Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Bologna

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Bologna

Bologna grundades 1909 och är historiskt sett en av de mest framgångsrika klubbarna i Italien, även om man har haft det tuffare på senare år. Klubben har vunnit Serie A inte mindre än sju gånger, senast 1964, och Coppa Italia två gånger. Bologna har även en del svenska anknytningar då Kenneth Andersson, Klas Ingesson och Teddy Lucic har spelat där. Något som verkar ha hängt kvar då Mattias Svanberg representerar Bologna den här säsongen.

Smeknamn: Rossoblu
Manager: Siniša Mihajlović
Hemmaarena: Stadio Renato Dall’Ara - hitta till arenan här.

Spela på Bologna hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Bologna

Mattia Destro
28-åringen Mattia Destro öste in mål som junior och har varit relativt framgångsrik som senior, om än inte alls på samma nivå. Han var given i alla italienska U-landslag där han bland annat gjorde 16 mål på 14 landskamper med U19-landslaget. Destro gick till Inter som 14-åring och spelade då bland annat med den ett år äldre Mario Balotelli. När Inter 2010 värvade Andrea Ranocchia från Genoa var Mattia Destro en del av betalningen. 28-åringen har sedan dess gjort över tio Serie A-mål för både Siena och AS Roma och har dessutom hunnit med att bli utlånad till AC Milan. Under sommarfönstret 2015 gjorde Bologna sin stora värvning för säsongen när de signade Destro. Sedan dess tillhör han klubben och har stått för 29 mål. Anfallaren har åtta A-landskamper i bagaget och kontrakt med Bologna till 2020.

Mattias Svanberg 
Mattias Svanberg blev faktiskt Malmö FF:s fjärde dyraste försäljning genom tiderna, efter Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Afonso Alves, när svenskklubben Bologna betalade 50 miljoner kronor för mittfältaren med det fina tillslaget. Svanberg, son till den gamle SM-guldvinnaren i ishockey, Bo Svanberg, har varit bofast i de svenska U-landslagen och det är inga höga odds på att han även finns på förbundskapten Janne Anderssons radar. Sin första säsong i Serie A var lyckosam när 20-åringen fick mer speltid än förväntat, han deltog nämligen i 23 av 38 ligamatcher. Nu är troligen den svenske liraren redo att ta nästa steg i utvecklingen och bli en tongivande spelare i Bologna. Trycker skåningen in sitt första mål i det italienska finrummet säsongen 2019/20?

Federico Santander 
Anfallaren Federico Santander visade vid 27-års ålder för första gången upp sig i en europeisk toppliga i fotboll. Det gjorde han med besked efter att ha värvats av Bologna för 54 miljoner kronor sommaren 2018 från FC Köpenhamn. 28-åringen blev nämligen Emilia-Romagna-klubbens bästa målskytt förra säsongen med sina åtta ligamål. Landslagsmannen hade dessförinnan tre bra säsonger i den danska ligan där han slutade etta eller tvåa i interna skytteligan i FCK alla år i klubben och vann dubbeln vid två tillfällen. Centerforwarden visade sin tyngd i Serie A i fjol. Frågan är nu om paraguayanen kan stå för en ännu bättre säsong och göra tvåsiffrigt antal mål? Det mesta talar för det.

Spela på Bologna.

Till startsida Fotboll