Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fakta om Real Mallorca

RCD Mallorca grundades för 105 år sedan, då som Alfonso XIII Foot-Ball Club, och klubben från det svenska semesterparadiset har två tredjeplaceringar (1998/99 och 2000/01) som främsta noteringar i La Liga. Klubbens främsta målskytt genom tiderna heter Samuel Eto’o som noterades för 54 fullträffar under sin tid på ön och kameruniern är för evigt en legendar bland supportrarna. Den sjätte augusti 2020 anställdes Luis García Plaza som tränare för klubben och spanjoren blev, liksom Eto’o, kultförklarad när han under sin debutsäsong tog Mallorca tillbaka till La Liga, där klubben onekligen hör hemma. García Plaza varade dock inte hela säsongen i fjol och istället fick Javier Aguirre lösa kontraktet med kort varsel under våren. Är Aguirre rätt man att stabilisera öborna i La Liga?
Spela på La Liga 2022/2023

La Liga-laget Real Mallorca

Grundad: 1916-03-05
Manager: Javier Aguirre
Hemmaarena: Visit Mallorca Estadi
Smeknamn: Los Bermellones, Mallorqueta, Els Barralets

Spelare i Mallorca

Endast jumbon Alavés hade sämre målskillnad än Mallorca i fjol och ö-laget höll sig kvar genom att vinna rätt matcher. De föll dock igenom fullständigt vid ett par tillfällen och det är något som måste förbättras. Truppen ser dock ytterst medioker ut och det blir svårt för Mallorca att hänga kvar i La Liga om inga nyförvärv görs innan fönstret stänger.

Martin Valjent

Född: 1995-12-11
Land: Slovakien
Position: Försvarare

Redan som 18-åring lämnade Martin Valjent sitt hemland för att starta seniorkarriären på sydländsk mark. Det blev hela 144 framträdanden för Ternana Calcio, huvudsakligen i Serie B. 2018, vid 22 års ålder, föll Martin för lockropen från Spanien där han nått nästa nivå. Först kritades ett lånekontrakt på och därefter blev slovaken i rödgul ägo fullt ut. Fyra raka säsonger har Valjent varit en konstant i Mallorcas mittlås. Efter över 20 framträdanden i U21-landslaget har Martin representerat A-landslaget från och med 2018. Den niofaldige slovakiske landslagsmannen har ett gjutet förtroende på ön i Medelhavet, något som symboliseras av kontraktet som löper till 2025.

Jaume Costa

Född: 1988-03-18
Land: Spanien
Position: Försvarare

Jaume Costa är född i Valencia och under i princip hela sin karriär har vänsterbacken spelat för klubbar från samma stad. Det hela tog fart i Valencias B-lag men det är snarare i Villarreal som Costa gjort sig ett namn. Efter nästan tio år hos “Den gula ubåten” och drygt 210 matcher var det dock slutspelat i den helgula dressen. Flyttlasset gick till Mallorca inför säsongen 2021/22 och där gjorde nykomlingen en vettig värvning som bidrog till att stabilisera försvaret. Costa är en pålitlig ytterback med tillräcklig speed och det är heller inte ovanligt att han fyller på i offensiven där fina inlägg serveras från 34-åringens vänsterfot. Jaume Costa blir en viktig pusselbit i Mallorcas jakt på fortsatt spel i finrummet.

Ángel

Född: 1987-04-26
Land: Spanien
Position: Anfallare

Ángel Rodríguez karriär har varit ett hoppande mellan La Liga och Segunda, där anfallaren spelat bra i näst högsta serien och sedan blivit bänkad i finrummet. Det kan höra till saken att fotbollsspelaren, som oftast tar hand om den centrala anfallspositionen, bara mäter drygt 170 centimeter. Tilläggas skall även att spjutspetsen stabiliserat sig i högsta serien på ålderns höst. Ángel har en U19-landskamp på meritlistan men har annars aldrig varit nära spel med landslaget. Sedan Ángel kom till Getafe 2017, spelade då frekvent och var en pålitlig målgörare. Som free transfer kunde Mallorca plocka in 35-åringen och se honom pytsa in åtta kassar, fyra i Copa del Rey och lika många i serien. Skjuter veteranen kvar Mallis i La Liga även kommande säsong?

 

Spela på La Liga