Udinese

Till Serie A startsida.
Udinese Calcio är en klubb från Udine som bildades 1896. Klubben har trots sin långa historia inte lyckats bärga en enda titel. Laget är känt för att ha väldigt många fans, särskilt i områdena kring Friuli. Udineses mest kända spelare genom åren är Dino Zoff, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale och Oliver Bierhoff.

Smeknamn: Bianconeri, Zebrette
Manager: Davide Nicola
Hemmaarena: Stadio Friuli - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Udinese hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Udinese

Kevin Lasagna
Kevin Lasagna var en relativt anonym spelare under ungdomsåren. 2014/15 köptes den italienska anfallaren av Carpi FC som var nykomlingar i Serie B. I Lasagnas debutsäsong för de vitröda vann Carpi den italienska andraligan och kvalificerade sig för Serie A för första gången i klubbens historia. Den säsongen gjorde Lasagna fem mål på 30 matcher i Serie B. Efter att Carpi säsongen därpå degraderades från Serie A lånades den italienska anfallaren ut till Udinese. De svartvita har nu köpt loss Lasagna som blommat ut till en nyckelspelare för laget. Den förra säsongen var 25-åringen en stor bidragande orsak till att Udinese klarade sig kvar i det italienska finrummet med hans tolv mål i Serie A. Kontraktet med klubben sträcker sig till 2020.

Rolando Mandragora
Rolando Mandragora har varit en stor italiensk mittfältstalang under sin hittills korta karriär. Den 21-årige fotbollsspelaren har funnits med i samtliga italienska U-landslag under ungdomsåren. Den första juni 2018 gjorde Mandragora debut för Gli Azzurri i 1-3 förlusten mot Frankrike i en träningsmatch. Rolando fostrades i Genoa och har gjort ett par framträdanden i Serie A för I Rossoblu. Inför säsongen 2016/17 kritade den unga talangen på för Juventus, men det blev bara ett framträdande för “Den gamla damen” och det var inte förrän den förra säsongen Mandragora fick sitt stora genombrott i Crotone. I somras värvades han av Udinese för 20 miljoner euro och kritade på ett femårskontrakt med de svartvita.

Svante Ingelsson
Svante Ingelsson föddes i Småland och tillbringade ungdomsåren i IFK Berga och Kalmar FF. Ingelsson var en nyckelspelare i det svenska U17 och U19-landslaget och fick debutera i Allsvenskan för Kalmar FF blott 17 år gammal. I juli förra året skrev den svenska fotbollsspelaren på för Udinese, ett kontrakt som gäller till och med 2021. Den gångna säsongen fick Ingelsson göra sju framträdanden för “De små zebrorna”. Han debuterade för laget den 29 oktober i hemmasegern mot Atalanta, och gjorde sitt första Serie A-mål i 2-4 förlusten mot Napoli på San Paolo. Återstår att se vad den nye tränaren Julio Valázquez ger Svante för roll i laget denna säsong.

Spela på Udinese.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.