Schalke 04

Till Bundesliga startsida.
Schalke 04 är en klubb från Gelsenkirchen som grundades 1904. Man är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland och Bundesliga. Klubben har blivit ligamästare sju gånger, samt UEFA-cup- och tyska cup-mästare. Sin storhetstid hade laget under 1930-talet då man skrapade ihop sex mästerskapstitlar mellan 1934-1942. För att hitta senaste ligatiteln får man gå tillbaka ända till 1958.

Smeknamn: Die Königsblauen, Die Knappen
Manager: Domenico Tedesco
Hemmaarena: Veltins-Arena

Spela på Schalke hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Schalke 04

Breel Embolo
Breel Embolo var en av sommaren 2016 års mest jagade talanger i fotbollseuropa. Barcelona, Manchester United och Arsenal jagade supertalangen, som hade debuterat i Basel redan som 17-åring och vunnit tre ligatitlar på raken. Anfallaren gjorde 20 mål på sina två avslutande säsonger i Basel. Trots storklubbarnas intresse var det Schalke 04 som fick Embolos underskrift. 21-åringen var då, utan konkurrens, Schalkes dyraste värvning genom tiderna och kostade runt 20 miljoner euro. Det hann dock bara bli sju matcher och två mål i Bundesliga under debutsäsongen innan en elak skada drabbade schweizaren som missade resten av säsongen. Fjolårssäsongen blev heller inte speciellt lyckad och det blev bara tre mål på 21 matcher för Embolo. Oddsen talar dock för att supertalangen kan få sitt stora genombrott den här säsongen. Trots sin ringa ålder har han redan gjort 29 landskamper för Schweiz och fanns med i alplandets VM-trupp 2018. Har kontrakt med Schalke 04 till 2021.

Guido Burgstaller
Den 29-årige anfallaren Guido Burgstaller har varit en pålitlig målskytt hela sin karriär och oddsen är låga på att österrikaren kommer att göra över tio mål om han får vara skadefri även kommande säsong. Burgstaller är en typisk centerforward på fotbollsplanen som är lika bra med båda fötterna. Den 17-faldige landslagsmannen har nu två säsonger bakom sig i Bundesliga efter att ha spelat i de näst högsta serierna 2. Bundesliga och The Championship i England före det. Relativt sent i sin karriär han Burgstaller nu bevisat att han även kan göra mål på högsta nivån i fotboll. Är en tuff fotbollsspelare, har dragit på sig cirka sju gula per säsong i snitt genom karriären.

Mark Uth
Skador har gjort att tysken Mark Uths karriär varit allt annat än spikrak. Han kom fram i moderklubben FC Köln och fick spela jämte klubbikonen Lukas Podolski som 19-åring. Men sen kom skadorna och Uth fick börja om karriären i Eredivisie och Heerenveen. Där tog det tre säsonger innan anfallaren slog igenom säsongen 2014/15 med 15 ligamål. Han värvades hem till Bundesliga och Hoffenheim med hade också där svårt att ta en ordinarie tröja. Säsongen 2017/18 blev han lagets bästa målskytt men släpptes ändå på fri transfer till Schalke 04 som tackar och tar emot. Det vore dumt att betta emot Uth när han som 27-åring är på väg mot sin bästa form i karriären.

Naldo
Brassen Naldo är nästan närmare 40 än 30 år i ålder och har spelat i Bundesliga sedan 2005. Mittbacken har varit en startspelare hela sin karriär, sånär som på ett år när en knäskada gjorde att han missade hela fotbollssäsongen. Naldo har av tidigare tränare kallats både Bundesligas bästa mittback och Brasiliens mest talangfulla centrala försvarare. Trots det har det bara blivit fyra landskamper för den 198 centimeter långe brasilianaren. Naldo kom till Schalke från Werder Bremen 2016 men var under den sommaren även på väg till Manchester United i Premier League. Den hårdskjutande brassen gör anmärkningsvärt många mål för en mittback. En dryg handfull per säsong blir det i snitt för Naldo.

Spela på Schalke.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.