Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Werder Bremen

Till Bundesliga startsida.

Fakta om Werder Bremen

SV Werder Bremen grundades 1899 och är en av de bästa klubbarna i Tysklands historia med flertalet ligaguld, cuptriumfer samt internationella framgångar. På senare år har man dock varit lite av ett lag i mellanregionen rent tabellmässigt och man väntar ivrigt på att vara med och slåss på allvar om titlar igen. Några av klubbens största spelare genom åren är Rudi Völler, Marco Bode och Karlheinz Riedle.

Smeknamn: Die Werderaner, Die Grün-Weissen
Manager: Florian Kohfeldt
Hemmaarena: Weserstadion

Spela på Werder Bremen hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Werder Bremen:

Ludwig Augustinsson
Augustinsson är fostrad i Brommapojkarna men fick 2013, 19 år gammal, kontrakt med IFK Göteborg. Där tog han en ordinarie vänsterbacksplats och hann göra 29 Allsvenska matcher innan flyttlasset gick till FC Köpenhamn. Hos danskarna var Augustinsson en av de bättre spelarna och fick även rutin av Champions League-spel. Han var med i det svenska U21-landslaget som tog EM-guld 2015 och tog under Fotbolls-VM i Ryssland 2018 en ordinarie plats i A-landslaget och blev även målskytt i turneringen. Svensken blev i januari 2017 klar för Werder Bremen, men övergången till Bundesliga gick igenom först under sommaren. På Weserstadion blev 25-åringen direkt ordinarie under sin första säsong i klubben och spelade säsongen 2018/19 näst mest av alla i laget. 

Martin Harnik
Tyskfödda Martin Harnik har gjort inte mindre än 68 landskamper för Österrike, men ingen sedan 2017. Han har under hela sin karriär spelat i Tyskland där han var som bäst under 2010-2016 med Stuttgart. Den 32-årige anfallaren, som även kan spela offensiv mittfältare, värvades till Hannover i samband med att laget åkte ur Bundesliga. Harnik stod för en briljant debutsäsong hos klubben och var med och sköt upp laget i Tysklands finrum på nytt. Med sina 17 mål slutade han tvåa i Zweite Bundesliga skytteliga säsongen 2016/17. Året efter blev det nio mål för Hannover i Bundesliga vilket gjorde att Werder Bremen valde att värva Harnik för 2,5 miljoner euro. Kontraktet med de grönvita gäller till 2021.

Niclas Füllkrug 
Niclas Füllkrug är tillbaka i Werder Bremen. Den långe anfallaren kom fram genom klubbens akademi men är född i Hannover, som han spelade för från 2016 till 2019. Tysken slog igenom säsongen 2017/18 genom att göra 14 mål i Bundesliga. Tidigare hade han gjort 14 mål i 2. Bundesliga, men aldrig på högsta nivån i fotboll. Genombrottet gav eko i fotbollsvärlden, framför allt i England där Füllkrug kopplats samman med klubbar som Newcastle, Leicester och Aston Villa. Fullkrug gjorde över femton landskamper för Die Mannschafts U-lag men aldrig fått spela för landslaget som senior. Kontraktet med Werder gäller till 2023.

Felix Beijmo
Werder Bremen betalade 30 miljoner kronor för högerbacken Felix Beijmo sommaren 2018 och han blev därmed är den dyraste backen någonsin att lämna Allsvenskan. Före det hade han 1,5 säsong som ordinarie i Allsvenskan med Djurgården och en i Division 1 med Brommapojkarna. 21-åringen har dussinet landskamper i Sveriges U19-landslag men har ännu inte provat på spel med seniorlandslaget. Det går dock att betta på att han kommer att tas ut inom kort. Beijmo kämpar framförallt med tjecken Theodor Gebre Selassie om högerbacksplatsen hos die Werderaner. Kontraktet med Werder Bremen gäller fram till år 2022. Under hösten 2019 är Beijmo utlånad till Malmö FF i Allsvenskan. Kan en bra prestation där göra att han äntligen får chansen på allvar i Bundesliga? 

Spela på Werder Bremen.

Till startsida Fotboll