Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fakta om Osasuna

Club Atlético Osasuna har gjort nästan exakt lika många säsonger i La Liga som i Segunda División, men varit ett regelbundet inslag i det spanska finrummet under 2000-talet. Säsongen 2018/19 vann Osasuna Segunda för fjärde gången och comebacken i La Liga blev en mer än godkänd sådan. Los Rojillos tog poäng i 26 av 38 omgångar och slutade på en tiondeplats i serien. Därefter följde ytterligare en klart godkänd insats då pojkarna från Pamplona slutade på elfte plats. 2005 gick den lilla röda klubben till final i Copa del Rey och året efter slutade Osasuna fyra i La Liga, klubbens bästa placering någonsin. Trots små medel har Osasuna fortsatt på inslagen väg och i fjol var Los Rojillos inga mil ifrån topp 7. Bara tolv poäng skiljde till Europaplatserna och det blir väldigt spännande att följa herrskapet från Pamplona till hösten.
Spela på Osasuna 2022/2023

La Liga-laget Osasuna

Grundad: 1920
Manager: Jagoba Arrasate
Hemmaarena: Estadio El Sadar
Smeknamn: Gorritxoak, Los Rojillos

Spelare i Osasuna

Ante Budimir var Osasunas bästa målskytt förra säsongen och kroaten är det stora hoppet även i år. Han är dock inte ensam om att ha offensiva kvalitéer. Ávila har mycket mer att ge än i fjol och även Rubén García är en kreativ spelare. Den trion kommer de flesta lagen i serien få problem med.

David García

Född: 1994-02-14
Land: Spanien
Position: Försvarare

Nuförtiden är det ytterst sällsynt med trogna figurer likt David García Zubiria. Redan vid en ålder av nio år anslöt David till Osasuna och där har han blivit kvar i snart 20 års tid. Det råder ingen tvekan om att bägge parter är nöjda med det långa förhållandet, 2021 kritades ett nytt kontrakt på som löper i ytterligare fem år. García har gjort enstaka framträdanden som defensiv mittfältare men i första hand är det som central gestalt i backlinjen vi återfinner 28-taggaren. Pojken från Pamplona har varit lika pålitlig och slagkraftig oavsett om Osasuna huserat i Segunda División eller i La Liga. Till dags dato har David utkämpat drygt 100 strider i vardera serie i den blåröda dressen.

Rúben García

Född: 1993-07-14
Land: Spanien
Position: Mittfältare

Två år på lån tog det för att övertyga Osasuna att öppna plånboken och lägga 30 miljoner kronor för att köpa loss Rúben Garcia från moderklubben Levante. Den offensive mittfältaren, som gärna håller till på en kant, tackade för förtroendet och smällde in hela åtta mål och två assist under säsongen 2019/20. Hans klart bästa notering i karriären sedan La Liga-debuten för Levante år 2012 och även om han kanske inte riktigt har nivån för att flytta till ett topplag är det en otroligt viktig fotbollsspelare för Pamplona-klubben. Trots det har den Valenciafödde spanjoren fått mest rubriker utanför planen där han under 2020 varit väldigt öppen och tydlig i kampen för de homosexuellas rätt i Spanien. Något han ofta lyfter i intervjuer och mediasammanhang vilket fått stor spridning i landet.

Roberto Torres

Född: 1989-03-07
Land: Spanien
Position: Mittfältare

Roberto Torres är en ovanlig man i fotbollens värld, och han har alltjämt endast representerat ett enda lag, CD Osasuna där han debuterade redan 2011. Den numera 33-årige offensive mittfältaren är född och uppvuxen i Pamplona och spelar allt som oftast strax bakom anfallarna. Det har gett resultat och säsongen 2019/20 stod spanjoren för sin bästa notering någonsin i La Liga med sju mål och åtta assist. Inte illa för en mittfältare i ett nykomlingslag, och om det inte vore för Osasunas “one club man” kunde säsongen 2019/20 slutat betydligt värre än den fina mittenplacering de parkerade på tillslut. De nästföljande säsongerna har varit poängmässigt fattigare, under 2021/22 blev det även sparsmakad speltid för trotjänaren som har en viktig säsong framför sig.

Ante Budimir

Född: 1991-07-22
Land: Kroatien
Position: Anfallare

Ante Budimir fick säsongen 2013/14 sitt stora genombrott i Lokomotiva Zagreb och sedan dess har kroaten varit runt på ett sällan skådat europeiskt äventyr innan han under förrförra säsongen hittade både lycka och mål i Osasuna-tröjan. Fotbollsklubben från Pamplona var så pass nöjda med sin inlånade spelare att de tog in honom på permanent basis. Efter elva strutar vid utlåningen följde kroaten upp med åtta kassar. Kontraktet som Budimir skrivit på sträcker sig fram till 2025 och kan 31-åringen upprätthålla sitt målsnitt hos de blåröda är mycket vunnet både för honom själv och Osasuna. Ante fanns med i förra sommarens EM för sitt Kroatien, men någon speltid blev det dessvärre inte. Fler chanser lär dock komma i landslagströjan om han fortsätter på inslagen väg.

 

Spela på La Liga