Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fakta om Vallecano

Rayo Vallecano är ett klassiskt jojolag som sedan 80-talet flitigt pendlat mellan La Liga och Segunda División. Säsongen 1981/82 nådde Rayo hela vägen till semifinal i Copa del Rey trots att de då tillhörde andraligan, en bedrift som det än idag pratas flitigt om i Vallecas. Säsongen 2018/19 slutade Rayo toksist i La Liga vilket innebar degradering till Segunda División. Där missade Rayo med nöd och näppe playoff mot finrummet med sin sjundeplats, men under följande säsong var Los Franjirrojos överens med Fru Fortuna. Sjätteplatsen från 2020/21 innebar playoff och i detsamma visade Andoni Iraolas mannar sig från sin bästa sida när de tog sig hela vägen tillbaka till finrummet. Iraola lyckades vässa sina styrkor avsevärt efter avancemanget till La Liga. Tolfteplatsen 2022 bådar mycket gott inför framtiden.
Spela på La Liga 2022/2023

La Liga-laget Rayo Vallecano

Grundad: 1924-05-29
Manager: Andoni Iraola
Hemmaarena: Campo de Fútbol de Vallecas
Smeknamn: Los Franjirrojos, Los Vallecanos

Spelare i Rayo Vallecano

Vallecano har ersatt Zidane med López från Espanyol på målvaktspositionen och med Dimitrievski redan i klubben har Rayo det bra ställt mellan stolparna. Kan bara Guardiola, García, Falcao och Tréjo skärpa till målskyttet lite kan det bli en rolig säsong för Madrid-laget.

Óscar Trejo

Född: 1988-04-26
Land: Argentina
Position: Anfallare

Óscar Guido Trejo har hunnit bli 34 år gammal och den kommande säsongen ska han försöka skjuta Rayo Vallecano kvar i La Liga. Argentinaren har representerat Rayo sedan 2017 och med sitt spelsinne och näsa för mål är Trejo en publikfavorit i Vallecas. Någon potentiell skyttekung är med det sagt inte trollkarlen som mer och mer blivit hovleverantör. Den gångna säsongen noterades Trejo för tre baljor och nio stycken framspelningar med kaptensbindeln runt överarmen. Kapacitet finns det gott om hos 34-åringen som kliver in i sin sista säsong med nuvarande kontrakt.

Álvaro García

Född: 1992-10-27
Land: Spanien
Position: Anfallare

Álvaro García hittade aldrig riktigt rätt under de inledande åren av karriären och det var inte förrän 2016, då i Cádiz, som det på allvar tog fart med målskyttet. Då stod García för nio strutar i Segunda División vilket fick Cádiz att signera honom på ett fyraårskontrakt. Två år senare gjorde Cádiz klart med Huesca om en potentiell övergång, men efter att García vägrat spela för de sistnämnda gick istället flyttlasset till Rayo Vallecano. Där gick det tämligen trögt under de inledande åren men senaste säsongen lyckades Álvaro kliva upp på en ansenlig nivå. Ett dussin personliga poäng varav lejonparten fullträffar var lika överraskande som vitalt för att Rayo skulle lösa kontraktet med fyra pinnars marginal.

Radamel Falcao

Född: 1986-02-10
Land: Colombia
Position: Anfallare

River Plate-produkten Radamel “El Tigre” Falcao är ett välbekant namn för alla som följd den europeiska toppfotbollen det senaste decenniet. Genombrottet i Porto följdes av två succésäsongen i Atlético Madrid varpå en nära tio år lång transferkarusell, till ett värde av sammanlagt över en miljard kronor, tog fart. Han var ansiktet utåt för Monacos storsatsning i mitten av 2010-talet och även om skador störde sejouren furstendömet så har colombianen trots det hunnit med vändor i både Chelsea och Manchester United. Via Galatasaray har han nu hittat tillbaka till Madrid och närmare bestämt fjolårssäsongens stora överraskning Rayo Vallecano där han, iklädd nummer tre för att hedra sin avlidne far, tillsammans med forwardskollegan Sergi Guardiola varit en stor bidragande orsak till den lilla klubbens succé. Sex mål blev det i fjol och visst är det intressanta odds på att 36-åringen ökar på den siffran kommande säsong.

 

Spela på La Liga