Sassuolo

Till Serie A startsida.
US Sassuolo Calcio är en klubb från Sassuolo som bildades 1922. Klubben är ung i Serie A då man spelade upp sig till finrummet först 2013. Innan dess höll man till i de lägre divisionerna. Man var dock snubblande nära att kvalificera sig till Serie A säsongen 2009/10, men föll i kvalet mot Torino. Nu gör de grönsvarta sin sjätte raka säsong i det italienska finrummet.

Smeknamn: Neroverdi
Manager: Roberto De Zerbi
Hemmaarena: Mapei Stadium – Città del Tricolore - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Sassuolo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sassuolo

Domenico Berardi
Den 24-årige anfallstalangen Domenico Berardi har ryktats vara ”klar” för klubbar som Juventus, Inter, Tottenham och Atlético Madrid, men ännu är Sassuolos meste målskytt kvar i klubben. Trots att Sassuolo bildades 1920 gjorde de grönsvarta sin första match i Serie A först 2013. Då hade Berardi redan en säsong bakom sig som ordinarie. Anfallaren följde upp elva mål i Serie B med att göra 16 mål sin första säsong i Serie A. Sedan dess har den talangfulla forwarden haft tre något sämre säsonger som spolierats av skador. 24-åringen är inte bara en målskytt, utan synnerligen även hetlevrad. Han snittar mer än en varning var tredje match, ett högt facit för en forward. Domenico Berardi rankas som en av sin generations största talanger och knackar på dörren till landslaget. Har kontrakt med Sassuolo till 2022.

Alessandro Matri
Den förre Milan-talangen Alessandro Matri har hunnit bli 34 år gammal och har spelat för klubbar som Juventus, Milan, Fiorentina och Lazio. Sommaren 2016 skrev han på ett tvåårskontrakt med Sassuolo med option på ytterligare ett år, något som han sommaren 2018 valde att utnyttja. Debutsäsongen hos Sassuolo var Matris bästa i den grönsvarta tröjan när han stod för åtta mål. 34-åringens starkaste säsong får annars sägas vara 2010/11 när han värvades av Juventus från Cagliari under januarifönstret och slutade fyra i skytteligan i Serie A. Han gjorde sammanlagt 20 mål, varav elva för Cagliari och nio för Juve. Säsongen efter gjorde anfallaren tio mål för Juventus, vilket är hans högsta målsiffra sedan dess.

Khouma Babacar
Senegalesen Khouma Babacar jobbar sig sakta men säkert mot toppen i världsfotbollen. Anfallaren har blivit 25 år och gjorde 20 mål för Modena i Serie B redan för fem år sen, men har sedan dess fått sparsamt med speltid i Fiorentina innan Viola lånade ut honom till Sassuolo under januarifönstret 2018. Sedan sommaren samma år är Babacar Sassuolos spelare permanent, efter att klubben betalat 90 miljoner kronor för honom. Den 191 centimeter långe centern har gjort flera ungdomslandskamper för Senegal och även fått göra några seniorlandskamper med ”Lejonen från Teranga”. Babacar tillhörde dock inte det Senegal som deltog i VM i Ryssland. Avtalet med Sassuolo sträcker sig till 2022.

Stefano Sensi
Stefano Sensi har smugit lite under radarn i den italienska fotbollen. Den blott 168 cm korte defensive mittfältaren har en teknik och blick för spelet som påminner om Xavi, Barcelonas gamle gigant. 23-åringen har, ovanligt nog, inte tillhört något av Italiens storklubbar, trots att han gjort några u-landskamper. Många klubbar har dock ögonen på Sensi, bland andra Inter och Milan, Bologna och Manchester City. Stefano Sensi har en säsong bakom sig i Serie B och Cesena, och värvades i januari 2016 av Sassuolo. Han blev dock kvar i Cesena säsongen ut. Den gångna säsongen blev det 16 matcher med Sassuolo i Serie A. Det återstår att se om han kan ta nästa steg och bli en tongivande spelare i den italienska högstaligan. Sensi har kontrakt med Sassuolo till 2020.

Spela på Sassuolo.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.