Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Eibar

Till La Liga startsida.

Försvarar Real Madrid guldet? Spela på La Liga 2020/2021!

Fakta om Eibar

SD Eibar är en fotbollsklubb från staden Eibar i Gipuzkoa i Baskien. Laget grundades 1940 genom en sammanslagning. Säsongen 2014/15 nådde man La Liga för första gången i klubbens historia. Eibar har inga större titlar förutom en vinst i Segunda División. De blåröda spelar på den näst minsta arenan i hela La Liga, stadion tar bara 8164 åskådare. Trots att den lilla fotbollsklubben sålt sina bästa spelare för stora pengar de senaste åren har man under sina sex säsonger i La Liga hamnat i mitten av tabellen alla år utom sitt första och nu säsongen som var då man slutade på 14:e plats. Att Eibar är färska i den spanska toppfotbollen illustreras också av att man säsongen 2019/20 var det näst sämst placerade av dåvarande lagen i La Liga i maratontabellen. Bara Leganés, som åkte ur, hade färre säsonger i högsta serien.

Smeknamn: Armeros
Manager: José Luis Mendilibar
Hemmaarena: Municipal Ipurua

Spela på Eibar hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Eibar

Paulo Oliveira 
Mittbacken Paulo Oliveira var Eibars stora nyförvärv inför säsongen 2017/18, då han kostade drygt tre miljoner euro att köpa loss från Sporting Lissabon. 28-åringen har varit en pålitlig spelare för Eibar, om än kanske inte den nyckelspelare man hoppats på. Oliveira har gått hela vägen genom de portugisiska U-landslagen och har även fått debutera i seniorlandslaget. Något att följa under 2020/21 är hur många kort Paulo Oliveira kommer att dra på sig. Försvararen har tagit fler och fler varningar för varje säsong, i fjol blev det sju stycken,  och nu när domaren har fått upp ögonen för Oliveira är det ingen högoddsare att kortskörden fortsätter att öka kommande säsong.  

Kike  
Eibar gör sin sjunde raka säsong i La Liga och Kike sin femte i Eibar. Den 30-årige anfallaren har haft en habil fotbollskarriär som via ett antal säsonger i Murcia i Segunda, tog honom till The Championship och Middlesbrough och tillbaka till La Liga och Eibar. Kike slutade trea i den interna skytteligan sin första säsong i klubben och vann skytteligan andra året med åtta baljor i La Liga. Den 186 centimeter långe anfallaren kan ha svårt med temperamentet ibland och har dragit på sig en hel del gula kort genom karriären, dock verkar veteranen ha lugnat sig med åren för de senaste två säsongerna har han bara fått syna ostskivan två gånger. Kontraktet gäller till 2021.  

Charles  
Brassen Charles Dias de Oliveira, eller kort och gott Charles, har hunnit bli 36 år gammal och anfallaren gjorde 2018/19 sin målmässigt bästa säsong på sex år med 14 baljor. Det var en notering strikern inte var i närheten av 2019/20 då det bara blev sex fullträffar. Centern är en late bloomer som fram till han var 29 år gammal bara hade spelat på lägre nivåer i Brasilien och Spanien. Han vann skytteligan i Segunda División i överlägsen stil 2013 och samma sommar chansade Celta Vigo på brassen, vilket han betalade tillbaka med att göra hela tolv mål sin debutsäsong i La Liga. På sex säsonger i Primera División har Charles vid tre tillfällen gjort över tio mål, så man vet inte riktigt om veteranen är fågel eller fisk. Känslan är dock att det inte är värt ett bet på att anfallaren ska komma upp till tvåsiffrigt i målkolumnen igen. 

Spela på Eibar.

Till startsida Fotboll