Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Málaga (spelar inte i La Liga säsongen 2018/2019)

Till La Liga startsida.
Málaga CF är en klubb från Malaga som grundades 1904. Klubben har en ordförande som storsatsat i klubben, Sheikh Abdullah Al Thani, och framgångarna kommer nog att komma inom en snar framtid. Man har huserat i La Liga under en längre tid och klubben suktar efter en titel.

Smeknamn: Los Boquerones
Manager: José Manuel González López
Hemmaarena: Estadio La Rosaleda

Spela på Málaga hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Málaga:

Emanuel Cecchini
20-årige Emanuel Cecchini ska för första gången prova spel i Europa. Argentinaren lämnar hemlandet och Banfield för Malaga och La Liga. I och med prislappen på 4 miljoner Euro är han också de vit-blås dyraste nyförvärv inför säsongen. Den unge mittfältaren slog igenom hemma i Argentina ifjol när han tog en ordinarie plats i Banfield som slutade femma i den argentinska ligan. Han gjorde fyra mål och drog på sig sju gula kort på 27 matcher. Han har skrivit på ett kontrakt som håller honom på La Rosaleda till 2022. På lån i mexikanska Club León fram till juni 2018.

Borja Baston
I Premier League-flyttade Sandro Ramirez frånvaro har Malaga lånat in Borja Baston från Swansea i samma liga. Den långe, 191 cm, strikern värvades förra säsongen för stora pengar (16 miljoner pund), men lyckades inte alls i Premier League. Det blev bara ett mål för Baston, som säsongen före hade blivit tredje bästa spanska målskytt i La Liga med 18 kassar. Nu är Baston tillbaka i den spanska ligan på lån, som även inkluderar en köp-option.

Recio
Jose Luis Garcia del Pozo, eller helt enkelt Recio, är en allkonstnär på fotbollsplanen. Spanjoren styr sitt Malaga från det centrala mittfältet i egenskap av lagkapten och gör både mål och spelar fysiskt. Recio drar i snitt på sig en varning varannan match, men gjorde också 3 mål och 2 assist på bara 18 matcher ifjol, då han var skadedrabbad. Bland annat missade han två månaders spel på grund av en bruten arm. Den 26-årige nyckelspelaren har kontrakt med moderklubben till 2021.

Spela på Malaga.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.