Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Sampdoria

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Sampdoria

UC Sampdoria bildades 1946 i Genua. Klubben delar stadion med Genoa i Serie A. Klassiska Sampdoria hade sin storhetstid mellan åren 1985-1994 då klubben vann samtliga pokaler de spelat hem under sin 72-åriga historia. Bland titlarna är det Serie A och Italienska Cupen som sticker ut. Förutom dessa titlar har man även nått final i Champions League 1992, men där blev det förlust mot FC Barcelona.

Smeknamn: Blucerchiati, Samp
Manager: Eusebio Di Fransesco
Hemmaarena: Stadio Luigi Ferraris - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Sampdoria hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sampdoria

Fabio Quagliarella
36-åringen Fabio Quagliarella har genom sin karriär varit lite av gubben i lådan. Han har stått för ett par otroligt sevärda mål där man frågat sig hur han fått in bollen i mål. Runt 2010 snittade italienaren tio mål per säsong och värvades då av Juventus. Där blev det fyra säsonger och tre Scudettos men inte någon större målfabrikation. De fyra senaste säsongerna har den 28-faldige landslagsmannen tillbringat hos Sampdoria. I Genua har anfallaren verkligen blommat ut ytterligare på ålderns höst och han har stadigt ökat sin målproduktion för varje säsong. I fjol överträffade Quagliarella sig själv och stod för hela 26 mål på 37 matcher och vann hela Serie A:s skytteliga. Otroligt starkt! Det gjorde också att åldermannen förlängde sitt kontrakt med klubben ytterligare en säsong.  

Karol Linetty
Karol Linetty anslöt till Sampdoria från Lech Poznan för 30 miljoner kronor sommaren 2016. Han har trots sin ringa ålder på 24 år redan gjort över 20 landskamper för det rödvita landslaget, och togs ut till VM i Ryssland 2018. Tottenham Hotspur var intresserade av Linetty redan innan han hamnade i Sampdoria, men också inkluderat Premier League-kollegan Everton som spekulant. Linetty har kontrakt med Sampdoria till 2021 men kapitalstarka engelska klubbar kan vara svåra att säga nej till. Förra säsongen var Linetty en given del av Sampdorias centrala mittfält där han stod för tre mål och tre assist på 32 matcher i Serie A. Tar 24-åringen ytterligare steg 2019/20?

Albin Ekdal
En Ekdal i matchform är en man för startelvan i både klubb- och landslag, men stockholmaren har lidit av enorma skadebekymmer de senaste säsongerna. 30-åringen kom fram genom talangfabriken Brommapojkarna där han också gjorde matcher i Allsvenskan. Redan under gymnasietiden drog klubbar som Chelsea och Inter i talangen. Det blev till slut Juventus som vann dragkampen om Ekdal år 2008. Efter en säsong med Juve blev det Siena på lån innan Bologna köpte loss halva Ekdal. Efter en säsong på Renato Dall'ara flyttade stockholmaren till Cagliari. Det följdes av en treårig sejour i Bundesliga och Hamburger SV innan det återigen vände tillbaka till Italien sommaren 2018. Den svenska landslagsmannen kostade Genua-klubben cirka 2,5 miljoner euro. Sin första säsong i klubben tog Ekdal en ordinarie tröja, spelade 32 matcher i Serie A och var en viktig del i Sampdorias placering på den övre halvan. 

Manolo Gabbiadini
Den irrationella anfallaren Manolo Gabbiadini kom till Southampton i januarifönstret 2017 efter att ha gjort 38 mål Serie A-mål för Napoli, Sampdoria, Bologna och Atalanta. Han gjorde direkt succé med flera mål och tog en ordinarie tröja. Var ytterst nära att lösa en prestigefull titel sin första säsong i klubben då laget gick till Ligacupfinal mot Manchester United. Trots att italienaren stod för två mål blev det dock förlust med 2-3 efter att Zlatan Ibrahimovic avgjort för United. Efter 1,5 säsong som gick betydligt tyngre i England plockade Sampdoria hem anfallaren i januari 2019. Där blev det fyra mål på 18 matcher från Gabbiadinis vänstersko som tog en ordinarie tröja direkt. Oddsen är goda på att 27-åringen ska kunna öka den målkvoten denna säsong. Sampdoria lär behöva det med tanke på att Quagliarella knappast blir yngre.

Spela på Sampdoria.

Till startsida Fotboll