Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Real Mallorca

Läs mer om lagen i La Liga

Grundad: 1916-03-05

Manager: Luis García Plaza

Hemmaarena: Visit Mallorca Estadi

Smeknamn: Los Bermellones, Mallorqueta, Els Barralets

RCD Mallorca grundades för 105 år sedan, då som Alfonso XIII Foot-Ball Club, och klubben från det svenska semesterparadiset har två tredjeplaceringar (1998/99 och 2000/01) som främsta noteringar i La Liga. Klubbens främsta målskytt genom tiderna heter Samuel Eto’o som noterades för 54 fullträffar under sin tid på ön och kameruniern är för evigt en legendar bland supportrarna. Den sjätte augusti 2020 anställdes Luis García Plaza som tränare för klubben och spanjoren blev, liksom Eto’o, kultförklarad när han under sin debutsäsong tog Mallorca tillbaka till La Liga, där klubben onekligen hör hemma. Nu ska Los Bermellones återigen etablera sig i finrummet och för alla semestersugna är Visit Mallorca Estadi definitivt ett härligt resmål.

Spela på Mallorca hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mallorca

Jaume Costa 

Född: 1988-03-18

Land: Spanien

Position: Försvarare

Jaume Costa är född i Valencia och under i princip hela sin karriär har vänsterbacken spelat för klubbar från samma stad. Det hela tog fart i Valencias b-lag men det är snarare i Villarreal som Costa gjort sig ett namn. Efter nästan tio år hos “Den gula ubåten” och drygt 210 matcher är det dock slutspelat i den helgula dressen. Flyttlasset har istället gått till Mallorca inför säsongen 2021/22 och här kan nykomlingen mycket väl ha gjort ett kap. Costa är en stabil ytterback med tillräcklig speed och det är heller inte ovanligt att han fyller på i offensiven där fina inlägg serveras från 33-åringens vänsterfot. Jaume Costa blir en viktig pusselbit i Mallorcas jakt på nytt kontrakt. 

Amath Ndiaye 

Född: 1996-07-16

Land: Senegal

Position: Anfallare

Amath Ndiaye lyckades aldrig slå igenom i Atlético Madrid och efter succé-utlåningen till Tenerife säsongen 2016/17 såldes senegalesen sedermera till Getafe. Det blev dock knapert med speltid även i nästa Madridklubb, men precis som tidigare skulle ett lån, denna gång till Mallorca, lyfta Ndiayes prestationer. Nio mål på 27 framträdanden i Segunda División var tillräckligt för att ö-laget skulle göra lånet till en permanent övergång inför säsongen 2021/22. Kan 24-åringen fortsätta på inslagen väg och blomma ut till den spelare han har potential att bli lär betydligt större fotbollsklubbar än Mallorca intressera sig inom en snar framtid

Ángel 

Född: 1987-04-26

Land: Spanien

Position: Anfallare

Ángel Rodríguez karriär har varit ett hoppande mellan La Liga och Segunda, där anfallaren spelat bra i näst högsta serien och sedan blivit bänkad i Primera División. Det kan höra till saken att fotbollsspelaren, som oftast tar hand om den centrala anfallspositionen, bara mäter drygt 170 centimeter. Ángel har en U19-landskamp på meritlistan men har annars aldrig varit nära spel med landslaget. Sedan Ángel kom till Getafe 2017 har 34-åringen dock spelat frekvent och varit en pålitlig målgörare. Den här sommaren gick med det sagt kontraktet med Getafe ut och istället är det i Mallorca som Ángel ska försöka hitta målet under den kommande säsongen. Skjuter 34-åringen nykomlingen kvar i La Liga?

Till startsida Fotboll