Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Villarreal

Till La Liga startsida.

Fakta om Villarreal

Villarreal CF, även kallade Villarreal Club de Fútbol SAD, är en klubb från Villarreal i regionen Valencia. Klubben bildades 1923. Största meriterna är två semifinaler i Champions League och UEFA-cupen samt två vinster i UEFA Intertoto Cupen. Har nosat på en ligatitel, men fått nöja sig med två andraplatser. Villarreal har gjort 19 säsonger i La Liga, samtliga de 21 senaste säsongerna. Trots 14:e-platsen i La Liga 2018/19, den sämsta sedan man åkte ur 2012, sålde man under sommaren 2019 spelare för en halv miljard kronor och värvade bara för 150 miljoner kronor. Villarreal är en del av Derbi de la Comunitat, en derbyrivalitet man delar med Valencia. 

Smeknamn: Los Submarinos Amarillos (den gula ubåten)
Tränare: Javier Calleja
Hemmaarena: Estadio de la Cerámica

Spela på Villarreal hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Villarreal

Bruno Soriano 
35-årige Bruno Soriano är Villarreals själ och hjärta, men missade hela säsongen 2017/18 och 2018/19 på grund av en knäskada. Soriano har redan nu spelat flest matcher för de gula ubåtarna och är lagets kapten. Den relativt långe mittfältaren har kämpat sig till en ordinarie plats på ett La Liga-lags mittfält. Soriano har inga U-landskamper för Spanien och har steg för steg jobbat sig in från bänken till startelvan och nu kaptensbindeln i Villarreal. Han har också med åren dragit på sig färre och färre varningar, samtidigt som han börjat göra lite mål. Han fick debutera i landslaget som 26-åring och har gjort tio landskamper. Soriano har kontrakt med Villarreal till 2020.

Gerard Moreno
Karl Toko Ekambi och Gerard Moreno blev Villarreals dyraste värvningar genom tiderna sommaren 2018 och anfallarna slutade etta och tvåa i den interna skytteligan. Trots det gjorde de gula ubåtarna sin målmässigt sämsta säsong på tre år i La Liga. Gerard Moreno har en historik i Villarreal. Han kom till klubben som 18-åring 2010 och såldes för bara 15 miljoner kronor till Espanyol där han blommade ut till en av La Ligas bästa anfallare. Det har dock ännu inte blivit några landskamper för Spanien för den korte, 177 centimeter, centerforwarden. Åtta La Liga-mål blev det i fjol för 27-åringen. Oddsen är absolut goda för att det blir fler kommande säsong. 

Carlos Bacca 
Carlos Bacca är född 1986 och karriären har gått stadigt utför de senaste åren. 2018/19 var den minsta speltid han fått på en säsong på tio års tid, och hans sex mål är den lägsta siffran för anfallaren som senior. Faktum är att Carlos Bacca under karriären gjort rejält många mål. Han har gjort över 20 mål i både Primera A i Colombia, First Division A i Belgien samt La Liga. I Serie A har colombianen gjort 18 mål under en säsong. Han har spelat i klassiska klubbar som Club Brügge, Sevilla och AC Milan. Carlos Bacca har också varit given i landslaget och spelade både VM i Brasilien 2014 och VM i Ryssland 2018. Baccas kontrakt med Villarreal går ut 2022 så klubben hoppas rimligen att han kan komma tillbaka till gammal god målform.

Spela på Villarreal.

Till startsida Fotboll