Eibar

Till La Liga startsida.
SD Eibar är en klubb från staden Eibar i Gipuzkoa i Baskien. Klubben grundades 1940 genom en sammanslagning. Säsongen 2014/2015 nådde man La Liga för första gången i klubbens historia. Eibar har inga större titlar förutom en vinst av Segunda B (ligan under La Liga).

Smeknamn: Los Armeros
Manager: José Luis Mendilibar
Hemmaarena: Municipal Ipurua

Spela på Eibar hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Eibar

Paulo Oliveira
Mittbacken Paulo Oliveira var Eibars stora nyförvärv inför säsongen 2017/18, då han kostade drygt tre miljoner euro att köpa loss från Sporting Lissabon. Oliveira gjorde en stabil men ospektakulär första säsong i La Liga. Oliveira har gått hela vägen genom de portugisiska U-landslagen och har även fått debutera i seniorlandslaget. När Portugal åkte till Ryssland för VM fanns dock Paulo Oliveira inte med i truppen. 26-åringen har kontrakt med Eibar till 2021.

Kike
Eibar gör sin femte raka säsong i La Liga och Kike sin tredje i Eibar. Den 28-årige anfallaren har haft en habil fotbollskarriär som via ett antal säsonger i Murcia i Segunda, tog honom till The Championship och Middlesbrough och tillbaka till La Liga och Eibar. Kike slutade trea i den interna skytteligan sin första säsong i klubben och vann skytteligan andra året i klubben. Den 186 centimeter långe anfallaren kan ha svårt med temperamentet ibland och har dragit på sig både en del gula och röda kort genom karriären.

Fabián Orellana
Den 169 centimeter korte högeryttern Fabián Orellana har gjort 40-talet landskamper för Chile och spelat fotboll i Spanien sedan 2009. 32-åringen kom till Eibar under januarifönstret 2018 på lån från Valencia och den baskiska klubben köpte under sommaren loss från Los Che. En intressant detalj med Orellana är att han i hemlandet bland annat kallas för El Historico, efter ett mål med landslaget mot Argentina. Orellana är också känd för att vara lite väl het ibland har blivit avstängd flera gånger under sin karriär. Har ett avtal med Eibar som går ut sommaren 2020.

Spela på Eibar.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.