Granada (spelar inte i La Liga säsongen 2018/2019)

Till La Liga startsida
Granada CF är en klubb från Granada. Klubben bildades 1931 och spelar i högsta
divisionen, La Liga. Man har inga större meriter på kontot, enbart en finaldrabbning mot Barcelona år 1959 i
dåvarande cupen Copa del Generalismo. År 2009 var man nära att gå i konkurs men efter ett samarbetsavtal med Udinese kom man på fötter igen.

Smeknamn: El Graná, Rojiblancos hirzontales, EL 5001, Filipinos
Manager: José Gonzáles
Hemmaarena: Los Cármenes

Spela på Granada hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Granada:
Isaac Cuenca
25-årige Isaac Cuenca hoppas att kunna få en skadefri säsong för första gången som senior. Cuenca gör det i Granada, som upplever sin bästa period som klubb sedan början av 1970-talet. Den offensive yttermittfältaren kom fram i Barcelona för fem år sen, men har varit skadebenägen och inte kunnat ta en plats i Barcas stjärnspäckade anfall. Istället har det blivit utlåningar till både Segunda och Eredivise. Sommaren 2014 tog Barca beslutet att man inte skulle behålla Cuenca. Istället skrev han på för ett år med Deportivo la Coruna. Året efter skrev han på för tre år med turkiska Bursaspor, men det blev bara en säsong där, innan Cuenca vände tillbaka till La Liga och Granada. Där har han kontrakt över den här säsongen.

Andreas Pereira
20-åringen Andreas Pereira, född på årets första dag 1996, är på lån i Granada från mesta Premier League-mästarna Manchester United. Den släpande anfallaren fick debutera i Premier League som 19-åring förra våren och även om han tillhört a-truppen i två säsonger har det bara blivit sammanlagt drygt 90 minuter i PL. Andreas Pereira har spelat u-landskamper för både Belgien och Brasilien. Han är född i Belgien, där han brasilianska pappa, Marcos Pereira, spelade fotboll på 1990-talet. Under sensommaren blev det klart att Pereira gick på säsongslångt lån till La Liga och Granada.