Werder Bremen

Till Bundesliga startsida.
SV Werder Bremen grundades 1899 och är en av de bästa klubbarna i Tysklands historia med flertalet ligaguld, cuptriumfer samt internationella framgångar. På senare år har man dock varit lite av ett lag i mellanregionen rent tabellmässigt och man väntar ivrigt på att vara med och slåss på allvar om titlar igen. Några av klubbens största spelare genom åren är Rudi Völler, Marco Bode och Karlheinz Riedle.

Smeknamn: Die Werderaner, Die Grün-Weissen
Manager: Florian Kohfeldt
Hemmaarena: Weserstadion

Spela på Werder Bremen hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Werder Bremen:

Ludwig Augustinsson
Augustinsson är fostrad i Brommapojkarna men fick 2013, 19 år gammal, kontrakt med IFK Göteborg. Där tog han en ordinarie vänsterbacksplats och hann göra 29 Allsvenska matcher innan flyttlasset gick till FC Köpenhamn. Hos danskarna har Augustinsson varit en av de bättre spelarna de senaste säsongerna och även fått rutin av Champions League-spel. Var med i det svenska U21-landslaget som tog EM-guld 2015. Tog under Fotbolls-VM i Ryssland en ordinarie plats i A-landslaget och blev även målskytt i turneringen. Svensken blev i januari klar för Werder Bremen, men övergången till Bundesliga gick igenom först under sommaren. På Weserstadion tog 24-åringen direkt en ordinarie plats under sin första säsong i klubben. Är en framtidsman för svensk fotboll.

Max Kruse
Den 30-årige släpande forwarden Max Kruse kom förra säsongen tillbaka till Werder Bremen där han fick debutera i Bundesliga som 19-åring. Men den gången blev det bara 28 minuter i den tyska högstaligan. Kruse värvades av St. Pauli 2009 när klubben spelade i Bundesliga 2. Man gick upp till Bundesliga där Kruse för första gången blev ordinarie i den tyska högstaligan. Men St. Pauli åkte ur direkt, vilket faktiskt var bra för Kruse som bara gjorde två mål på hela säsongen. I den tyska andraligan fick anfallaren 2011/12 sitt stora genombrott när han gjorde 13 mål. Efter det följde han upp med över tio mål tre säsonger i rad i Bundesliga. När Kruse värvades 2015 stod han för sin målmässigt sämsta säsong på fem år. Flyttlasset gick ett år senare till Werder Bremen där han varit en nyckelspelare under sina två säsonger. Första säsongen blev det inte mindre än 15 mål och sju assist på 23 matcher i Bundesliga, hans bästa säsong någonsin. Fjolåret var något sämre även om Kruse återigen var en av de mest tongivande spelarna hos de grönvita. Totalt har det blivit 14 landskamper för tysken. Kontraktet med Werder Bremen löper bara säsongen ut.

Martin Harnik
Tyskfödda Martin Harnik har gjort inte mindre än 68 landskamper för Österrike. Han har under hela sin karriär spelat i Tyskland där han var som bäst under 2010-2016 med Stuttgart. Den 31-årige anfallaren, som även kan spela offensiv mittfältare, värvades till Hannover i samband med att laget åkte ur Bundesliga. Harnik stod för en briljant debutsäsong hos klubben och var med och sköt upp laget i Tysklands finrum på nytt. Med sina 17 mål slutade han tvåa i Zweite Bundesliga skytteliga säsongen 2016/17. Under fjolårssäsongen blev det nio mål för Hannover i Bundesliga vilket gjorde att Werder Bremen valde att värva Harnik för 2,5 miljoner euro. Kontraktet med de grönvita gäller till 2021.

Felix Beijmo
Backtalangen Felix Beijmo ska för första gången prova sina vingar utomlands efter 1,5 säsong som ordinarie i Allsvenskan med Djurgården och en i division 1 med Brommapojkarna. Werder Bremen betalade 30 miljoner kronor för högerbacken som därmed är den dyraste backen någonsin att lämna Allsvenskan. 20-åringen har dussinet landskamper i Sveriges U19-landslag men har ännu inte provat på spel med seniorlandslaget. Det går dock att betta på att han kommer att tas ut inom kort. Kontraktet med Werder Bremen gäller fram till år 2022.

Spela på Werder Bremen.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.