Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Wolfsburg

Till Bundesliga startsida.

Fakta Wolfsburg

VfL Wolfsburg grundades 1945 och klubben har byggts upp av biltillverkaren Volkswagen. Klubben var ytterst nära att nå Bundesliga 1995, men fick istället ta klivet upp till finrummet två år senare. Sedan dess har en titel tagits, när laget gick hela vägen och vann Bundesliga 2009. Klubbens mest kända spelare genom åren får sägas vara Stefan Effenberg.

Smeknamn: Die Wölfe
Manager: Oliver Glasner
Hemmaarena: Volkswagen Arena

Spela på Wolfsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Wolfsburg

Maximilian Arnold 
Maximilian Arnold har gjort en landskamp för Die Mannschaft men 25-åringen har representerat Tyskland på alla nivåer i landslagssammanhang. Han kom till Wolfsburg som 15-åring och varit en startspelare sedan han var 19 år gammal. Arnold är en stenhård central tysk mittfältare som varit en av de mest varnade spelarna i Bundesliga de senaste säsongerna. Han har dock bara dragit på sig två utvisningar under sina fem seniorsäsonger i fotboll. Har kontrakt med Die Wölfe till 2022 och är värderad till cirka 150 miljoner kronor. Oddsen för att Arnold kommer att lämna för en större klubb förr eller senare är nog ganska låga.

Ignacio Camacho 
Efter 6,5 år, 199 matcher och 19 mål för Malaga, lämnade den defensiva innermittfältaren La Liga och flyttade till Bundesliga sommaren 2017. Wolfsburg betalade cirka 10 miljoner euro för spanjoren. Det blev dock en tung debutsäsong hos de grönvita efter att Camacho dragits med skador, och han missade nästan hela säsongen 2018/19 på grund av en fotskada. 28-åringen slog igenom tidigt och gjorde sina första A-lagsmatcher i La Liga och Atlético Madrid redan som 17-åring. Han var även kapten i de spanska U-landslagen och har ett guld från U17-EM 2007 på meritlistan. Det har dock bara blivit en A-landskamp. I Malaga var Camacho en centralfigur på innermittfältet och given i startelvan under fem säsonger. Men i Bundesliga har Camacho tillbringat mer tid till rehab än spel på fotbollsplanen.

Admir Mehmedi 
Admir Mehmedi, med rötter i Makedonien, är inne på sitt tredje land som professionell fotbollsspelare. Schweizaren slog igenom hemma i Zürich där han gjorde tio mål som 20-åring 2011. Det drog intresse från både Premier League och Bundesliga, men det var till slut Dinamo Kiev som vann dragkampen om anfallaren. Tiden i Ukrainas huvudstad blev dock misslyckad för Mehmedi och han fick sitta mest på bänken. Det blev bara 1,5 år i Kiev innan han värvades av Freiburg i Bundesliga. Där återfick han självförtroendet och gjorde tolv mål. Säsongen därpå gick tyngre för klubben och Freiburg åkte ur. Men Admir Mehmedi blev kvar i Bundesliga eftersom Bayer Leverkusen köpte loss honom sommaren 2015. Där stannade han i 2,5 år innan Wolfsburg köpte schweizaren i januari 2018. Landslagsmannen har kontrakt med Die Wölfe till 2022.

Wout Weghorst
Nederländaren Wout Weghorst hade en klart godkänd förstasäsong i Wolfsburg när det knappt två meter långa fyrtornet hittade nätet tolv gånger på 26 ligakamper. Denna väldiga holländare har jämförts med två andra klubblegender. Den första är landsmannen Bas Dost, delvis för att bägge är på pricken lika långa, och att båda två gick via Emmen och Heracles på vägen till Bundesliga och Die Wölfe. Spelstilsmässigt är han mer som en annan grönvit legendar - Edin Dzeko. Weghorst gillar precis som bosniern att stångas med försvarare, låsa bollen på motståndarnas planhalva så att laget kan flytta upp, och att spela fram kamraterna. 2018/19 blev det fem assist i Tyskland för landslagsstrikern, som debuterade i Oranje 2018, och mycket talar fortsatt framgång för 26-åringen i båda tröjorna.

Spela på Wolfsburg.

Till startsida Fotboll