Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Schalke 04 är en fotbollsklubb från Gelsenkirchen som grundades 1904. Det är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland. De blåvita har blivit ligamästare sju gånger, samt inhemska cupmästare och UEFA-cupmästare. Sin storhetstid hade Schalke under 1930-talet då man skrapade ihop sex mästerskapstitlar mellan 1934-1942. För att hitta senaste ligatiteln får man dock gå tillbaka hela vägen till 1958. Schalke var dock otroligt nära att åter vinna en ligatitel säsongen 2000/01. Då stod Die Königsblauen för en makalös insats säsongen igenom men tappade förstaplatsen då Bayern München dunkade in 1-1 på stopptid i sin match. Efter ett år i 2.Bundesliga är de blåvita “04:orna” åter i det tyska finrummet. Kapaciteten att lösa en plats ovanför botten 5-platserna finns och framtidstron i Gelsenkirchen lever åter.

Här kan du spela på Schalke 04

Grundad: 1904
Manager: Frank Kramer
Hemmaarena: Veltins-Arena
Smeknamn: Die Königsblauen, Die Knappen

Här kan du spela på Schalke 04 hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Schalke

Simon Terodde vräkte in mål för Schalke när de tog steget upp till Bundesliga, men 34-åringen har tidigare i karriären haft problem i det tyska finrummet. Han måste få det att lossna även i högstaligan om detta ska bli en rolig säsong för laget från Gelsenkirchen. Nyförvärven Polter, Zalazar och Mollet ska hjälpa Terodde till lägen och det är en spännande trio.

Marcin Kamiński

Född: 1992-01-15
Land: Polen
Position: Försvarare

Nyss fyllda 30 bast och därtill sin kanske bästa säsong i karriären lagt till handlingarna. Marcin Kamińskis första säsong i Schalke kan inte anses som något annat än en stor succé och den väldige backresen fick efter en lång och tröttsam tid i Stuttgarts organisation äntligen visa vad han går för. Uppväxt i Konin, Polen, blev det tidigt spel i Lech Poznan för Marcin. En tid där han snabbt växte ut till en gigant och efter över 200 matcher med den polska klubben valde Stuttgart att plocka in försvararen på fri transfer. Inledningsvis funkade spelet bra i den tyska klubben men efter att ha blivit utlånad till Düsseldorf 2019/20 lyckades Kamiński aldrig ta tillbaka någon plats i startelvan och knappt heller på bänken. När Schalke kom med ett erbjudande inför 2021/22-års säsong nappade polacken direkt och allt därefter är historia. 30-åringen lirade flest minuter av alla i laget och var en av lagets allra viktigaste fotbollsspelare då Gelsenkirchen-klubben klättrade tillbaka till Bundesliga. Nu återstår att se om succén fortsätter i det tyska finrummet.  

Thomas Ouwejan

Född: 1996-09-30
Land: Nederländerna
Position: Mittfältare

AZ Alkmaar har under stora delar av Thomas Ouwejans karriär varit fotbollsspelares hem och tillhåll. Genom akademin tog sig Thomas hela vägen upp till klubbens A-lag där över 80 fajter i Eredivisie finns på CV:t. De senaste åren har dock kantats av dubbla utlåningar för Ouwejan som först testade på lyckan i Udinese och därefter flyttade till Gelsenkirchen under 2021/22 för spel med Schalke. Ett miljöombyte som föll minst sagt väl ut. I sin något fria roll på kanten hos “04:orna” blev det succé direkt och med tre mål och åtta assist gjorde holländaren sin bästa poängmässiga säsong någonsin. Att Schalke skulle välja att aktivera sin option att göra Thomas Ouwejan till klubbens spelare fullt ut var därför knappast någon högoddsare och under maj 2022 skrevs ett färskt tvåårskontrakt.  

Simon Terodde

Född: 1988-03-02
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Som ett fint vin. Simon Terodde blir bara bättre och bättre trots att åldern på den gänglige anfallaren nu passerat 34 år så vann Terodde 2.Bundesligas skytteliga i överlägsen stil med 30 mål. Åtta före tvåan Glatzel i Hamburger SV. Det var för övrigt fjärde gången som Bocholt-sonen löst skytteligasegern i Zweite Bundesliga! Något större genomslag när det vankats spel i Bundesliga har det dock aldrig blivit. 2017/18 blev det fem baljor med FC Köln men frågan är ändå om den 192 centimeter långe strikern någonsin varit bättre än nu. Kan Schalke leverera en parhäst till Simon Terodde finns förutsättningar för att åtminstone tvåsiffrigt antal baljor kan komma från 04:ornas nummer 9.  Hur som helst är det låga odds på att Terodde blir klubbens bästa målskytt denna säsong.

Sebastian Polter

Född: 1991-04-01
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Den första april 1991 – detta är inget skämt – föddes Sebastian Polter i Wilhelmshaven. Den 31-årige fotbollsspelaren inledde sin karriär i Wolfsburgs andralag där en strid ströms målskytte till slut såg till att han, via Nürnberg och Mainz, hamnade i Union Berlin. Säsongen 2014/15 smattrade Polter in 14 baljor i Zweite Bundesliga vilket fick Queens Park Rangers att signa honom. Lyckan i England uteblev dock och istället vände tysken tillbaka till hemlandet där han numera återfinns i Schalke 04:s trupp efter att i fjol ha gjort tio mål för Bochum. Kan Polter leva upp till samma nivå den här säsongen ska nykomlingarna kunna göra bra ifrån sig i Bundesliga.

Här kan du spela på Schalke 04