Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

TSG 1899 Hoffenheim är en fotbollsklubb från Sinsheim i Baden-Württemberg som spelat i Bundesliga sedan 2007/08. Laget gjorde ett väldigt snabbt avancemang i seriesystemet då man gick från Division 5 ända upp till Bundesliga. Den klättringen kan till stora delar tillskrivas investeraren Dietmar Hopp, som gått in med gigantiska pengar i klubben. Hoffenheim är kända för sin fostran av demontränaren Julian Nagelsmann som tillträdde 2015 och blev den yngste Bundesliga-tränaren genom tiderna vid 28 års ålder. Sebastian Hoeness lämnade klubben efter fjolårets tämligen magra niondeplats så ska nu André Breitenreiter styra Die Kraichgauer till nya höjder med Europaspel som mål.

Här kan du spela på Hoffenheim

Grundad: 1899
Manager: André Breitenreiter
Hemmaarena: Rhein-Neckar-Arena
Smeknamn: Die Kraichgauer

Spela på Hoffenheim hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Hoffenheim

Hoffenheim är ett offensivt viktat lag och det blir ofta målglada matcher när de är i farten. I fjol blev det i snitt nästan 3,5 mål per ligamatch som laget spelade och med Kramaric, Bebou och Bruun Larsen i truppen lär inte Hoffenheim vila på hanen denna säsong heller. Räkna med ytterligare målkalas på Rhein-Neckar-Arena!

Pavel Kaderabek

Född: 1992-04-25
Land: Tjeckien
Position: Försvarare

En åttonde säsong i Hoffenheim väntar Pavel Kaderabek, och 30-åringen har gått en lång väg från barndomens Sparta Prag. Högerbacken har lyckats slå sig in i såväl Bundesliga som det tjeckiska landslaget efter att ha representerat i princip alla juniorlandslag sedan 16-årsåldern. På strax över 40 kamper för sitt hemland har Kaderabek målat vid tre tillfällen. Hos TSG 1899 Hoffenheim har det blivit åtta strutar på 177 ligamatcher. Sedan seniortiden inleddes i Sparta Prag har Kaderabek synat 41 gula kort i ligaspelet, men inte ett enda rött finns på spelarens konto när det kommer till seriespelet. Det är därför inte så konstigt att Kaderabek ofta får beröm för sin professionalism och vinnarskalle. En arbetsmyra som passar han perfekt i den sydtyska lagmaskinen.

David Raum

Född: 1998-04-22
Land: Tyskland
Position: Back

David Raums karriär har de senaste säsongerna pekat rakt upp. Nuremberg-sonen, som i större delen av sin karriär tillhört Greuther Fürth, lämnade inför säsongen 2021/22 för att testa på spel i Hoffenheim och det var knappast ett byte som den defensiva talangen ångrat. Under Sebastian Hoeness vingar växte Raum ut till en bjässe i Bundesliga och blev klubbens poängbästa spelare efter kroaten Kramaric. 24-åringen var också ett återkommande inslag i det tyska landslaget och givetvis sköt också marknadsvärdet iväg rejält. Hoffenheim sitter därmed inne på en riktigt guldklimp vars kontrakt löper hela vägen in till sommaren 2026.  

Christoph Baumgartner

Född: 1999-08-01
Land: Österrike
Position: Mittfältare

Sju strutar och två framspelningar är inte illa pinkat av en 20-åring under första hela säsongen i Bundesliga. Österrikaren har unikt nog följt upp den bedriften med lika många personliga poäng även 2020/21 (6+3) och så också 2021/22 (7+2). Kommer man från en by vid namn Horn är man född att stånga sig fram, något Christoph Baumgartner tagit fasta på genom bland annat 17 mål i Österrikes olika ungdomslandslag. Den offensive mittfältaren, som föddes strax före millennieskiftet, har kontrakt med Hoffenheim till och med sommaren 2025. Nummer 10-rollen är favoritpositionen för Baumgartner som fått vänja sig vid att jämföras med tyske ikonen Michael Ballack. Förutom vassa fötter är kreatören känd för sin målgest då han efterliknar Stålmannen. Även Christophs storebror Dominik är professionell fotbollsspelare, just nu i österrikiska Wolfsberger.

Andrej Kramaric

Född: 1991-06-19
Land: Kroatien
Position: Anfallare

Kramaric lyckades aldrig slå sig in i Ranieris elva i Leicester. Anfallaren lånades istället ut till Hoffenheim i januari 2016 och köptes sedan loss helt några månader senare. Hans första hela debutsäsong i Hoffenheim blev en rejäl succé. På 34 Bundesliga-matcher 2016/17 blev det 15 mål och åtta assist, vilket gjorde Kramaric till lagets bästa målskytt. Det följde 30-åringen upp med 13 mål och sex assist säsongen 2017/18 och med 17 mål 2018/19 slutade kroaten på en tredjeplats i skytteligan i hela Bundesliga, efter Paco Alcácer och Robert Lewandowski. Säsongen därpå stördes av en del skador men det hindrade inte kroaten från att vräka in tolv kassar för sitt lag och dessutom stod Kramaric för en femstjärnig prestation i säsongens sista match med samtliga fyra mål mot Dortmund borta! 2020/21 fortsatte på samma spår med 20 Kramaric-kassar och en fjärdeplats i Bundesligas skytteliga. Även om målproduktionen inte varit lika bra senaste året har en skicklig passningsfot levererat hela nio assist i Bundesliga och i mars förlängde kroaten sitt kontrakt med klubben till och med 2025.  Andrej är ovärderlig för Hoffenheim och tveklöst Hoffenheims viktigaste spelare och en framtida hall of fame-man hos klubben. Oddsen talar för att han blir poängbäst i laget även denna säsong.

Ihlas Bebou

Född: 1994-04-23
Land: Togo
Position: Anfallare

Efter drygt tre säsonger i Zweite Bundesliga var Ihlas Bebou redo att ta ett kliv uppåt i hierarkin. Det har visat sig helt rätt med tanke på att målsnittet från den nu 28-årige forwarden ökat markant. Först spelade talangen från Togo för Hannover 96 under två säsonger i högsta serien innan han landade på sin nuvarande adress. I landslagsdressen har det blivit 24 framträdanden men Ihlas väntar fortsatt på första kassen för de gulgröna utanför träningsmatchandet. Tre säsonger i Hoffenheim-dressen har inneburit finfina 22 Bundesliga-mål och tio målgivande passningar. En frisk Bebou är en otroligt viktig pjäs för Die Kraichgauer i den fortsatta jakten på framgång.

Här kan du spela på Hoffenheim