Verona

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Hellas Verona

Hellas Verona FC är en klassisk Serie A-klubb som blivit mästare en gång, säsongen 1984/1985. Klubben har genom åren varit det stora laget från Verona och dominerat “Derby della Scala” mot Chievo. De senaste säsongerna har dock Hellas fått se sig omsprungna av Chievo. Laget är nykomlingar i Serie A säsongen 2017/2018.

Smeknamn: Gialloblu, Mastini
Manager: Fabio Pecchia
Hemmaarena: Stadio Marc’Antonio Bentegodi - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
 

Spela på Verona hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Verona:

Giampaolo Pazzini
33-årige anfallaren Giampaolo Pazzini börjar komma till åren men har en diger meritlista bakom sig. Han har representerat storklubbar som Inter, Milan och Fiorentina och stått för över 100 Serie A-mål. De två senaste säsongerna har tillbringats hos Hellas Verona. Säsongen 2016/2017 var Pazzinis första någonsin i Serie B. Det slutade med vinst i skytteligan och 23 mål när han sköt upp Verona till Serie A. Italienaren har respresenterat samtliga italienska landslag. Det har blivit 25 landskamper för Gli Azzurri och fyra mål. Anfallaren har kontrakt med Verona så länge som till 2020. Gick till spanska Levante på lån för resten av säsongen i januari 2018.

Alessio Cerci
Numera 30-årige Alessio Cerci sågs som en av de största talangerna Italien fått fram när han kom fram i Roma som 16-åring. Genombrottet kom dock aldrig på allvar och trots att han tillhörde Roma i sju säsonger fick han aldrig chansen på allvar på Olimpico. Sina bästa år hade yttermittfältaren mellan 2010-2014 när han var ordinarie i både Fiorentina och Torino. Då fick han också chansen i landslaget där det blev 14 landskamper. I samma veva värvades Cerci för 15 miljoner euro till Atletico Madrid. Tiden i den spanska huvudstaden blev dock en flopp och Cerci lånades ut till både Milan och Genoa där det blev rikligare med speltid. Nykomlingen Verona valde att signa 30-åringen på fri transfer när hans kontrakt löpte ut sommaren 2017. Kontraktet med Verona löper bara säsongen ut för den vänsterfotade yttern.

Spela på Verona.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.