Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Sassuolo

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Sassuolo

US Sassuolo Calcio är en klubb från Sassuolo som bildades 1922. Klubben är ung i Serie A då man spelade upp sig till finrummet först 2013. Innan dess höll man till i de lägre divisionerna. Man var dock snubblande nära att kvalificera sig till Serie A säsongen 2009/10, men föll i kvalet mot Torino. Nu gör de grönsvarta sin sjunde raka säsong i det italienska finrummet.

Smeknamn: Neroverdi
Manager: Roberto De Zerbi
Hemmaarena: Mapei Stadium – Città del Tricolore - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Sassuolo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sassuolo

Domenico Berardi
Anfallstalangen Domenico Berardi har ryktats till storklubbar som Juventus, Inter, Tottenham och Atlético Madrid under sin karriär, men ännu är Sassuolos meste målskytt kvar i klubben. Trots att Sassuolo bildades 1920 gjorde de grönsvarta sin första match i Serie A först 2013. Då hade Berardi redan en säsong bakom sig som ordinarie. Anfallaren följde upp elva mål i Serie B med att göra 16 mål sin första säsong i Serie A. Sedan dess har den talangfulla forwarden haft några sämre säsonger som spolierats av skador. I fjol blev det dock åtta mål i ligan på 35 matcher, vilket var bäst i laget. 25-åringen är inte bara en målskytt, utan synnerligen även hetlevrad. Han snittar mer än en varning var tredje match, ett högt facit för en forward. Domenico Berardi rankas som en av sin generations största talanger och knackar på dörren till landslaget. Har kontrakt med Sassuolo till 2023.

Manuel Locatelli
Vid elva års ålder gick Manuel Locatelli från Atalantas till Milans akademi. Debuten för I Rossoneri gjordes 2015/16 vid 18 års ålder men det var säsongen därpå den defensiva mittfältaren fick sitt stora genombrott. Det var efter en långtidsskada på kaptenen Riccardo Montolivo som Locatelli började få förtroendet på allvar i a-truppen. I början av oktober 2016 avlossade mittfältaren sitt första skott på mål i Serie A, ett skott som sedermera trillade in i en dramatisk 4-3-seger mot Sassuolo. Veckan därpå gästade Juventus San Siro och det rivalmötet vann Milan med 1-0, matchens enda mål gjordes av Locatelli och det var hans blott andra skott på mål i seniorkarriären! 2017/18 hade 21-åringen det tyngre i Milano, till stor del på grund av att Montolivo återvänt från sin skada samtidigt som Lucas Biglia värvats in från Lazio. Efter en säsong med lite speltid blev det därför en utlåning till Sassuolo där Locatelli genast blev en viktig kugge. Inför säsongen 2019/20 köptes mittfältaren loss av provinsklubben, kontraktet gäller till och med 2023. 

Alessandro Matri
Den förre Milan-talangen Alessandro Matri har hunnit bli 35 år gammal och har spelat för klubbar som Juventus, Milan, Fiorentina och Lazio. Sommaren 2016 skrev han på ett tvåårskontrakt med Sassuolo med option på ytterligare ett år, något som han sommaren 2018 valde att utnyttja. Debutsäsongen hos Sassuolo var Matris bästa i den grönsvarta tröjan när anfallaren stod för åtta mål. 35-åringens starkaste säsong får annars sägas vara 2010/11 när han värvades av Juventus från Cagliari under januarifönstret och slutade fyra i skytteligan i Serie A. Han gjorde sammanlagt 20 mål, varav elva för Cagliari och nio för Juve. Säsongen efter gjorde anfallaren tio mål för Juventus, vilket är hans högsta målsiffra sedan dess.

Khouma Babacar
Senegalesen Khouma Babacar jobbar sig sakta men säkert mot toppen i världsfotbollen. Anfallaren har blivit 26 år och gjorde 20 mål för Modena i Serie B redan för fem år sen, men fick sedan sparsamt med speltid i Fiorentina innan Viola lånade ut honom till Sassuolo under januarifönstret 2018. Sedan sommaren samma år är Babacar Sassuolos spelare permanent, efter att klubben betalat 90 miljoner kronor för honom. Sin första hela säsong i klubben slutade med sju mål på 29 Serie A-matcher. Den 191 centimeter långe strikern har gjort flera ungdomslandskamper för Senegal och även fått göra några seniorlandskamper med ”Lejonen från Teranga”. Babacar tillhörde dock inte det Senegal som deltog i VM i Ryssland. Avtalet med Sassuolo sträcker sig till 2022.

Francesco Caputo
Francesco Caputo har under stora delar av sin karriär huserat i den italienska andraligan. Det är i Bari den 32-årige anfallaren är mest känd ifrån. Caputo var med och spelade upp det klassiska Apulien-laget till Serie A i hans debutsäsong för de rödvita 2008, men när Bari tog klivet upp till Serie A lånades Caputo ut till Serie B-laget Salernitana. Säsongen därpå fick han dock göra 13 framträdanden i Serie A för Bari som slutade på en jumboplats i det italienska finrummet. Sedan dess har anfallaren öst in mål i Serie B. Sommaren 2017 värvades han till Empoli, där han var en stor anledning till att laget vann Serie B med sina 27 kassar! Målsprutan fortsatte leverera även i Serie A där det blev hela 16 mål och en delad sjätteplats i skytteligan i fjol. Det gjorde att Caputo inte behövde följa med Empoli ner till Serie B efter degraderingen. Sassuolo erbjöd 75 miljoner för hans signatur. Kontraktet sträcker sig till 2022. Kan anfallaren fortsätta producera mål i samma takt denna säsong?

Spela på Sassuolo.

Till startsida Fotboll