Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Osasuna

Till La Liga startsida

Till startsida Fotboll

Fakta om Osasuna

Club Atletico Osasuna har gjort nästan exakt lika många säsonger i La Liga som i Segunda División, men varit ett regelbundet inslag i La Liga under 2000-talet. Fyra av de fem senaste säsongerna har dock de röda tillbringat i andradivisionen. Säsongen 2018/19 vann Osasuna Segunda för fjärde gången. 2005 gick Pamplonaklubben till final i Copa del Rey och året efter slutade laget fyra i La Liga, klubbens bästa placering någonsin. 

Smeknamn: Gorritxoak, Los Rojillos
Manager: Jagoba Arrasate
Hemmaarena: El Sadar

Spela på Osasuna hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Osasuna:

Oier 
Osasunas lagkapten heter Oier Sanjurjo Maté, men det står kort och Oier bak på tröjan. 33-åringen har spelat hela sin karriär i Pamplonaklubben, undantaget en säsong på lån i Celta Vigo 2011/12. 2017 gjorde han sin 200:e match för klubben och uppmärksammades bland annat med en specialtryckt matchtröja. Den centrale mittfältaren spelar alltid på gränsen och har blivit varnad minst tio gånger fyra säsonger i rad, med en toppnotering på hela femton gula kort säsongen 2015/16. Oier är tålig och har aldrig varit allvarligt skadad under karriären. Sommaren 2019 förlängde kaptenen sitt kontrakt med Osasuna till 2021.

Marc Cardona 
24-årige anfallaren Marc Cardona värvades av storklubben FC Barcelona sommaren 2016 men lyckades under fyra år i Barca inte ta en plats i truppen tillsammans med spelare som Lionel Messi och Luis Suarez. Han gjorde dock en del mål i Barcelona B under åren i Segunda och Segunda B. Säsongen 2018/19 lånades han ut till Eibar men fick inte så mycket speltid där heller. Han såldes till Osasuna sommaren 2019 för, med Barca mått mätt, kaffepengar. Men de cirka 25 miljoner kronorna som Los Rojillos betalade placerar Cardona på en sjätteplats över klubbens dyraste värvningar genom tiderna. Så förväntningarna är stora på centern som gjort 17 mål på en säsong i Segunda B, men bara sammanlagt tio mål på två säsonger sedan dess.

Juan Villar 
31-årige Juan Villar debuterar på allvar i La Liga säsongen 2019/20. Elva säsonger tidigare fick han sammanlagt tio minuter i den spanska toppligan i Recreativo de Huelva. De tio åren som gått sedan debuten i Primera Division har högeryttern tillbringat i Segunda och Segunda B. Sammanfattningsvis kan man konstatera att Juan Villar varit en hetlevrad målskytt. Under sin karriär har han vid tre tillfällen gjort minst tio mål och dragit på sig minst tio gula kort. I takt med stigande ålder har dock varningarna minskat men målskyttet bestått. När Osasuna tog sig tillbaka till La Liga våren 2019, efter två säsonger i Segunda, var Juan Villar en viktig spelare i anfallet för Pamplonaklubben.