Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Golf på Svenska Spel

Golf är en riktig utmaning – det vet alla som har provat! Detta gäller även när det handlar om att betting på golf. Det är stentufft i världseliten med många tänkbara vinnare i varje tävling. Kolla in aktuella golf-odds!
Spela på golf på Oddset

Golf – odds

Svenska Spel Sport & Casino erbjuder massor av spel på golf. I stort sett varje vecka, året om, spelas det tävlingar på de olika tourerna runtom i världen. Golf-betting är populärt, och inte minst spel på vinnare. Andra typer av spel på golf som brukar erbjudas är om en spelare placerar sig topp-10, om hen leder efter runda 1, klarar cutten. Det kan även finnas odds på det blir någon hole-in-one på tävlingen!

Spela på Golf på Oddset

Fakta – golf

Golf är den tredje största sporten i Sverige idag med nära 500 000 utövare. Bara fotboll och friidrott kan slå klubbsporten på fingrarna. Enligt historien har golfen anor redan från 1400-talet i Skottland, men det finns inga riktiga belägg för det. Vad som dock är säkert är att sporten utvecklades av skottarna på 1800-talet, där regler, bandesign och klubbutformning började likna de vi har idag.  

Den professionella golfen domineras av PGA-touren i USA och Europatouren i Europa. PGA-touren är dock den mest prestigefulla och penningstinna touren. Den första svensk som lyckades med bedriften att vinna en titel där var Gabriel Hjertstedt, 1997. Efter det har bland annat Jesper Parnevik plockat hem fem vinster på touren och Henrik Stenson sex stycken. Stenson blev också första svensk genom tiderna att ta hem en major, en av de fyra största golftävlingarna under året, när han 2016 vann The Open Championship (British Open) tre slag före Phil Mickelson.  

En av de golfare som har betytt mest i modern tid är Jack Nicklaus som var med och lade grunden för att publiken fick upp ögonen för sporten. Efter att han inledde karriären 1962 vann han otroliga 18 majors, ett rekord som står sig än idag. De flesta experter är dock eniga om att Tiger Woods är den mest framgångsrika golfaren genom tiderna. Underbarnet, som i vuxen ålder även kom att bli ett problembarn, har en meritlista som heter duga i form av 109 proffstitlar, 15 major-vinster och 683 veckor som världsetta. Idag är unga stjärnskott som Justin Thomas, Jordan Spieth och Rory McIlroy redo att axla hans mantel. Frågan är om någon orkar bära upp den på allvar?

Spela på Golf på Oddset