Real Valladolid

Till La Liga startsida.
Real Valladolid är tillbaka i La Liga efter fyra säsonger i Segunda. Det anmärkningsvärda med avancemanget är att man bara slutade femma i serien, men lyckades via playoff ta sig tillbaka till fotbollens finrum i Spanien. Valladolid är sedan 1980-talet ett stabilt La Liga-lag, men har sedan 2005 inte spelat mer än tre sammanhängande säsonger i det spanska finrummet. Real Valladolid har som bäst en fjärdeplats i La Liga, från säsongen 1962/63. Valladolid är också kända för sin udda matchtröja, som är lila och vit.

Smeknamn: Pucela, Bianquivioletas
Manager: Sergio González
Hemmaarena: Estadio José Zorrilla

Spela på Real Valladolid hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Real Valladolid

Javi Moyano
Högerbacken Javi Moyano har hunnit bli 32 år gammal och säsongen 2018/19 blir faktiskt hans debutsäsong i La Liga. Moyano är definitionen av en late bloomer. Först som 27-åring debuterade han i Segunda för Tenerife och efter tre säsonger som ordinarie där kom han till Real Valladolid 2015 för den modesta summan av 450 000 kronor. Som kapten var wingbacken med om att spela upp Blanquivioletas till La Liga 2018 och efter det förlängde Javi Moyano sitt kontrakt till sommaren 2019.

Jordi Masip
Den bara 180 centimeter korta målvakten Jordi Masip valde sommaren 2017 till slut att lämna Barcelona efter att bara ha fått spela en match i La Liga på fyra säsonger med A-laget. Masip kom till den spanska storklubben som 15-åring år 2004 och gjorde i den vevan även knappa dussinet U17-landskamper för Spanien. Men det blev mest spel i Barcelona B under tiden hos katalanerna. När Masip anlände till Valladolid tog han direkt hand om förstaplatsen mellan stolparna och spelade mest av alla i laget när klubben gick upp i La Liga. Jordi Masip har kontrakt med Real Valladolid till 2020.

Míchel
Miguel Alfonso Herrero Javaloyas, eller kort och gott Michel, är 29 år gammal och har hela sin karriär visat sig vara lite för bra för Segunda och lite för dålig för La Liga. Michel kom till Valencia som tonåring 2006 och har fått spela några U21-landskamper för Spanien. Halva karriären har den offensive mittfältaren tillbringat i Segunda och halva i La Liga, plus en säsong i Kina och Guangzhou. Säsongen 2018/19 blir Michels tredje i Real Valladolid och hans kontrakt med klubben går ut sommaren 2019.

Spela på Real Valladolid.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.