Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SV Werder Bremen grundades 1899 och är en av de bästa klubbarna i Tysklands historia med flertalet ligaguld, cup-triumfer samt internationella framgångar. På senare år har man dock varit lite av ett mellanmjölkslag och säsongen 2019/20 var det riktigt nära att de grönvita trillade ur finrummet. Ludwig Augustinsson bidrog dock med ett mål i playoff mot Heidenheim och räddade kvar Werder. Året därpå gick det inte. Bremen följde med Schalke 04 ner i 2.Bundesliga men tiden i den tyska tvåan blev bara ettårig. Den här säsongen gäller det att skapa en stabilitet i högstaligan och lösa kontraktet. Några av fotbollsklubbens största spelare genom åren är Rudi Völler, Marco Bode och Karl-Heinz Riedle.

Här kan du spela på Werder Bremen

Grundad: 1899
Manager: Ole Werner
Hemmaarena: Weserstadion
Smeknamn: Die Werderaner, Die Grün-Weissen

Här kan du spela på Werder Bremen hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Werder Bremen

Füllkrug och Ducksch var mäktiga när Werder Bremen tog hissen tillbaka till Bundesliga. Anfallsduon noterades för totalt 39 mål och kommer spela nyckelroller i jakten på nytt kontrakt. Oliver Burke har hämtats in som back-up i anfallet medan Stark och Pieper är två fina nyförvärv i de bakre leden.

Niklas Stark

Född: 1995-04-14
Land: Tyskland
Position: Försvarare

Efter sju säsonger och nästan 200 matcher i Hertha Berlin valde Niklas Stark att inte förlänga kontraktet med huvudstadsklubben och skrev istället på ett fyraårskontrakt med Werder Bremen. En jättefin förstärkning för de grönvita som därmed får en riktig fältherre bakåt. Förutom spel med Hertha finns också ett antal säsonger i FC Nürnberg. Neustadt an der Aisch-sonen har också fått chansen i det tyska landslaget vid två tillfällen. Hans entré i Die Mannschaft kom i EM-kvalet mot Nordirland då Stark fick drygt 25 minuter på planen. Ska Bremen klara sig kvar denna gång i det tyska finrummet kommer en hel del vila på Niklas Starks axlar i den defensiva rollen.  

Lee Buchanan

Född: 2001-03-07
Land: England
Position: Försvarare

I ett kaosartat Derby fanns ljusglimtar. Lee Buchanan var en av klubbens bästa spelare då The Rams försvann ner i League One 2021/22. En resa som den nu 21-årige försvararen inte kommer följa med på. Istället blir det ett nytt äventyr på tysk mark för Mansfield-sonen. Förutom dryga 70-talet framträdanden i Derby har den 179 centimeter långe backen också varit en del av Englands ungdomslandslag. Under Ole Werners vingar är tanken att engelsmannen ska ta nya stapplande steg på sin karriär och med ett kontrakt till och med juni 2026 finns en stor tro på Buchanan.    

Marvin Ducksch

Född: 1994-03-07
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Efter stora framgångar i den tyska andra- och tredjedivisionen är frågan om Marvin Ducksch denna gång är redo för att ta sig an Bundesliga. Med sin fostran i Borussia Dortmund fanns stora framtidsutsikter för den reslige frontmannen. Tiden hos de gulsvarta blev dock mestadels spenderat i klubbens u-lag och att Ducksch skulle se sig om efter andra möjligheter då chansen i Dortmunds Bundesliga-lag ansågs omöjlig var inte direkt oväntat. Resan har därefter gått via spel i Paderborn, St. pauli, Holstein Kiel, Düsseldorf och Hannover innan han under 2021/22-års säsong hämtades in till Werder Bremen, då nyligen degraderade till 2.Bundesliga. Succén i WB lät inte vänta på sig. Förutom att klubben spelade sig tillbaka till det tyska finrummet levererade Marvin Ducksch otroliga 21 mål för klubben och därtill nio målgivande passningar. Siffror som gjorde att fotbollsspelaren nöp en bronspeng i hela skytteligan. Med rätt omgivning är det dags för centertanken att äntligen leverera även på högsta europeiska nivå. Ett bet på 28-åringen som bäste målskytt i Bremen är inte dumt. Oddsen talar för det.

Här kan du spela på Werder Bremen