Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Spezia

Till Serie A startsida

Fakta om Spezia

A.S.D. Spezia Calcio 2008 gör sin första säsong i Serie A. Det vitsvarta laget från Ligurien, som ursprungligen grundades 1906, blev italienska mästare 1944, men det avgjordes på ett helt annat sätt än vad vi ser idag. Klubben minns dock tillbaka på framgångarna från andra världskriget genom att spela med ett italienskt tricolormärke på de officiella matchtröjorna. 2008 gick den dåvarande Serie B-klubben Spezia Calcio i konkurs och laget fick börja om från skratch under Gabriele Volpi, ägaren av vattenpolo-laget Pro Recco samt den kroatiska klubben HNK Rijeka. Sedan dess heter klubben A.S.D. Spezia Calcio 2008.  

Smeknamn: Aquilotti, Aquile, Bianconeri  

Manager: Vincenzo Italiano

Hemmaarena: Stadio Alberto Picco

Här kan du spela på Spezia hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Spezia

Elio Capradossi  

Uganda-födde Elio Capradossi flyttade till stöveln som tvååring och fostrades i Romas akademi. 24-åringen var under ett par år en av romarnas mest lovande försvarare och 2018 debuterade Capradossi för Giallorossi, Elio representerade även samtliga italienska ungdomslandslag. Det blev dock bara två framträdanden för Roma. Under sommaren 2018 lånade Roma ut mittbackstalangen till Spezia och i Ligurien har Elio växt fram till en nyckelspelare. Spezia har även köpt loss försvararen och skrivit ett avtal som går ut sommaren 2023. Med sin etniska bakgrund, storlek, styrka och skicklighet i luftrummet har Elio jämförts med den före detta Juventus-försvararen Angelo Ogbonna. Räkna med att Capradossi blir en ledare i Vincenzo Italianos mittlås.  

Matteo Ricci  

Precis som Elio Capradossi är Matteo Ricci en fobtollsspelare som fostrats i Romas akademi. Något framträdande blev det dock aldrig för de vinröda, istället utlåningar till Grosseto, Carpi, Pistoiese, Pisa, Perugia och Salernitana. Ricci fanns även med i U18, U19 och U20-landslagen. Sommaren 2018 köpte Spezia den offensiva mittfältaren och under de två säsongerna i Ligurien har Matteo varit en av lagets bästa spelare. Det återstår att se om den kortväxte och tekniska 26-åringen har det som krävs för att hävda sig i det italienska finrummet.  

Emmanuel Gyasi

Ghananen Emmanuel Gyasi föddes på Sicilien men flyttade redan i tonåren upp till Turin för spel i Torino. Den irrationelle yttermittfältaren har befunnit sig på lån till en rad Serie C-klubbar fram tills 2018/19 då Gyasi fick chansen i Spezia. Debutsäsongen i Ligurien var helt okej men i fjol fick ghananen sitt stora genombrott i Serie B. Nio fullträffar noterades den snabbe yttern för, därmed blev Emmanuel lagets näst bästa målskytt. Med sin snabbhet, fysiska styrka och teknik finns potentialen för att göra avtryck i Serie A. Att Gyasi blir Spezias bästa målskytt kan vara ett spännande spel på Oddset. 


Här kan du spela på Spezia

Till startsida Fotboll