Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SC Freiburg

Till Bundesliga startsida.

Fakta om Freiburg

SC Freiburg spelar i Bundesliga sedan säsongen 2009/10. Under årens lopp har man fått fram landslagsspelare som Jörg Heinrich och Sebastian Kehl. Laget grundades 1912 och år 1978 debuterade man i Zweite Bundesliga, för att 15 år senare göra sin första säsong i Bundesliga. 1995 kom lagets bästa placering i Bundesliga så här långt, en tredjeplats.

Smeknamn: Breisgau-Brasilianer
Manager: Christian Streich
Hemmaarena: Schwarzwald-Stadion

Spela på SC Freiburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SC Freiburg:

Jonathan Schmid
Högerbacken Jonathan Schmid är tillbaka i klubben där han slog igenom efter att ha lämnat Freiburg 2015. Sedan dess har fransmannen med en österrikisk far och en fransk mor tillhört Hoffenheim och nu senast Augsburg. Där var han given under tre säsonger. I fjol stod den offensiva ytterbacken för tre mål och var en starkt bidragande orsak till att Augsburg löste kontraktet. Nu är 29-åringen alltså åter på Schwarzwald-stadion där han är högst omtyckt. Kan han föra det nederlagstippade laget till en än mer framskjuten placering än fjolårets 13:e-plats? 

Nils Petersen 
Nils Petersen slog igenom med dunder och brak som 22-åring 2010. Han smällde in 25 mål på 33 matcher för Energie Cottbus i Bundesliga 2 och vann skytteligan i serien överlägset. Det fick storklubben Bayern Munchen att agera snabbt och skriva ett 3-årskontrakt med tysken. I Petersens första match med Bayern, en träningsmatch, gjorde han hattrick. Men askungesagan tog slut snabbt och fotbollsspelaren gjorde bara två matcher från start på Allianz Arena. Efter 2,5 år i Werder Bremen kom Petersen till nuvarande klubben Freiburg på lån 2014/15. Han gjorde nio mål på tolv matcher, men Freiburg åkte ur. 2015/16 vann Freiburg Bundesliga 2, och Nils Petersen gjorde för andra gången över 20 mål i serien. I Bundesliga har 30-åringen fortsatt vara en flitig målskytt. Åtta mål följdes upp med hela 15 strutar 2017/18, vilket gav en andraplats i skytteligan och i fjol blev det tio mål. Det innebär att Petersen har gjort minst tio ligamål i Bundesliga  tre säsonger i rad.. 2018 debuterade Nils Petersen i det tyska landslaget men fick inte plats i Joachim Löws trupp till Fotbolls-VM i Ryssland 2018. 

Luca Waldschmidt 
Anfallaren Luca Waldschmidt var Freiburgs stora värvning sommaren 2018 när klubben betalade 50 miljoner kronor till Hamburger SV för att få loss honom, och 23-åringen levererade direkt. Nio mål på en säsong i Bundesliga är tyskens överlägset högsta, då han före 2018 bara gjort två mål i Bundesliga trots att han debuterade i den tyska ligan med Frankfurt sommaren 2015. Waldschmidt har spelat flera landskamper för Tyskland på ungdomsnivå, men inte fått representera Die Mannschaft. Jämförelserna är måhända överdrivna, men Waldschmidt har liknats med Der Bomber, Gerd Müller, och ryktats vara på väg till Serie A.

Spela på SC Freiburg.

Till startsida Fotboll