Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SC Freiburg spelar i Bundesliga sedan säsongen 2009/10. Under årens lopp har man fått fram landslagsspelare som Jörg Heinrich och Sebastian Kehl. Klubben grundades 1904 för att sedan reformeras 1912 genom en sammanslagning med FC Union Freiburg. 1978 debuterade de svartvita i Zweite Bundesliga, för att 15 år senare göra sin första säsong i Bundesliga. 1995 kom lagets bästa placering i det tyska finrummet så här långt, en tredjeplats. Managern Streich har varit bas för de svartvita i elva års tid, tämligen unikt i dagens toppfotboll, och är mycket populär i klubben.

Här kan du spela på SC Freiburg

Grundad: 1904
Manager: Christian Streich
Hemmaarena: Schwarzwald-Stadion
Smeknamn: Breisgau-Brasilianer

Spela på SC Freiburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Freiburg

Freiburg gjorde stor succé i Bundesliga förra året och en stor anledning till detta var det täta försvaret under ledning av Nico Schlotterbeck. Han har nu lämnat för Borussia Dortmund och ska detta bli ett lika framgångsrikt år behöver rutinerade Matthias Ginter fylla hans skor. Framåt blir det intressant att se vad Ritsu Doan kan uträtta.

Matthias Ginter

Född: 1994-01-19
Land: Tyskland
Position: Försvarare

Att Ginter är en man för viktiga uppdrag visade sig redan i hans debut för Freiburg. Två dagar efter att försvararen fyllt 18 år fick han hoppa in i en otroligt viktig bottenmatch mot Augsburg i den 70:e minuten. En kvart senare hade han tryckt in matchens enda mål och blev därmed klubbens yngsta målskytt någonsin. Två dagar efter det skrev han på sitt första A-lagskontrakt. Därefter har mittbacken spelat för Dortmund innan resan gick vidare till Borussia Mönchengladbach. Hos “Fölen” tillbringade Ginter fem säsonger innan han nu åter är tillbaka i Freiburg med ett purfärskt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2026. Ginter har också varit en given del i det tyska landslaget under flera år där han innehar ett lite annorlunda rekord, nämligen den enda utespelaren i tysk fotbollshistoria som deltagit i två VM utan att spela en enda minut. I EM 2021 fick Ginter dock sin revansch där han fick förtroende att starta i samtliga tyska matcher.

Vincenzo Grifo

Född: 1993-04-07
Land: Italien
Position: Anfallare

Han är född i Tyskland men för halvitalienaren har det aldrig rått någon tvekan om vilket land som är hans att representera. Sex landskamper har det blivit för Gli Azzurri. Trots att Vincenzo Grifo gjorde en assist i sin enda match under EM-kvalet fick han inte något vidare förtroende varken där eller under huvudturneringen som sedermera vanns av Mancinis mannar. På klubblagsnivå har Grifo hållit sig i Tyskland där det blivit sex olika klubbadresser fram till 29 års ålder. Dynamo Dresden, Mönchengladbach, Karlsruhe, Hoffenheim, Frankfurt samt nu Freiburg. Vassaste säsongen poängmässigt gjorde Vincenzo under första sejouren hos Freiburg, 14 baljor och tio assist på 31 matcher är starka papper även om de svartvita örnarna då huserade i Zweite. De gångna säsongerna nådde fotbollsspelaren sina bästa noteringar i finrummet med nio kassar både 2020/21 likväl som 2021/22. Ett intressant bet till spännande odds är att Grifo äntligen når tvåsiffrigt antal mål denna säsong.  

Nils Petersen

Född: 1988-12-06
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Nils Petersen slog igenom med dunder och brak som 22-åring 2010. Han smällde in 25 mål på 33 matcher för Energie Cottbus i Zweite Bundesliga och vann skytteligan i serien överlägset. Det fick storklubben Bayern Munchen att agera snabbt och skriva ett 3-årskontrakt med tysken. I Petersens första match med Bayern, en träningsmatch, gjorde han hattrick. Men askungesagan tog slut snabbt och “Nisse” gjorde bara två matcher från start på Allianz Arena. Efter 2,5 år i Werder Bremen kom Petersen till nuvarande klubben Freiburg på lån 2014/15. Där gjorde han nio mål på tolv matcher, men Freiburg åkte ur. 2015/16 vann Freiburg 2. Bundesliga, och Nils Petersen gjorde för andra gången över 20 mål i serien. I Bundesliga har 33-åringen fortsatt vara en flitig målskytt. Sett över samtliga säsonger synas ett snitt på ungefär tio kassar från Petersens sida i den tyska högstaligan. 2018 debuterade Nils Petersen i det tyska landslaget men hittills har fotbollsspelaren från Wernigerode endast fått medverka i träningslandskamper.

Roland Sallai

Född: 1997-05-22
Land: Ungern
Position: Anfallare

Under EM-turneringen 2021 var Roland Sallai en härförare när Ungern stöp med flaggan i topp i dödens grupp. Framspelningar till mål mot båda de senaste två världsmästerskapens mästare vittnar om hög klass hos herr Roland. Den ungerske anfallaren lämnade hemlandet i tonåren för att söka lyckan på cypriotisk mark. Med APOEL Nicosia blev Sallai ligamästare säsongen 2017/18, varpå vingspelaren vandrade vidare till tyska Freiburg. De första två säsongerna hos de svartvita örnarna var svårjobbade för Roland, efter blott två strutar per säsong fick “Rolle” islossning 2020/21 med åtta baljor och följde upp med en godkänd 2021/22-säsong med åtta poäng (4+4). Den huvudsakliga positionen för brunkaren från Budapest är ute på en av de offensiva flankerna men vid skriande behov har Rolle även visat sig kunna tjänstgöra som ytterback.

Här kan du spela på SC Freiburg