Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Udinese

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Udinese

Udinese Calcio är en klubb från Udine som bildades 1896. Klubben har trots sin långa historia inte lyckats bärga en enda titel. Laget är känt för att ha väldigt många fans, särskilt i områdena kring Friuli. Udineses mest kända spelare genom åren är Dino Zoff, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale och Oliver Bierhoff.

Smeknamn: Bianconeri, Zebrette
Manager: Igor Tudor
Hemmaarena: Dacia Arena - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Udinese hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Udinese

Kevin Lasagna
Kevin Lasagna var en relativt anonym spelare under ungdomsåren. 2014/15 köptes den italienska anfallaren av Carpi FC som var nykomlingar i Serie B. I Lasagnas debutsäsong för de vitröda vann Carpi den italienska andraligan och kvalificerade sig för Serie A för första gången i klubbens historia. Den säsongen gjorde Lasagna fem mål på 30 matcher i Serie B. Efter att Carpi säsongen därpå degraderades från Serie A lånades den italienska anfallaren ut till Udinese. De svartvita köpte loss Lasagna sommaren 2017 och han har sedan dess blommat ut till en nyckelspelare för laget. Förra säsongen var 26-åringen återigen förstavalet på topp i Udinese även om han bara lyckades komma upp i hälften så många Serie A-mål som säsongen innan (sex stycken). Kontraktet med klubben sträcker sig till 2023. 

Rolando Mandragora
Rolando Mandragora har varit en stor italiensk mittfältstalang under sin hittills korta karriär. 22-åringen har funnits med i samtliga italienska U-landslag under ungdomsåren. Den första juni 2018 gjorde Mandragora debut för Gli Azzurri i 1-3-förlusten mot Frankrike i en träningsmatch. Rolando fostrades i Genoa och har gjort ett par framträdanden i Serie A för I Rossoblu. Inför säsongen 2016/17 kritade den unga talangen på för Juventus, men det blev bara ett framträdande för “Den gamla damen” och det var inte förrän säsongen efter Mandragora, på lån, fick sitt stora genombrott i Crotone. Sommaren 2018 värvades den vänsterfotade fotbollsspelaren av Udinese för 20 miljoner euro och kritade på ett femårskontrakt med de svartvita. Sin första säsong i Udine var Mandragora en av klubbens absolut viktigaste spelare och spelade 35 matcher i Serie A.

Rodrigo De Paul
Att Udinese höll sig kvar i Serie A 2018/19 berodde till stor del på Rodrigo De Pauls briljans. Den tekniske motorn från Argentina noterades för fyra assist i de vitsvartas tre sista matcher som Udinese vann. Nio mål och lika många assist blev det för De Paul förra säsongen, således blev den offensiva mittfältaren lagets bästa målgörare och framspelare. 25-åringen kom till Europa 2014 då Valencia köpte loss honom från Racing Club. 2016 återvände dock De Paul till Racing Club på ett kortare lån och under sommaren samma år kritade argentinaren på ett för Udine-klubben. I norra Italien har De Paul gjort succé och under 2018 debuterade 25-åringen i Argentinas a-landslag vilket säger en hel del kring med tanke på vilken konkurrens det är på de offensiva positionerna i landslaget. Ska “Zebrorna” klara sig kvar i det italienska finrummet måste De Paul fortsätta leverera. Att argentinaren blir Udinese bästa poänggörare är en riktigt lågoddsare! 

Svante Ingelsson
Svante Ingelsson föddes i Småland och tillbringade ungdomsåren i IFK Berga och Kalmar FF. Ingelsson var en nyckelspelare i det svenska U17 och U19-landslaget och fick debutera i Allsvenskan för Kalmar FF blott 17 år gammal. I juli 2017 skrev den svenska fotbollsspelaren på för Udinese, ett kontrakt som gäller till och med 2022. Han debuterade för de svartvita den 29:e oktober 2017 i hemmasegern mot Atalanta, och gjorde sitt första Serie A-mål i 2-4 förlusten mot Napoli på San Paolo. Den gångna säsongen led Ingelsson av stora skadeproblem och kunde endast göra tre framträdanden för “De små zebrorna”. Det återstår att se vad den unge svensken kan uträtta i Serie A om han får vara skadefri en hel säsong?

Spela på Udinese.

Till startsida Fotboll