Wolfsburg

Till Bundesliga startsida.
VfL Wolfsburg grundades 1945 och klubben har byggts upp av biltillverkaren Volkswagen. Klubben var ytterst nära att nå Bundesliga 1995, men fick istället ta klivet upp till finrummet två år senare. Sedan dess har en titel tagits, när laget gick hela vägen och vann Bundesliga 2009. Klubbens mest kända spelare genom åren får sägas vara Stefan Effenberg.

Smeknamn: Die Wölfe
Manager: Bruno Labbadia
Hemmaarena: Volkswagen Arena

Spela på Wolfsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Wolfsburg

Maximilian Arnold
Maximilian Arnold har gjort en landskamp för Die Mannschaft men 25-åringen har representerat Tyskland på alla nivåer i landslagssammanhang. Han kom till Wolfsburg som 15-åring och varit en startspelare sedan han var 19 år gammal. Arnold är en stenhård central tysk mittfältare som varit en av de mest varnade spelarna i Bundesliga de senaste säsongerna. Han har dock bara dragit på sig två utvisningar under sina fem seniorsäsonger i fotboll. Har kontrakt med Die Wölfe till 2022 och är värderad till cirka 100 miljoner kronor. Oddsen för att han kommer att lämna för en större klubb förr eller senare är nog ganska låga.

Ignacio Camacho
Efter 6,5 år, 199 matcher och 19 mål för Malaga, lämnade den defensiva innermittfältaren La Liga och flyttade till Bundesliga förra sommaren. Wolfsburg betalade cirka 10 miljoner euro för spanjoren. Det blev dock en tung debutsäsong hos de grönvita efter att Camacho dragits med skador. 28-årige Camacho slog igenom tidigt och gjorde sina första A-lagsmatcher i La Liga och Atlético Madrid redan som 17-åring. Var även kapten i de spanska U-landslagen och har ett guld från U17-EM 2007 på meritlistan. Det har dock bara blivit en A-landskamp. I Malaga var Camacho en centralfigur på innermittfältet och given i startelvan under fem säsonger. Nu är frågan om han kan ta en lika betydande roll hos Wolfsburg efter en misslyckad debutsäsong?

Jakub Błaszczykowski
32-åringen har haft en lång karriär. Säsongen 2015/16 var inte en av de bättre delarna av den. Då var polacken på lån till Fiorentina i Serie A, från Borussia Dortmund, och fick starta fler matcher på bänken än någon gång tidigare i sin karriär. Det ledde till att Blaszczykowski återvände till Bundesliga, och bytte gult mot grönt i Wolfsburg. Där plockade han snabbt en ordinarie tröja och har varit tongivande sina två säsonger för klubben. Högeryttern slog igenom hemma i Wisla Krakow som 20-åring 2005 och plockades upp av Borussia Dortmund två år senare. Tiden på Westfalenstadion var framgångsrik för ”Kuba”. Två ligatitlar, en cuptitel och en Champions League-final. Blaszczykowski har också blivit utsedd till Polens bästa spelare vid två tillfällen. Totalt har det blivit 100 landskamper för de rödvita. Två ytterligare krävs för att bli den polack med flest landskamper genom tiderna. Oddsen talar för att Blaszczykowski blir det inom kort.

Admir Mehmedi
Admir Mehmedi, med rötter i Makedonien, är inne på sitt tredje land som professionell fotbollsspelare. Schweizaren slog igenom hemma i Zürich där han gjorde tio mål som 20-åring 2011. Det drog intresse från både Premier League och Bundesliga, men det var till slut Dinamo Kiev som vann dragkampen om anfallaren. Tiden i Ukrainas huvudstad blev dock misslyckad för Mehmedi och han fick sitta mest på bänken. Det blev bara 1,5 år i Kiev innan han värvades av Freiburg i Bundesliga. Där återfick han självförtroendet och gjorde tolv mål. Säsongen därpå gick tyngre för klubben och Freiburg åkte ur. Men Admir Mehmedi blev kvar i Bundesliga eftersom Bayer Leverkusen köpte loss honom sommaren 2015. Där stannade han i 2,5 år innan Wolfsburg köpte schweizaren i januari 2018. Där har fansen stora förväntningar på att 26-åringen ska blomma ut på allvar. Landslagsmannen har kontrakt med Die Wölfe till 2022.

Spela på Wolfsburg.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.