Girona

Till La Liga startsida.
Girona från Katalonien grundades redan 1930. Har slagits i de lägre divisioner större delen av sin historia, men varit ett topplag i Segunda de senaste säsongerna och varit väldigt nära uppflyttning. De rödvita lyckades äntligen ta klivet upp säsongen 2016/2017 och stod för en strålande debutsäsong i La Liga när man slutade tia i fjol.

Smeknamn: Blanquivermell (Vita och röda)
Manager: Eusebio Sacristán
Hemmaarena: Estadi Montilivi

Spela på Girona hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Girona

Bernardo Espinosa
Mittbacken Bernardo Espinosa kostade fyra miljoner pund att köpa loss från Middlesbrough i Premier League sommaren 2017. Colombianen drog sönder knät i januari 2016 och missade över åtta månader. Sin första säsong med Girona var dock 29-åringen i princip skadefri och ordinarie, men det räckte inte för att han skulle få åka med Colombia och spela VM i Ryssland. Espinosas namn fanns med i bruttotruppen, men närmare VM än så kom inte mittbacken. Den 192 centimeter långe Bernardo Espinosa har kontrakt med La Liga-klubben till 2021.

Cristhian Stuani
Cristhian Stuani är kanske Gironas viktigaste spelare och gjorde närmast osannolika 21 mål för klubben säsongen 2017/18. Uruguayanen gjorde förvisso 22 mål för Albacete för åtta säsonger sedan, men det var i Segunda. Efter det var Stuani mest varit inhoppare innan han värvades till Girona. 31-åringen har också gjort över 40 landskamper för Uruguay och spelat de två senaste VM-turneringarna för landet. Där har han dock konkurrens av Luis Suárez och Edinson Cavani i anfallet. Från att tidigare haft ett marknadsvärde på runt 40 miljoner kronor har nu den summan dubblats. Stuani har kontrakt med Girona till 2020.

Pedro Alcalá
Pedro Alcalá har varit ordinarie i Girona sedan han kom till klubben 2015, men i fjol blev det bara åtta matcher för mittbacken på grund av en fotskada som höll honom borta från fotbollsplanen i tre månader. Den 196 centimeter långe mittbacken var en central gestalt när Girona som för första gången under sin 87 år långa historia har tog sig till La Liga 2017. Alcalá bidrog även framåt, med fyra mål under seriens slutskede. Säsongen 2018/19 blir något av en omstart för Alcalá som har kontrakt med La Liga-klubben till 2021.

Portu
Cristian Portugues Manzanera, eller Portu, kom till Girona sommaren 2017 och tog en plats som offensiv central mittfältare, trots att han tidigare bara spelat 70 minuter i La Liga sammanlagt. Portu kom fram i Valencia men fick bara en match med A-laget. Den numera 26-årige spanjoren valde sommaren 2014 att lämna för Albacete innan Girona plockade upp honom på fri transfer. Efter en fin första säsong i Girona har det mycket löst pratats om Fulham för Portu som dock enligt alla odds blir kvar i den baskiska fotbollsklubben.

Spela på Girona.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.