela tio gånger. Flera kända spelare har burit den vinrödsvarta dressen som Andreas Köpke, Jan Koller, Angelos Charisteas och Champions League-vinnaren Samuel Kuffour.

Smeknamn: Der Club, Die Legende
Manager: Boris Schommers (interim)
Hemmaarena: Max-Morlock-Stadion

Spela på FC Nürnberg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i FC Nürnberg

Mikael Ishak
Mikael Ishak har faktiskt inte spelat i Allsvenskan. Han gick från Assyriska i Superettan till Bundesliga och Köln redan som 17-åring 2011. Sedan dess har anfallaren varit lite av en fotbollsnomad. Det har blivit spel i Kölns andralag, St. Gallen i Schweiz, Randers i Danmark och sedan januarifönstret 2017 Nürnberg. Dessutom har 25-åringen tillhört Parma, men spelade inga matcher för den italienska klubben. Ishak var också med i det svenska landslag som vann U21-EM i Tjeckien 2015. Ishak var en starkt bidragande orsak till att Nürnberg gick upp i Bundesliga genom att göra tolv mål och fem assists, bäst i laget tillsammans med Hanno Behrens. 25-åringens nuvarande kontrakt med Bundesliga-klubben gäller till 2020.

Hanno Behrens
Kapten Hanno Behrens gjorde säsongen 2017/18 allt som kunde begäras av honom, något som kulminerade med att mittfältaren gjorde målet som gjorde att Nürnberg tog steget upp i Bundesliga. 28-åringen var jämnheten själv, han vann den interna skytteligan och gjorde mål varje månad under säsongen. Tysken har haft en intressant karriär. Han har aldrig varit i närheten av spel i landslaget, utan gått den långa vägen från Regionalliga Nord, via tredjeligan till 2. Bundesliga och till slut Bundesliga. Den enda kopplingen Behrens haft till tysk toppfotboll är att han tillhörde akademin hos Hamburger SV som ung. Sommaren 2015 kom han till Nurnberg och 2017 förlängde kaptenen kontraktet till 2020.

Christian Mathenia
FC Nürnberg har inte haft en förstamålvakt på fyra säsonger men oddsen är att nyförvärvet Christian Mathenia kommer ta den platsen. 26-åringen var ordinarie i Hamburger SV säsongen 2017/18 och även i Darmstadt säsongen 2015/16, båda gångerna i Bundesliga. Han har även en säsong bakom sig som förstemålvakt i 2. Bundesliga. När Hamburg åkte ur Bundesliga sommaren 2018 såldes Mathenia till Nürnberg för fem miljoner kronor. Det kan visa sig bli ett reapris för nykomlingen i den tyska ligan i fotboll. Mainzprodukten Mathenia har kontrakt med den forna tyska storklubben Nürnberg till 2021.

Spela på FC Nürnberg.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.