TSG 1899 Hoffenheim

Till Bundesliga startsida.
TSG 1899 Hoffenheim är en klubb från Sinsheim i Baden-Württemberg som spelat i Bundesliga sedan 2007/2008. Laget gjorde ett väldigt snabbt avancemang i seriesystemet då man gick från division 5 ända upp till Bundesliga. Den klättringen kan man till stora delar tacka investeraren Dietmar Hopp, som gått in med gigantiska pengar i klubben.

Smeknamn: Die Kraichgauer
Manager: Julian Nagelsmann
Hemmaarena: Rhein-Neckar-Arena

Spela på Hoffenheim hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hoffenheim:

Håvard Nordtveit
Den norska landslagsmannen gjorde totalt 151 matcher Bundesligamatcher och tio mål för Borussia Mönchengladbach mellan åren 2011-2016. Då mestadels som defensiv innermittfältare, men 28-åringen kan också spela mittback. Gjorde så stort avtryck i Gladbach att han fick chansen i Premier League och West Ham 2016/17. Det blev dock ingen succe och knappt 1000 spelade minuter i The Hammers-tröjan. Flyttlasset gick därför tillbaka till ligan han kan bäst, Bundesliga, då Hoffenheim köpte honom sommaren 2017. Den inledande säsongen hos Hoffenheim blev dock inte speciellt lyckad och Nordtveit hade svårt att ta en plats i startelvan.

Andrej Kramaric
Kramaric lyckades aldrig slå sig in i elvan i Ranieris Leicester. Anfallaren lånades istället ut till Hoffenheim i januari 2016 och köptes sedan loss helt några månader senare. Han första hela debutsäsong i Hoffenheim blev en rejäl succé för kroaten. På 28 Bundesliga-matcher 2016/17 blev det 15 mål och åtta assist, vilket gjorde Kramaric till lagets bästa målskytt. Det följde 27-åringen upp i fjol med 13 mål och sex assist. Dessutom krönte den offensiva mittfältaren året med att föra sitt Kroatien till ett silver i Fotbolls-VM. Andrej Kramaric är ovärderlig för Hoffenheim och har kontrakt med klubben till 2020.

Kerem Demirbay
Tyskturken Kerem Demirbay har faktiskt representerat både Tyskland och Turkiet i landslagssammanhang. Som många andra är han född och uppvuxen i Tyskland men har haft möjlighet att spela för båda länderna. Han tillhörde Turkiets U-landslag men valde sen att representera Die Mannschaft. 25-årige Demirbay slog igenom i Fortuna Düsseldorf (på lån) som offensiv central mittfältare säsongen 2015/16, när klubben spelade i 2. Bundesliga. Efter det såldes han till numera topplaget i Bundesliga, Hoffenheim, där han dock inte etablerat sig helt och hållet. Trots det har Demirbay varit involverad i flera rykten som inkluderar Premier League-giganterna Arsenal och Liverpool och oddsen är nog rätt låga på att han kommer att hamna där förr eller senare.

Spela på Hoffenheim.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.