Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Huesca

Till La Liga startsida.

Försvarar Real Madrid guldet? Spela på La Liga 2020/2021!

Fakta om Huesca

Lilla Huesca, från nordöstra Spanien i närheten av Pyrenéerna, gör 2020/21 sin andra säsong i La Liga någonsin. Klubben bildades 1960 och spelade i lägre divisioner ända fram till 2008 när man tog sig upp i Segunda. Efter fem säsonger där åkte Huesca ur men sedan avancemanget 2015 slutade klubben tolva, sexa och säsongen 2017/18 tvåa och gick därmed upp i La Liga för första gången. Premiärsäsongen i finrummet blev dock bara ettårig och laget fick direkt respass till andradivisionen. Den aragonska fotbollsklubben agerade där smart och plockade bland annat in rutinerade Shinji Okazaki från Leicester och Rafael Mir Vicente på lån från Wolves. Duon slog till med 21 mål den gångna säsongen och var en betydande faktor till den snabba återkomsten till finrummet. Huescas hemmaarena, El Alcoraz, tar bara 7638 personer varav 5500 sittplatser vilket gör den till La Ligas minsta arena.  

Smeknamn: Oscenses, Azulgranas
Manager: Míchel Sánchez  
Hemmaarena: Estadio El Alcoraz

Spela på SD Huesca hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Huesca

Jorge Pulido  
Jorge Pulido föddes i idylliska Castillo de Bayuela cirka 90 kilometer väster om Madrid. Redan som 10-åring började han spela fotboll i en av huvudstadens storklubbar, Atlético Madrid. Pulido ansågs vara en stor försvarstalang och har bland annat gjort 20 landskamper för Spaniens U19-landslag. I Atlético blev det dock mest spel i reservlaget för försvararen som endast noterades för tre kamper med representationslaget. Efter det gick karriären lite i stå i fotbollsklubbar som Albacete och Sint-Truiden innan Huesca plockade upp Pulido 2017. Där har fotbollsspelaren växt ut till en riktig ledarfigur och är kapten i klubben. Under den framgångsrika säsongen 2019/20, som innebar uppflyttning till La Liga, uppmärksammades kaptensbindeln. Den var nämligen utformad olika för var och en av de 21 bortamatcherna där bindeln hyllade regionen som besöktes genom att ha något utmärkande drag därifrån avbildad. Det ska bli nästan lika spännande att se Pulidos bindlar kommande säsong som att se hur han håller i La Liga.

Rafa Mir  
Rafa Mir har haft en brokig resa hittills och nu gäller det nog att anfallaren gör en lyckad säsong i La Liga om inte karriären ska gå i stå. Strikern kom fram i Valencia där det blev 25 mål på 60 matcher i B-laget. Det var desto svårare att ta plats i representationslaget hos Los Che. Efter endast två framträdanden gick Mir till Wolverhampton där Nuno Espírito Santo, tränaren som lät honom debutera i Valencias A-lag, fanns. I Premier League har det inte blivit mycket speltid utan istället har 23-åringen mest varit på lån. Hösten 2019 återfanns spanjoren i Nottingham där han inte hade någon större lycka. Under vintern lånades Rafa Mir istället ut till Huesca och där har han äntligen börjat hitta rätt som senior. Nio mål på 18 ligamatcher imponerar och Rafa var en stor del i klubbens uppflyttning till det spanska finrummet. Lånet sträcker sig även över hela kommande säsong och kan den Murcia-födda fotbollsspelaren fortsätta utvecklas kan han bli en sensation i La Liga.

Shinji Okazaki  
Den konstant underskattade 34-åringen Shinji Okazaki går inte i några pensionstankar. Japanen med 50 landslagsmål på kontot har hunnit med att vara en firad hjälte i såväl Mainz som i Leicesters sensationella guldvinnarlag säsongen 2015/2016 i Premier League. Nu ställs anfallaren inför en ny utmaning i La Liga med sitt Huesca. Okazaki hann med tvåsiffrigt antal mål i Segunda División, och ett tänkbart bet kan vara att han löser den kvoten även i La Liga. Lyckas Shinji med det har fotbollsklubben från Aragonien alla möjligheter att hänga kvar.

Spela på Huesca.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.