Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Verein für Bewegungsspiele Stuttgart, i folkmun VfB Stuttgart, grundades 1893 och är ett av de lag som har flest Bundesliga-säsonger bakom sig. Efter en vända i Zweite tog Die Roten åter klivet upp i finrummet inför hösten 2020. Det har blivit fem ligatitlar och tre cuptriumfer genom åren. Dessutom innehar klubben rekordet i flest titlar i Intertotocupen med sina tre stycken. Stuttgart har fostrat storspelare som Jürgen Klinsmann, Mario Gómez och Sami Khedira.

Här kan du spela på Stuttgart

Grundad: 1893
Manager: Pellegrino Matarazzo
Hemmaarena: Mercedes-Benz Arena
Smeknamn: Die Roten, Die Schwaben

Spela på VfB Stuttgart hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Stuttgart

Stuttgart har ett antal intressanta spelare i truppen som de tre spelare ni kan läsa mer om här nedanför. Mavropanos är landslagsman i Grekland, Endo är detsamma i Japan medan Kalajdzic lirar i det österrikiska landslaget. Perea är dessutom ett intressant nyförvärv som mycket väl kan hitta nätet under säsongen.

Konstantinos Mavropanos

Född: 1997-12-11
Land: Grekland
Position: Back

Greken Konstantinos Mavropanos sågs tidigt som ett stort löfte hemmavid och efter en tid med PAS Giannina valde Arsenal att testa den då 21-årige backen. Någon succé i London blev det emellertid inte och efter bara åtta framträdanden i The Gunners representationslag gick äventyret vidare till Tyskland. Först på lån till Nürnberg. Därefter på lån till Stuttgart. En plats där Mavropanos till slut hittade sitt zen. Det senaste året har den nu 24-årige fotbollsspelaren varit en av klubbens allra bästa. Bara Wataru Endo spelade fler minuter på planen och i det grekiska landslaget har hans startplats varit bergfast. Efter att lånedealen med Arsenal löpte ut under sommaren så valde VfB Stuttgart att köpa ut honom för drygt 30 miljoner kronor. Stålar som gladeligen kunde läggas på sin blåvita diamant vars kontrakt löper fram till och med sommaren 2025.  

Wataru Endo

Född: 1993-02-09
Land: Japan
Position: Mittfältare

Uppväxt i myllret runt Yokohama startade Wataru Endo sin fotbollskarriär med spel i Shonan Bellmare. Här fick den defensivt inriktade mittfältaren också testa på seniorspel redan som tonåring. Efter nio år i J League var det så dags för japanen att testa vingarna utomlands. Belgiska Sint-Truiden blev ny klubbadress men något större avtryck i Belgien gjorde aldrig Endo. Stuttgart, då i 2.Bundesliga, såg sin chans att få låna in den hårt jobbande spelaren och en lånedeal kunde göras. I den tyska klubben växte Wataru Endo snabbt ut till en bjässe och efter tre säsonger hos klubben är 29-åringen en nyckel till vidare framgång. Ingen annan spelare i laget lirade fler Bundesliga-minuter under 2021/22 och ingen annan lirare i laget tacklade lika mycket som Endo. Publiken på Mercedes-Benz Arena ser ut att få ta del av japanens tjänster åtminstone fram till och med 2024 då hans nuvarande kontrakt löper ut.

Sasa Kalajdzic

Född: 1997-07-07
Land: Österrike
Position: Anfallare

Det är inte roligt att vara försvarare när Sasa Kalajdzic kommer farande. Den två meter långe österrikaren tillhör Bundesligas mest svårhanterliga anfallsmonster. Halvserben lämnade alpnationen 2019 för att ta sig an Zweite Bundesliga med Stuttgart. Efter knappt tre timmars speltid och ett nätrassel under första säsongen fick Kalajdzic full utväxling i samband med att Die Roten klev upp i högsta serien. 33 matcher, 16 mål och fem framspelningar var ett statement av tvåmetersmannen från Wien. Därefter kom även första mästerskapsmålet, en fruktlös reducering under förlängningen i Österrikes uttåg mot EM-guldgubbarna från Italien under åttondelsfinalen. Flåbusen Arnautovic är framledes förvarnad om att there is a new centertank in town. Det lär blir ett antal mål i Bundesliga säsongen 2022/23 också och ett bet på Sasa som lagets bästa målskytt är väl värt pengarna då oddset lockar.

Här kan du spela på VfB Stuttgart