Villarreal

Till La Liga startsida.
Villarreal CF, även kallade Villarreal Club de Fútbol SAD, är en klubb från Villarreal i regionen Valencia. Klubben bildades 1923. Största meriterna är två semifinaler i Champions League och UEFA-cupen samt två vinster i UEFA Intertoto Cupen. Har nu slutat topp 6 i La Liga sex säsonger i rad och bara missat en säsong i den spanska högstaligan sedan år 2000. Har nosat på en ligatitel, men fått nöja sig med två andraplatser.

Smeknamn: Los Submarinos Amarillos (den gula ubåten)
Tränare: Javier Calleja
Hemmaarena: Estadio de la Cerámica

Spela på Villarreal hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Villarreal

Bruno Soriano
34-årige Bruno Soriano är Villarreals själ och hjärta, men missade hela säsongen 2017/18 på grund av en knäskada. Soriano har redan nu spelat flest matcher för de gula ubåtarna och är lagets kapten. Den relativt långe mittfältaren har kämpat sig till en ordinarie plats på ett La Liga-lags mittfält. Soriano har inga U-landskamper för Spanien och har steg för steg jobbat sig in från bänken till startelvan och nu kaptensbindeln. Han har också med åren dragit på sig färre och färre varningar, samtidigt som han börjat göra lite mål. Fick debutera i landslaget som 26-åring och har gjort tio landskamper. Soriano har kontrakt med Villarreal till 2020.

Gerard Moreno
Villarreal har slutat topp 6 i La Liga fem säsonger i rad och har sommaren 2018 köpt spelare för över en halv miljard kronor. Dyrast av dem, och dyrast i klubbens historia, är anfallaren Gerard Moreno som ansluter från Espanyol för 200 miljoner kronor. Faktum är att Gerard kom till Villarreal som 18-åring 2010 och såldes för bara 15 miljoner kronor till Espanyol där han blommat ut till en av La Ligas bästa anfallare. Det har dock ännu inte blivit några landskamper för Spanien för den korte, 177 centimeter, centerforwarden. Men Moreno har ökat sin målskörd tre år i rad och gjorde 16 mål säsongen 2017/18. Skulle den trenden hålla i sig är det bara en tidsfråga innan det blir spel med landslaget för Gerard.

Samu Castillejo
23-årige Samu Castillejo är numera en etablerad fotbollsspelare i La Liga. Höger- eller vänsteryttern slog igenom i Malaga som 19-åring och köptes av Villarreal för 80 miljoner kronor. Där har han för varje säsong fått fler och fler spelminuter. En del jämför Castillejos spelstil med Arjen Robben. Spanjoren har också gjort över dussinet U-landskamper för Spanien. Premier League-klubbarna Arsenal och Manchester United har ögonen på Castillejo, men även AC Milan i Serie A. Castillejo har kontrakt med de gula ubåtarna till 2020 och fortsätter hans utvecklingskurva som hittills är oddsen låga på att han lämnar klubben innan kontraktet gått ut.

Denis Cheryshev
Ryssen Denis Cheryshev har några besvärliga säsonger bakom sig i klubblagsfotbollen men levde upp under hemma-VM i Ryssland sommaren 2018. Den offensive yttermittfältaren slutade faktiskt delad tvåa i skytteligan i VM, tillsammans med etablerade världsstjärnor som Antoine Griezmann, Romelu Lukaku och Cristiano Ronaldo. Cheryshev är förvisso född i Ryssland men 27-åringen har bott nästan hela sitt liv i Spanien eftersom pappa Dmitri Cheryshev spelade i La Liga då. Denis tillhörde Real Madrid som ung men fick bara knappt två matchers speltid i A-laget under alla år i klubben. Efter några säsonger på lån i Sevilla och Villarreal såldes Cheryshev till Villarreal för 70 miljoner kronor sommaren 2016. Kan ryssens strålande VM göra att han även blommar ut i klubblaget?

Enes Ünal
21-årige talangen Enes Ünal kostade Villarreal hela 15 miljoner euro att köpa loss från Manchester City 2017, trots att turken aldrig spelade några tävlingsmatcher för Premier League-klubben. Ünal hämtades till City som 18-åring och har sedan dess tillbringat tid i Eredivise och den belgiska ligan på lån. Säsongen 16/17 gjorde Ünal 18 mål för Twente och slutade femma i skytteligan i Holland. Precis före sig i skytteligan hade han för övrigt svenske Samuel Armenteros. Ünal skrev i samband med övergången på ett 5-årskontrakt med Villarreal.

Spela på Villarreal.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.