Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

TSG 1899 Hoffenheim

Till Bundesliga startsida.

Fakta om Hoffenheim

TSG 1899 Hoffenheim är en klubb från Sinsheim i Baden-Württemberg som spelat i Bundesliga sedan 2007/2008. Laget gjorde ett väldigt snabbt avancemang i seriesystemet då man gick från division 5 ända upp till Bundesliga. Den klättringen kan man till stora delar tacka investeraren Dietmar Hopp, som gått in med gigantiska pengar i klubben.

Smeknamn: Die Kraichgauer
Manager: Alfred Schreuder
Hemmaarena: Rhein-Neckar-Arena

Spela på Hoffenheim hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hoffenheim:

Pavel Kaderabek
En fjärde säsong i Hoffenheim väntar Pavel Kaderabek, och 27-åringen har gått en lång väg från barndomens Sparta Prag. Högerbacken lyckats slå sig in i såväl Bundesliga som det tjeckiska landslaget efter att representerat i princip alla juniorlandslag sedan 16-årsåldern. På 36 kamper för sitt hemland har Kaderabek målat vid tre tillfällen. Det är lika många som för sitt TSG, men där på 88 ligamatcher. Två kom dock under 2018/19, fortsätter den positiva utvecklingen 2019/20? Sju gula kort under förra säsongen, men inget rött så det är inte konstigt att tjecken ofta får beröm för sin professionalism och vinnarskalle. Därmed passar han perfekt i den sydtyska lagmaskinen.

Andrej Kramaric
Kramaric lyckades aldrig slå sig in i elvan i Ranieris Leicester. Anfallaren lånades istället ut till Hoffenheim i januari 2016 och köptes sedan loss helt några månader senare. Hans första hela debutsäsong i Hoffenheim blev en rejäl succé för kroaten. På 28 Bundesliga-matcher 2016/17 blev det 15 mål och åtta assist, vilket gjorde Kramaric till lagets bästa målskytt. Det följde 28-åringen upp i fjol med 13 mål och sex assist. Hans 17 mål 2018/19 gav honom en tredjeplats i skytteligan i Bundesliga, efter Paco Alcacer och Robert Lewandowski. Dessutom var den offensiva mittfältaren med att föra sitt Kroatien till ett silver i Fotbolls-VM 2018. Andrej Kramaric är ovärderlig för Hoffenheim och har kontrakt med klubben till 2022.

Ishak Belfodil
En fotbollsnomad i ordets rätta bemärkelse är vad fransk-algeriern Ishak Belfodil, så till den grad att han till och med lyckats representera både Frankrike (på juniornivå) och Algeriet (på seniornivå). Redan som tolvåring började den offensiva spelaren byta klubbar varje år för att i de sena tonåren slå igenom i Lyon runt 2008-2010. Från 2012 till 2015 hann den 192 centimeter långe representera Bologna, Parma, Inter och Livorno utan att lämna några större avtryck någonstans. 2015/16 tillbringade Belfodil i Baniyas i Förenade Arabemiraten där hans elva baljor på 23 kamper gjorde att Standard fick upp ögonen för honom. En säsong i Belgien följdes upp av ett låneår i Bremen innan Hoffenheim köpte loss 27-åringen för 5,5 miljoner euro. Där gjorde algeriern sin bästa säsong på hög nivå efter 16 mål på 27 Bundesligaomgångar. Frågan är om den rastlöse strikern stannar?

Spela på Hoffenheim.

Till startsida Fotboll