Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Crotone

Till Serie A startsida

FC Crotone kommer från staden Crotone i Kalabrien. Trots att klubben bildades redan 1923 avancerade man för första gången till Serie A säsongen 2015/16 efter att ha slutat tvåa i serien bakom Cagliari. Sejouren i finrummet blev dock bara tvåårig och “Squali” ramlade ner i andradivisionen igen säsongen 2017/18. med beslutsamhet och ett strålande hemmaspel på Stadio Ezio Scida är nu Crotone tillbaka på högsta nivå igen. Frågan att ställa denna gång är om klubben har musklerna att hålla sig kvar i Serie A mer än två säsonger eller blir det ett likartat besök som sist?  

Här kan du spela på Crotone

Smeknamn: Squali, Pitagorici
Manager: Giovanni Stroppa
Hemmaarena: Stadio Ezio Scida - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Här kan du spela på Crotone hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Crotone

Alex Cordaz  

Alex Cordaz fostrades i Inter och debuterade för Nerazzurri i en match mot Juventus 2004 i Coppa Italia. Detta blev målvaktens enda framträdande för det blåsvarta Milano-laget. Under sin långa karriär har Cordaz mestadels huserat i Serie B, Alex har även gjort två säsonger för Lugano i den schweiziska ligan samt en säsong för Gorica i den slovenska ligan. Men sedan 2015 har burväktaren varit Crotone trogen. Med Kalabrien-klubben har 37-åringen varit med och både spelat upp och ner “crottarna” från Serie B till Serie A. Under sina sex år i klubben har Cordaz inte missat många matcher, inför den här säsongen står 37-åringen på 133 framträdanden för Crotone. Ska klubben hållas sig kvar i det italienska finrummet vill det nog till att Alex spikar igen buren i ett par matcher.  

Lisandro Magallán  

Inför stundande Serie A-säsong har nykomlingarna Crotone gjort klart med ett låneavtal för Ajax mittback Lisandro Magallán. Argentinaren värvades i januari 2019 till Amsterdam men har där haft svårt att övertyga. I Sin nya italienska fotbollsklubb lär han dock vara given i premiären och lyckas Magallán stå för en bra insats under 2020/21 kan han mycket väl spela till sig en plats i Ajax. Om inte lär andra intressenter höra av sig till den hårdföre 27-åringen som har inte mindre än tre argentinska ligaguld på meritlistan efter sin tid i storklubben Boca Juniors.  

Simy  

Den 198 centimeter långe anfallaren Simeon Tochukwu Nwankwo, mer känd som bara Simy, har varit en pålitlig målskytt under i stort sett hela karriären. Nigerianen fostrades i portugisiska Portimonense men slog på allvar igenom i Gil Vicente. För de sistnämnda gjorde 28-åringen 20 ligamål säsongen 2015/16. Sommaren 2016 betalade Crotone omkring en miljon euro för anfallaren och det har sannerligen visat sig vara en lyckad investering. Simy var en stor anledning till att Crotone tog sig tillbaka upp till Serie A förra säsongen. I fjol noterades nigerianen för 20 baljor. Kontraktet löper ut sommaren 2022. 

Här kan du spela på Crotone

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.