Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

A.C. Chievo Verona (spelar inte i Serie A säsongen 2019/2020)

Till Serie A startsida.
AC Chievo kommer från stadsdelen Chievo i Verona. Klubben bildades 1929 och har hållit till i de lägre divisionerna under en lång tid, först 2001/2002 lyckades man avancera till Serie A. Under sin debutsäsong imponerade Chievo stort då man placerade sig på en femteplats. Klubbens ärkerival är Hellas Verona, där derbyt kallas ”Derby Della Svala”.

Smeknamn: Gialloblu, Mussi Volanti
Manager: Domenico Di Carlo
Hemmaarena: Stadio Marc’Antonio Bentegodi - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Chievo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Chievo

Sergio Pellissier
39-årige Sergio Pellissier är vad man kan kalla en levande legend hos Chievo. Anfallaren har spelat i Chievo sedan 2000 och stått för 130 mål på 477 matcher för klubben. Han bär kaptensbindeln och är den stora favoriten hos fansen på Marc’Antonio Bentegodi. Trots att han stått för mängder av mål i Serie A hos den lilla klubben har det bara blivit en landskamp med Italien 2009. I 3-0 vinsten mot Nordirland stod Aostasonen för ett mål, men fick sedan aldrig några mer chanser med Gli Azzurri. Pellissier har ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Frågan är om det här är det sista vi får se från Chievo-legendaren i rampljuset?

Perparim Hetemaj
Perparim Hetemaj flydde med familjen från kriget på Balkan till Finland när han var sex år i början av 90-talet. Han fick sin fotbollsfostran i HJK Helsingfors innan han flyttade till Grekland och AEK Athen som 19-åring 2006. Tiden i Grekland blev dock misslyckad och han värvades 2009 av Brescia i Serie B. Brescia tog sig upp till Serie A via kvalspel den säsongen och Hetemaj blev ordinarie direkt i det italienska finrummet. Efter en säsong i Brescia köpte Chievo in sig i Hetemaj och finländaren har varit Verona-klubben trogen sedan 2011. Den stenhårde mittfältaren har också gjort 40 landskamper för Finland. Kontraktet med Chievo gäller till 2020.

Valter Birsa
32-årige Valter Birsa är en av Sloveniens bästa fotbollsspelare genom tiderna och har över tio år bakom sig i Ligue 1 och Serie A. Före det vann den offensive mittfältaren två ligatitlar hemma i Slovenien. Birsa har mest huserat i mindre klubbar i de stora ligorna, som Sochaux och Auxerre i Frankrike och Genoa och Torino i Italien. En säsong har slovenen också provat på spel i klassiska AC Milan. Valter Birsa har varit en given startspelare i Chievo Verona sedan han anlände till klubben från Milan sommaren 2015 och har kontrakt med Céo till 2021.

Spela på Chievo.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.