SC Freiburg

Till Bundesliga startsida.
SC Freiburg spelar i Bundesliga sedan säsongen 2009/10. Under årens lopp har man fått fram landslagsspelare som Jörg Heinrich och Sebastian Kehl. Laget grundades 1912 och år 1978 debuterade man i Zweite Bundesliga, för att 15 år senare göra sin första säsong i Bundesliga. 1995 kom lagets bästa placering i Bundesliga så här långt, en tredjeplats.

Smeknamn: Breisgau-Brasilianer
Manager: Christian Streich
Hemmaarena: Schwarzwald-Stadion

Spela på SC Freiburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SC Freiburg:

Amir Abrashi
28-åringen Amir Abrashi värvades till Tyskland och Freiburg just som det stod klart att klubben åkt ur Bundesliga sommaren 2015. Den forne talangen hade fem säsonger bakom sig i schweiziska Super League och har spelat för alla schweiziska landslag på vägen till A-landslaget, när han bytte land och liga. Den defensive mittfältaren tog en plats direkt i Freiburg och var en starkt bidragande orsak till att Freiburg tog sig upp i Bundesliga direkt. Har kontrakt med Freiburg fram till 2020.

Nils Petersen
Nils Petersen slog igenom med dunder och brak som 22-åring 2010. Han smällde in 25 mål på 33 matcher för Energie Cottbus i Bundesliga 2 och vann skytteligan i serien överlägset. Det fick storklubben Bayern Munchen att agera snabbt och skriva ett 3-årskontrakt med tysken. I Petersens första match med Bayern, en träningsmatch, gjorde han hattrick. Men askungesagan tog slut snabbt och Nils Petersen gjorde bara två matcher från start på Allianz Arena. Efter 2,5 år i Werder Bremen kom han till nuvarande klubben Freiburg på lån 2014/15. Han gjorde nio mål på tolv matcher, men Freiburg åkte ur. 2015/16 vann Freiburg Bundesliga 2, och Nils Petersen gjorde för andra gången över 20 mål i serien. I Bundesliga har 29-åringen fortsatt vara en flitig målskytt. Åtta mål följdes upp med hela 15 strutar i fjol, vilket gav en andraplats i skytteligan. Petersen var Freiburgs överlägset viktigaste spelare och den stora orsaken till att laget löste kontraktet. Att han ska göra fler mål denna säsong är en högoddsare men skulle mycket väl kunna vara värt ett bet. 2018 debuterade Nils Petersen i det tyska landslaget men fick inte plats i Joachim Löws i Fotbolls-VM.

Luca Waldschmidt
Anfallaren Luca Waldschmidt var Freiburgs stora värvning sommaren 2018 när klubben betalade 50 miljoner kronor till Hamburger SV för att få loss honom. 22-åringen har ännu bara gjort två mål i Bundesliga trots att han debuterade i den tyska ligan med Frankfurt sommaren 2015. Waldschmidt har hittills mest suttit på bänken i sin seniorkarriär, men har spelat flera landskamper för Tyskland på ungdomsnivå. Oddsen talar för Waldschmidt nu när får han chansen att etablera sig i Bundesliga på allvar jämte landsmannen Nils Petersen, som var på tok för ensam med målskyttet i Freiburg säsongen 2017/18.

Spela på SC Freiburg.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.