Levante

Till La Liga startsida.
Levante är en gammal klassisk fotbollsklubb, grundad 1909, som har sitt hemmasäte i Valencia. Ses som Valencias fotbollsklubb för arbetarklassen. Efter sex säsonger i La Liga åkte laget ur 2015/16. “Grodorna” var dock för bra för andradivision som de vann och tog sig snabbt tillbaka till finrummet där de slutade på en 15:e plats.

Smeknamn: Les Granotes (Grodorna)
Manager: Paco López
Hemmaarena: Estadi Ciutat de Valéncia

Spela på Levante hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Levante

Roger Martí
27-årige anfallaren Roger Martí slog igenom rejält säsongen 2016/17 när Levante åter tog sig till La Liga efter en säsong i Segunda. Roger, som han kallar sig, gjorde 22 mål och slutade tvåa i skytteligan. Det var också ett rejält personbästa för spanjoren som tidigare gjort som mest tolv mål under en säsong. Roger har tidigare fått smaka på spel i La Liga, men det har varit ytterst sparsamt. Annars har han hittills huserat mest i Segunda. Den 179 centimeter korte centern har svårt att stå upp emot backarna i La Liga, och gjorde bara tre mål ifjol, där han även tillbringade en del tid på bänken.

Emmanuel Boateng
Unge ghananen Emmanuel Boateng kostade två miljoner euro att köpa loss från portugisiska Moreirense sommaren 2017, där han gjorde sju mål och vann den interna skytteligan. Boateng gjorde dessutom fyra assist. Sin första säsong i Levante får sägas ha gått över förväntan då han gjorde sex mål på bara tio starter. År 2018 innebar också landslagsdebut för 22-åringen, som fått klubbar som Barcelona och Manchester United intresserade.

José Campana
25-årige José Campana har sammanlagt gjort över 40 landskamper för Spanien – på ungdomsnivå. Som senior har mittfältaren dock varit på en sällan skådad ökenvandring. Han har varit i Premier League, Serie A, Spanien och Portugal. En period fick den forna talangen till och med spela i Portos B-lag. Sommaren 2016 värvades Campana till Levante där han varit ordinarie på det centrala mittfältet, både i Segunda och La Liga. Campana är ännu ung, och har rimligen många år kvar i toppfotbollen, nu när han verkar funnit ro i Levante.

Spela på Levante.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.