Leganés

Till La Liga startsida.
Leganés är en klubb från Madrids utkanter som grundades 1928. För närvarande spelar klubben i La Liga efter ha spelat i de lägre divisionerna under lång tid. Faktum är att laget aldrig någonsin tidigare varit i La Liga innan man slutade tvåa i Segunda Division 2015/16 och tog klivet upp. Leganés slutade på 17:e plats både sin första och andra säsong i finrummet och gör nu sitt tredje år i La Liga. Största konkurrenten är Getafe.

Smeknamn: Lega, Pepineros
Manager: Mauricio Pellegrino
Hemmaarena: Estadio Municipal de Butarque

Spela på Leganés hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Leganés

Alexander Szymanowski
Alexander Szymanowski är förvisso född i Buenos Aires, men argentinaren har bott i Europa sedan han var tolv år. Han provtränade för, eller tillhörde, bland andra Real Madrid och Atlètico Madrid som ung. 29-åringen har haft en karriär i de lägre divisionerna i Spanien och gjort tre säsonger i danska Bröndby. Vänsteryttern värvades tillbaka till Spanien och andradivisionen Segunda av Leganés sommaren 2015. Sin första säsong i La Liga levererade han direkt. Han vann skytteligan i klubben och kom delad tvåa i assistligan, säsongen 2016/17. Fjolåret vill dock Szymanowski helst glömma, då en ljumskskada gjorde att han bara kunde spela 13 matcher. Szymanowski har kontrakt med Madrid-klubben till 2020.

Jon Ander Serantes
Jon Ander Serantes har inte varit förstemålvakt i Leganés på tre säsonger men bedöms ändå så viktig för klubben att han är deras kapten. I fjol kom Pichu Cuellar in från Sporting Gijon och tog förstaplatsen mellan stolparna och före det delade Serantes och Iago Herrerin på ansvaret (det senare lite på grund av en knäskada på Serantes). Tiden talar dock för Serantes som med sina 28 år är yngst av Leganés målvakter. En kuriosa är att när Leganés gick upp i La Liga säsongen 2015/16 kom Serantes tvåa till priset Ricardo Zamora Trophy, som går till den målvakt som har lägst insläppt målsnitt. Vinnaren året före var Serantes senare lagkamrat, Pichu Cuellar.

Gabriel Appelt Pires
Frågan är om Gabriel Appelt Pires kommer att utvecklas till en världsspelare eller om potentialen inte tog honom längre än till ett mittenlag i La Liga. 24-åringen skrev kontrakt med Juventus redan 2011 men har sedan dess tillbringat större delen av sin karriär på lån. 2015 anslöt mittfältaren till Leganés på lån och sommaren efter permanentades övergången. Brassen har faktiskt varit ordinarie i alla lag han spelat i sedan han var tonåring, men har aldrig representerat landslaget på någon nivå. Vissa rykten under silly season har placerat Gabriel Pires i klubbar som Newcastle och Benfica.

Spela på Leganés.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.