Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Real Valladolid

Till La Liga startsida.

Fakta om Real Valladolid

Real Valladolid är tillbaka i La Liga efter fyra säsonger i Segunda. Det anmärkningsvärda med avancemanget är att man bara slutade femma i serien, men lyckades via playoff ta sig tillbaka till fotbollens finrum i Spanien. Valladolid är sedan 1980-talet ett stabilt La Liga-lag, men har sedan 2005 inte spelat mer än tre sammanhängande säsonger i det spanska finrummet. Real Valladolid har som bäst en fjärdeplats i La Liga, från säsongen 1962/63. Valladolid är också kända för sin udda matchtröja, som är lila och vit.

Smeknamn: Pucela, Bianquivioletas
Manager: Sergio González
Hemmaarena: Estadio José Zorrilla

Spela på Real Valladolid hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Real Valladolid

Jordi Masip 
Den bara 180 centimeter korta målvakten Jordi Masip valde sommaren 2017 till slut att lämna Barcelona efter att bara ha fått spela en match i La Liga på fyra säsonger med A-laget. Masip kom till den spanska storklubben som 15-åring år 2004 och gjorde i den vevan även knappa dussinet U17-landskamper för Spanien. Men det blev mest spel i Barcelona B under tiden hos katalanerna. När Masip anlände till Valladolid tog han direkt hand om förstaplatsen mellan stolparna och spelade mest av alla i laget när klubben gick upp i La Liga och har sedan dess fortsatt vara förstavalet. Jordi Masip har kontrakt med Real Valladolid till 2022.

Javi Moyano
Högerbacken Javi Moyano är definitionen av en late bloomer. Först som 27-åring debuterade han i Segunda för Tenerife och efter tre säsonger som ordinarie där kom han till Real Valladolid 2015 för den modesta summan av 450 000 kronor. Som kapten var wingbacken med om att spela upp Blanquivioletas till La Liga 2018 och debuterade alltså i Primera Division som 32-åring. De senaste åren har lagkaptenen förlängt sitt kontrakt ett år i taget, men är given i backlinjen.

Míchel 
Miguel Alfonso Herrero Javaloyas, eller kort och gott Michel, är 31 år gammal och har hela sin karriär visat sig vara lite för bra för Segunda och lite för dålig för La Liga. Michel kom till Valencia som tonåring 2006 och har fått spela några U21-landskamper för Spanien. Halva karriären har den offensive mittfältaren tillbringat i Segunda och halva i La Liga, plus en säsong i Kina och Guangzhou. Säsongen 2019/20 blir Michels fjärde i Real Valladolid och hans kontrakt med klubben går ut sommaren 2020.

Spela på Real Valladolid.

Till startsida Fotboll