Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Schalke 04

Till Bundesliga startsida

Fakta Schalke 04

Schalke 04 är en klubb från Gelsenkirchen som grundades 1904. Man är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland och Bundesliga. Klubben har blivit ligamästare sju gånger, samt UEFA-cup- och tyska cup-mästare. Sin storhetstid hade laget under 1930-talet då man skrapade ihop sex mästerskapstitlar mellan 1934-1942. För att hitta senaste ligatiteln får man gå tillbaka ända till 1958.

Smeknamn: Die Königsblauen, Die Knappen
Manager: David Wagner
Hemmaarena: Veltins-Arena

Spela på Schalke hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Schalke 04

Salif Sané
Det är en riktig jätte som styr Schalkes backlinje. Den 196 centimeter långa senegalesen är en kraftfull spelare som är väldigt viktig på fasta situationer, han brukar alltid göra minst ett par mål varje säsong. Mittbacken föddes i Frankrike och är även uppväxt där men då han har rötter från Senegal kunde han välja landslag och där var det aldrig något snack, det var “The lions of Teranga” som gällde. Sané slog igenom i tyska Hannover som han kom till 2013. Där var backen given under fem säsonger innan han valde att lämna för Schalke 04. Debutsäsongen i Gelsenkirchen blev inte alls vad laget hade hoppats på, “Die Königsblauen” slogs i botten av tabellen. Salif Sané blev dock genast en ledargestalt i backlinjen. Nu är tanken att Schalke ska lyfta mot toppen igen och då kommer jätten från Lermont vara en viktig kugge, precis som vanligt.

Guido Burgstaller
Den 30-årige anfallaren Guido Burgstaller har varit en pålitlig målskytt hela sin karriär. Burgstaller är en typisk centerforward på fotbollsplanen som är lika bra med båda fötterna. Den 17-faldige landslagsmannen har nu tre säsonger bakom sig i Bundesliga efter att ha spelat i de näst högsta serierna 2. Bundesliga och The Championship i England före det. Relativt sent i sin karriär han Burgstaller nu bevisat att han även kan göra mål på högsta nivån i fotboll. Han är en tuff fotbollsspelare och har dragit på sig cirka sju gula kort per säsong i snitt genom karriären. Burgstaller hade en skadefylld säsong 2018/19, men förlängde våren 2019 sitt kontrakt med Die Königsblauen till 2022.

Mark Uth 
Skador har gjort att tysken Mark Uths karriär varit allt annat än spikrak. Han kom fram i moderklubben FC Köln och fick spela jämte klubbikonen Lukas Podolski som 19-åring. Men sen kom skadorna och Uth fick börja om karriären i Eredivisie och Heerenveen. Där tog det tre säsonger innan anfallaren slog igenom säsongen 2014/15 med 15 ligamål. Han värvades hem till Bundesliga och Hoffenheim med hade också där svårt att ta en ordinarie tröja. Säsongen 2017/18 blev han lagets bästa målskytt men släpptes ändå på fri transfer till Schalke 04. Under sin första säsong med Die Knappen fortsatte skadorna gäcka Uth, men hösten 2018 fick han ändå debutera för det tyska landslaget. Får Uth vara skadefri denna säsong kommer han vara en viktig tillgång för Schalke 2019/20

Benito Raman
Benito Raman får sägas vara en del av det belgiska fotbollsundret. Även om 24-åringen inte fått spela några seniorlandskamper har han gjort över 35 landskamper för Belgiens U-landslag. Högeryttern vågade till slut, sommaren 2017, att prova på spel utomlands. Redan 2012 hade klubbar som Inter och Aston Villa visat intresse, men Raman blev då kvar i Gent. Fotbollsspelaren köptes av Fortuna Düsseldorf från Standard Liege för 15 miljoner kronor och var en starkt bidragande orsak till att klubben tog sig till Bundesliga, bara Rouwen Hennings gjorde fler mål och assists än belgaren. Sin första säsong i Bundesliga gjorde Raman återigen tio mål och blev sommaren 2019 Schalke 04 stora värvning för året, tillsammans med supertalangen Ozan Kabak.

Spela på Schalke.

Till startsida Fotboll