Espanyol

Till La Liga startsida.
RCD Espanyol är en klubb från Katalonien. Man grundades 1900 under namnet Sociedad Espanola de Foot-ball och har genom åren vunnit Copa del Rey fyra gånger och nått final i UEFA-cupen två gånger. Deras största spelare hittills är urugayanen Waler Pandiani.

Smeknamn: Periquitos, De blåvita, Mágico
Manager: Juan Francesc Ferrer Sicilia "Rubi"
Hemmaarena: Estadi Cornellá-El Prat

Spela på Espanyol hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Espanyol

Leo Baptistão
Brassen Leo Baptistao spelade faktiskt några år som ung spelare tillsammans med Neymar. Neymar som nu övergivit staden Barcelona till förmån för Paris. Baptistao valde att flytta över Atlanten till Spanien redan som 16-åring. Han drog dock på sig Hepatit och fick vända tillbaka till Brasilien. Han tillhörde Madrid-klubben Rayo Vallecano hela tiden. Som 19-åring 2012 tog Baptistao en startplats som anfallare i Rayo och kom tvåa i lagets skytteliga. Atlético Madrid agerade snabbt och skrev ett femårskontrakt med brassen. Konkurrensen om forwardsplatsen i Atlético, med spelare som Diego Costa, David Villa, Antoine Griezmann och Fernando Torres gjorde att Baptistao lånades ut och värvades av Barcelona-klubben Espanyol sommaren 2016. Brassen har varit en stor tillgång i anfallet för Espanyol och Baptistao vann faktiskt den interna poängligan hos de blåvita i fjol.

Naldo
30-årige Naldo har varit något av en nomad genom sin fotbollskarriär, där han i princip aldrig haft samma matchtröja på sig två säsonger i rad. Nu gör han sin andra säsong i Barcelona och La Liga, sedan Espanyol köpte loss honom från ryska Krasnodar sommaren 2017. Naldo har spelat för inte mindre än nio klubbar i fem länder. Möjligen kan brassen finna ro i La Liga, efter att ha skrivit på ett kontrakt med Espanyol som sträcker sig fram till sommaren 2020, med option på ytterligare ett år.

Pablo Piatti
En av fotbollens kortaste spelare, 163 centimeter Pablo Piatti, tog ett rejält steg tillbaka under sina andra säsong i Barcelonas andralag Espanyol. Tio mål och tio assists säsongen 2016/17 följdes upp med två mål och tre assists. Vänsteryttern fick dock ytterst sällan spela 90 minuter, endast fyra gånger på sina 22 starter fick argentinaren vara kvar på fotbollsplanen matchentiden ut. 29-åringen har haft en gedigen karriär i Spanien under ett årtionde där han spelat för Almeria, Valencia och Espanyol. Piatti har varit lite av en vartannat-år-spelare, så det skulle inte förvåna om han gör en strålande säsong i den blåvita dressen - om han får spela hela matcherna.

Spela på Espanyol.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.