Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Crotone (spelar inte i Serie A säsongen 2018/2019)

Till Serie A startsida.
FC Crotone kommer från staden Crotone i Kalabrien. Trots att klubben bildades redan 1923 avancerade man för första gången till Serie A säsongen 2015/2016.

Smeknamn: Squali, Pitagorici
Manager: Walter Zenga
Hemmaarena: Stadio Ezio Scida - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Crotone hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Crotone:

Marcus Rohdén
Marcus Rohdén kom som ny till nykomlingen Crotone 2016/2017. Klubben som gjorde sin första säsongen i Serie A gjorde då en mirakulös vårsäsong och klarade tillslut kontraktet efter att ha varit uträknat. 26-årige Marcus Rohdén spelade 32 matcher med Crotone förra säsongen och var starkt bidragande till kontraktet. Dessförinnan hade han fem framgångsrika säsonger i allsvenskan och IF Elfsborg bakom sig, där han var med och vann SM-guld sin första säsong med a-laget. Rohdén har även ett cupguld med de gulsvarta från Borås. Intressant är att Rohdén faktiskt har gjort fler landskamper med seniorlandslaget än med de svenska u-landslagen. Kuriosa är att Rohdén har ett klädmärke kallat Ciszere tillsammans med några gamla fotbollskompisar, där bland andra Niklas Hult ställt upp som modell. Fotbollsspelaren Rohdéns kontrakt med Crotone går ut 2019.

Noe Dussenne
Av många belgiska talanger som tagit steget in i världsfotbollen de senaste är kanske inte Noe Dussenne den största men han har några u-landskamper på meritlistan. Annars har den 191 cm långe mittbacken hittills mest spelat i mittenlag i den belgiska ligan. 25-åringen kan ibland vara en vårdslös spelare som drar på sig alltför många gula och röda kort. 2016 signade han med nykomlingen Crotone och har kontrakt med klubben till 2019. Utlånad till belgiska Gent.

Alex Cordaz
Den 34-årige målvakten Alex Cordaz är en av Crotones äldsta spelare, men gjorde faktiskt sina första minuter i Serie A den gångna säsongen. Detta trots att han tillhört både Inter och Parma. Cordaz har gjort flera säsonger i lägre serier i Italien och också provat på spel utomlands, både i Schweiz och Slovenien. Alex Cordaz kom till Crotone under januarifönstret 2015 när klubben spelade i Serie B. Säsongen därpå lyckades man spela upp sig till Serie A. Cordaz stod alla matcher för Crotone 2015/2016 när laget släppte in näst minst antal mål i serien och även hade näst bäst målskillnad. Debutsäsongen i Serie A blev lyckad där Cordaz som förstemålvakt hjälpte sitt lag till ytterligare ett år i Serie A. Cordaz kontrakt med Crotone går ut 2018.

Arlind Ajeti
Schweiz-albanen Arlind Ajeti är född och uppvuxen i Basel i Schweiz och har representerat Schweiz i alla u-landslag. Som senior valde dock 24-åringen spel med Albanien. Mittbacken Ajeti har gått igenom FC Basels akademi hela vägen till A-laget. Trots relativt begränsat med speltid fick Ajeti ändå vara med om att vinna fem ligatitlar med Basel. När hans kontrakt gick ut sommaren 2015 gick faktiskt albanen några månader som klubblös, Slutligen skrev han på för Serie A-nykomlingen Frosinone. Där gick Ajeti direkt in i startelvan och sommaren 2016 värvades han av Torino, när Frosinone åkte ur Serie A. Det blev dock ytterst lite speltid hos de vinröda och under 2017/2018 är han därför utlånad till Crotone.

Spela på Crotone.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.