Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Klassiska FC Union Berlin grundades 1906. Laget stod för en makalös insats säsongen 2018/19 när de kvalade sig upp till Bundesliga efter att ha besegrat Stuttgart i kvalet. Klubben från den östra delen av huvudstaden gjorde, trots sin långa historia, debut i högsta serien först hösten 2019 där slutplaceringen i tabellens mitt var imponerande. Ytterligare kliv i hierarkin togs både 2021 och 2022 då de rödvita slutade på en förnämlig sjunde- respektive femteplats och slog sin blåvita storebror Hertha stenhårt på näbben. Trots mestadels spel i lägre divisioner har Union Berlin en stor supporterskara. På meritlistan finns bland annat en östtysk cuptitel från 1968 och en finalförlust i DFB-Pokal (Tyska cupen) 2001.

Här kan du spela på Union Berlin

Grundad: 1966
Manager: Urs Fischer
Hemmaarena: Stadion An der Alten Försterei
Smeknamn: Die Eisernen

Här kan du spela på Union Berlin hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Union Berlin

Union Berlin har tagit över som huvudstadskungar i Bundesliga och var en ynka poäng från Champions League i fjol. Det fattades lite i målskyttet då och med Awoniyi ivägskeppad till Nottingham ska det sättas ett frågetecken kring den lagdelen. Nye Siebatcheu blir en viktig pjäs om han kan acklimatisera sig i Bundesliga efter spel i den schweiziska ligan.

Christopher Trimmel

Född: 1987-02-24
Land: Österrike
Position: Försvarare

En av de stora anledningarna till Union Berlins framgång är att huvudstadsklubben har haft många spelare som är användbara på flera positioner. Christopher Trimmel är en sådan. 35-åringen kan användas som högerback, högerytter och till och med som forward. Trimmel är också en lojal kulturbärare som under hela sin långa karriär bara har spelat för två fotbollsklubbar på hög nivå, Rapid Wien och Union Berlin. Christopher Trimmel är något av en assistmaskin som prioriterat fina framspelningar framför egen nätkänning. På ålderns höst har österrikaren tagit plats i alplandets landslag, sommaren 2021 ingick han för första gången i truppen till ett stort mästerskap. Nu går yttern in på sin nionde säsong med Union och är viktigare än någonsin då han ikläder sig kaptensbindeln.

Rani Khedira

Född: 1994-01-27
Land: Tyskland
Position: Mittfältare

Tysk-tunisiern Rani Khedira är bror till pensionerade storspelaren Sami Khedira. 28-åringen är sju år yngre än sin betydligt mer meriterade bror. Båda är dock mittfältare. Rani Khedira har spelat landskamper för Tyskland sedan han var 15 år gammal men har inte fått göra några seniorlandskamper. Han debuterade för Stuttgart i Bundesliga 2013/14 men varvade med spel i andralaget. Sommaren 2017 kom Khedira på fri transfer till Augsburg och var en nyckelspelare på mittfältet hos FCA fram till och med säsongen 2020/21. Kontraktet med Augsburg löpte dock ut och då valde Rani att gå på fri transfer till succélaget Union Berlin. Fältherren tog snabbt en starttröja i Berlin-klubben och var en starkt bidragande orsak till Unionens vackra femteplats i Bundesliga i fjol.

Andreas Voglsammer

Född: 1992-01-09
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Trots fostran i Bayern Münchens anrika akademi har inte Andreas Voglsammer smakat på spel i Bundesliga förrän säsongen 2020/21, vid 28 års ålder. Däremellan hade Herr Voglsammer en svårslaget krokig väg som bland annat innehöll en sväng ner till femtedivisionen i födelsestaden Rosenheim. Exakt tio år efter att Andreas lämnade Bayern fick han vara med om att vinna Zweite Bundesliga. Centerforwarden var en viktig del i den produktiva offensiven hos Arminia Bielefeld med sina tolv fullträffar och fem framspelningar. Debutsäsongen i högsta serien innehöll bara två kassar från Andreas fötter men spelmässigt visade brunkaren från Bayern tillräckligt för att snappas upp av Union Berlin på fri transfer. Tiden i Berlin har framförallt inneburit massor med inhopp och frågan är om 30-åringen har vad som krävs att slå sig in som en av elva startmän under denna andra säsong i huvudstaden.

Här kan du spela på Union Berlin