Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fakta om Udinese

Udinese Calcio från Udine bildades 1896. Trots sin långa historia har fotbollsklubben inte lyckats bärga en enda riktigt stor titel. Under 2000-talet är tredjeplatsen i Serie A 2011/12 lagets bästa placering. Laget är känt för att ha väldigt många fans, särskilt i områdena kring Friuli. Udineses mest kända spelare genom åren är Dino Zoff, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale och Oliver Bierhoff. På senare tid har också svensken Ken Sema burit den vitsvarta tröjan. Den gångna säsongen var Zebrorna illa ute under ledning av Luca Gotti, med Gabriele Cioffi som boss blev det bättre och så småningom en solid tolfteplats. Säsongen 2022/23 blir klubbens 27:e i rad i det italienska finrummet.

Grundad: 1896
Scudettos: 0 st
Manager: Andrea Sottil
Smeknamn: Bianconeri, Zebrette (Zebrorna)
Hemmaarena: Dacia Arena - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Här kan du spela på Udinese hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Udinese

Udinese är ett lag som spelar med svängdörrar bakåt och en frejdighet framåt. Så som truppen ser ut med spelare som Deulofeu, Beto och Nestorovski kommer de svartvita göra mycket mål denna säsong också. Bakåt behöver Zebrorna få en bättre organisation, men i skrivande stund räcker inte spelarmaterialet till för att rå på de allra bästa.

Marco Silvestri 

Född: 1991-03-02

Land: Italien

Position: Målvakt

Under våren 2019 tog Hellas Verona klivet upp till Serie A efter ett långt playoff-spel och där var det målvakten Marco Silvestri som klev fram. Han höll nollan i tre av fem matcher och visade klassen. Efter uppflyttningen till Serie A var Silvestri given i Hellas-buren och en stor anledning till lagets framskjutna placeringar. Sommaren 2021 gick flyttlasset till Dacia Arena där 31-taggaren fick vakta den svartvita buren vid 35 tillfällen. Sju hållna nollor blev det under första säsongen i Serie A med Udinese för Silvestri. Annars har Marco haft en brokig karriär som inleddes hos Hellas stadsrival, Chievo. Hos “De flygande åsnorna” fick målvakten aldrig chansen utan väntade flera år på lån i klubbar som Padova, Cagliari och Reggiana. 2014 lämnade keepern för Leeds och där var han otroligt viktig under två säsonger innan han flyttade tillbaka till Verona. Marco får anses som en liten ¨”late bloomer” som har växt fram till en av seriens allra viktigaste målvakter.

Nahuel Molina

Född: 1998-04-06

Land: Argentina

Position: Försvarare

Nahuel Molina fostrades i Boca Juniors ansedda akademi men fick aldrig riktigt chansen i storklubben. Istället följdes utlåningar till både Defensa y Justicia och Rosario Central där högerbacken gjorde sig ett namn. Udineses skickliga scoutingverksamhet hade tidigt ögonen på den outtröttlige Molina som från 2020 har representerat “Zebrorna”. Nio gjorda mål på 64 matcher är imponerande siffror för en försvarare och på senare tid har den argentinska fotbollsspelaren även blivit en del av Lionel Scalonis landslag. Fortsätter Molina på inslagen väg kan han mycket väl vara en startspelare i VM i Qatar. Framtiden är ljus för den skickliga backen som redan nu har en storklubb i sig. 

Roberto Pereyra 

Född: 1991-01-07

Land: Argentina

Position: Mittfältare

Roberto Maximiliano Pereyra har hunnit bli 31 år gammal, något som dock inte hindrar argentinaren från att fortsatt blanda höga berg med avgrundsdjupa dalar. När den offensiva mittfältaren har sin dag är han en gudabenådad tekniker som kan bjuda på konstnummer från den högre skolan, men när det inte riktigt stämmer är det lika bra att byta ut honom. Sin mest framgångsrika klubblagstid hade Pereyra hos Watford där det blev 16 strutar på 106 framträdanden, ett facit som inte står sig alltför högt i de europeiska fotbollsböckerna. Med tanke på att viktige Rodrigo De Paul lämnade för Atlético Madrid behövde Udinese hitta en lirare som klev fram och fyllde luckan efter den flyktande argentinaren. Svaret sades vara landsmannen Roberto Pereyra men någon stabilitet i spelet infann sig icke, flåbusen inmundigade lika många ostskivor som personliga poäng säsongen 2021/22. Det luktar fågel eller fisk för Pereyra denna säsong. 

Gerard Deulofeu 

Född: 1994-03-13

Land: Spanien

Position: Anfallare

Ibland är det svårt att komma ihåg att Gerard Deulofeu bara är 27 år gammal. Det känns som att den irrationella spanjoren varit med hur länge som helst. Deulofeu började i Barcelonas mytomspunna akademi La Masia redan som 9-åring och gick hela vägen där. Under tiden representerade han Spanien i alla ungdomslandslag hela vägen upp till U21-nivå. Anfallaren spåddes en lysande karriär. Barcelona är dock ingen enkel klubb att slå sig in i och istället blev det mest tid på lån för Deulofeu. Där gjorde den tekniska liraren stort intryck på Everton och 2015 gjorde han en permanent flytt till Goodison Park. Efter en tid där valde Barcelona att använda en klausul i kontraktet till att köpa tillbaka liraren som återigen hade svårt att ta plats på Camp Nou. Istället blev nästa adress Watford och där hittade 27-åringen rätt. Våren 2019 blev han den första Watford-spelaren i historien att göra ett hattrick i Premier League och dessutom kommer Hornets-fansen alltid minnas hans sagolika mål i FA-cupsemin mot Wolves. Efter en rejäl dipp i både prestationer och nätrassel på Vicarage Road säsongen 2019/20 såldes spanjoren till Udinese. Det blev ett lyckats drag. Säsongen 2021/22 blev finfin för liraren från La Masia, 13 strutar ackompanjerades av fem stycken framspelningar och Deulofeu var Udineses viktigaste fotbollsspelare offensivt.