Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fakta om Sassuolo

US Sassuolo Calcio från Sassuolo bildades 1922. Fotbollsklubben är ung i Serie A då första besöket i finrummet kom först 2013. Innan dess höll Sassuolo till i de lägre divisionerna. Laget var dock snubblande nära att kvalificera sig till Serie A säsongen 2009/10, men föll i kvalet mot Torino. Nu gör de grönsvarta sin åttonde raka säsong i den italienska högstaligan. Både säsongen 2019/20 och 2020/21 bärgade “Sassarna” en fin åttondeplats och plockade 51 respektive 62 poäng, bland klubbens vassaste prestationer någonsin i Serie A. När Alessio Dionisi tog över taktpinnen räckte det inte riktigt lika långt även om en elfteplats 2022 är klart godkänt. Med sin frejdiga framtoning fortsätter Sassuolo att charma fotbolls-Italien och det är knappast någon högoddsare att vi får se de grönsvarta på den övre halvan av Serie A säsongen 2022/23.

Grundad: 1920
Scudettos: 0 st
Manager: Alessio Dionisi
Smeknamn: Neroverdi
Hemmaarena: Mapei Stadium – Città del Tricolore - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Sassuolo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sassuolo

Sassuolo spelar en totalfotboll som är oerhört underhållande att titta på, men där mängder av mål framåt blandas med ungefär lika många baljor i baken. Det är ingen tillfällighet att lagets största stjärnor, där flera fått spela för det italienska landslaget, hittas i fören och med nyförvärv som Álvarez och Thorstvedt kommer de grönsvarta vara oerhört svårstoppade ännu en säsong.

Domenico Berardi

Född: 1994-08-01

Land: Italien

Position: Anfallare

Anfallstalangen Domenico Berardi har ryktats till storklubbar som Juventus, Inter, Tottenham och Atlético Madrid under sin karriär och insatsen i förra sommarens EM-slutspel dödade knappast ryktena om en flytt. Men ännu är Sassuolos meste målskytt kvar i klubben. Trots att Sassuolo bildades 1920 gjorde de grönsvarta sin första match i Serie A först 2013. Då hade Berardi redan en säsong bakom sig som ordinarie. Anfallaren följde upp elva mål i Serie B med att göra 16 mål sin första säsong i det italienska finrummet. Efter det hade den skicklige forwarden några sämre säsonger som spolierades av skador, men de senaste tre säsongerna har det smällt till ordentligt. 14 mål 2019/20 följdes upp av karriärsbästa 17 baljor 2020/21. I fjol blev det 15 strutar i Serie A, men den vänsterfotade anfallaren stod också för 13 assist. Hans bästa notering i karriären. Många anser att Berardi är den bästa spelaren i Serie A som inte spelar i en storklubb. Får den hårt arbetande ytteranfallaren bara hålla sig frisk kommer han vara otroligt viktig för Sassuolo även denna säsong. Berardi är dessutom en rolig högoddsare att ha i åtanke när det gäller skytteligatiteln.

Hamed Junior Traorè

Född: 2000-02-16

Land: Elfenbenskusten

Position: Mittfältare

Hamed Junior Traorè föddes i Abidjan i Elfenbenskusten och visade tidigt talang för fotboll. Som ung flyttade han till Italien och som 15-åring började mittfältaren i Empolis akademi. Där tog det inte lång tid innan ivorianen stack ut och redan som 17-åring fick han göra sin debut i Serie B. Empoli gick upp till Serie A och 2018/19 var Traorè mer eller mindre ordinarie. Flera klubbar imponerades av ynglingens framfart och efter att en deal med Fiorentina fallit igenom klev Sassuolo fram med ett lån med köpoption. Efter två år på lån i den grönsvarta tröjan valde Sassuolo att köpa loss sin guldklimp. Traorè tackade för förtroendet genom att göra sin bästa säsong i karriären i fjol med sju fullträffar i ligaspelet. Dessutom fick han debutera i landslaget i september 2021 när Elfenbenskusten besegrade Kamerun i en VM-kvalmatch. Kan 22-åringen ta ytterligare steg i sin utveckling är detta en spelare som kommer fara högvilt under nästa sommars transferfönster. Ett bet på att Hamed löser tvåsiffrigt antal ligamål kan vara väl investerade pengar.

Giacomo Raspadori

Född: 2000-02-18

Land: Italien

Position: Anfallare

Giacomo Raspadori tog sina första stapplande fotbollssteg i lokala föreningen Progresso, men redan som nioåring flyttade den rappa anfallaren till Sassuolos akademi. Där marinerades Raspadori till han var 19 år innan det var dags att ta klivet upp i representationslaget. Den italienska fotbollsspelaren vräkte in mål i ungdomslagen och på samma visa har han fortsatt i A-laget. Drygt 20 strutar på 75 seniormatcher är klart godkänt och för sina tidiga framsteg har Giacomo också belönats med en plats i det italienska landslaget. Där har Raspadori snittat nästan ett mål varannan landskamp och känslan är att Sassuolo snart kommer att göra sig en fin hacka när större klubbadresser lockar ynglingen. Oddsen är låga på att stora drakar har ögonen på Raspadori som utmärker sig med hårt slit, rappa steg och en näsa för mål.