Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Levante

Till La Liga startsida.

Fakta om Levante

Levante är en gammal klassisk fotbollsklubb, grundad 1909, som har sitt hemmasäte i Valencia. Ses som Valencias fotbollsklubb för arbetarklassen. Efter sex säsonger i La Liga åkte laget ur 2015/16. “Grodorna” var dock för bra för andradivisionen som de vann och tog sig snabbt tillbaka till finrummet där de slutade på en 15:e-plats. Elva av de 13 säsonger som Levante gjort i La Liga har kommit sedan 2004. En säsong har Levante spelat i Europa League, där man bland annat vann mot allsvenska Helsingborg i gruppspelet av turneringen. Svenske mittbacken och tidigare landslagsmannen Johan Mjällby gjorde en säsong i Levante 2004/05.

Smeknamn: Les Granotes (Grodorna)
Manager: Paco López
Hemmaarena: Estadi Ciutat de Valéncia

Spela på Levante hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Levante

Roger Martí 
28-årige anfallaren Roger Martí slog igenom rejält säsongen 2016/17. Roger, som han kallar sig, gjorde 22 mål och slutade tvåa i skytteligan i Segunda när Levante tog sig tillbaka till La Liga efter en säsong i Segunda. Det var också ett rejält personbästa för spanjoren som tidigare gjort som mest tolv mål under en säsong. Säsongen 2018/19 var dock Rogers genombrott på den stora fotbollsscenen. Han har tidigare fått smaka på spel i La Liga, men det har varit ytterst sparsamt. 13 mål är överlägset personbästa för Roger i La Liga och han är en nyckelspelare för klubben han tillhört sedan han var 20 år. Oddsen för ett nytt målmässigt personbästa säsongen 2019/20 är lockande. 

José Morales 
Levantes lagkapten heter José Luis Morales Nogales och gjorde som 31-åring, 2018/19, sin kanske bästa säsong i karriären. Anfallaren är en late bloomer som först som 27-åring började närma sig de högsta nivåerna i spansk fotboll. Morales har, undantaget en säsong på lån i Eibar, tillhört Levante sedan 2013. Han haft en ordinarie tröja i valenciaklubben men det är först de två senaste säsongerna som strikern börjat göra en del mål, bland annat mot Real Madrid. Frågan är om han kan utöka sina tolv mål från i fjol denna säsong? 

José Campana 
26-årige José Campana har sammanlagt gjort över 40 landskamper för Spanien – på ungdomsnivå. Som senior har mittfältaren varit på en sällan skådad ökenvandring. Han har varit i Premier League, Serie A, Spanien och Portugal. En period fick den forna talangen till och med spela i Portos B-lag. Sommaren 2016 värvades Campana till Levante där han fick en nystart och har varit ordinarie på det centrala mittfältet, både i Segunda och La Liga. Campana är ännu ung, och har rimligen många år kvar i toppfotbollen, nu när han verkar funnit ro i Levante.

Sergio León 
Anfallaren Sergio León anslöt till Levante för relativt dyra pengar sommaren 2019, efter att säsongen före faktiskt inte gjort ett enda mål på sammanlagt nitton matcher i Real Betis. Speltiden motsvarade i och för sig inte mer än ungefär sju matcher. 30-åringen hade före det två säsonger bakom sig i La Liga där han gjorde över tio mål. León har också gjort 22 mål i Segunda, så han har gjort många mål under karriären. Sergio Leon har aldrig spelat för det spanska landslaget men har de senaste åren etablerat sig i La Liga och har stora möjligheter att bli en positiv överraskning för Levantefansen.

Spela på Levante.

Till startsida Fotboll