Rayo Vallecano

Till La Liga startsida.
Hisslaget Rayo Vallecano, med tröjor som är väldigt lika Perus landslagsdräkt, är tillbaka i La Liga efter två säsonger i Segunda. Minstingen bland Madrids fotbollsklubbar har under 2000-talet slutat som bäst åtta i La Liga och som sämst femma i tredjedivisionen i Spanien. Åttondeplatsen i La Primera från säsongen 2012/13 är den bästa i klubbens 94-åriga historia. I Copa del Rey har man som bäst tagit sig till semifinal (1981/82). Säsongen 2017/18 vann Rayo Segunda och gör därmed sin 19:e säsong i La Liga.

Smeknamn: Los Franjirrojos, Los Vallecanos
Manager: Míchel
Hemmaarena: Campo de Fútbol de Vallecas

Spela på Rayohos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Rayo Vallecano

Gaël Kakuta
Den tidigare supertalangen Gaël Kakuta har hunnit bli 27 år och inte levt upp till förväntningarna. Faktum är att det är först förra säsongen som anfallaren tog en ordinarie tröja överhuvudtaget och gjorde ändå bara sex mål på 36 matcher för Amiens i Ligue 1. Kakuta, som är född i Frankrike men som representerar Kongo i landslagssammanhang, värvades till Chelsea som 16-åring 2007 och har sedan dess varit på en spektakulär fotbollsresa genom karriären. Klubbadresserna har varit Chelsea, Fulham och Bolton i Premier League, Dijon och Amiens i Ligue 1, Vitesse i Eredivisie, Lazio i Serie A, Rayo Vallecano, Deportivo La Coruna och Sevilla i La Liga samt Hebei i Kina. Sedan sommaren 2018 är Gaël Kakuta i alla fall permanent Rayo Vallecanos fotbollsspelare och har skrivit kontrakt till 2022.

Óscar Trejo
30-åringen Óscar Trejo fick till slut ett genombrott säsongen 2017/18 genom att göra personbästa tolv mål. Intressant är att anfallarens tidigare personbästa var från 2011 - då också i Rayo Vallecano. Efter den säsongen värvades argentinaren till Sporting Gijon, då i La Liga, men lyckades inte ta en plats där. Istället blev det Ligue 1 och Toulouse under fyra säsonger innan Trejo återvände till Rayo Vallecano sommaren 2017 och ska nu alltså spela i La Liga med Madrid-laget.

Fran Beltrán
Den 19-årige talangen Fran Beltrán har två säsonger bakom sig som ordinarie i Segunda-klubben Rayo Vallecano. Nu blir det för första gången spel i La Liga för mittfältaren. Trots flitigt spelande för Beltran har det inte varit särskilt mycket silly season-snack om den femfaldige U-landslagsmannen för Spanien. Fran Beltrán är född i Madrid och började spela i Getafe innan han gick över till stadskollegan Rayo Vallecano som 14-åring. Sommaren 2016 förlängde Beltran sitt kontrakt med Vallecano till 2020.

Spela på Rayo.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.