Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Han är travhingsten med passgångarblod i ådrorna. Och han har vunnit Elitloppet på rekordsnabba 1.08,9.
Spela på fasta travodds här

Travhästen Activated

Don Fanucci Zet – fakta

Han föddes den 19 maj 2016, är tränad av Daniel Redén, Solvalla, och uppfödd av Brixton Medical AB. Han har gått från klarhet till klarhet och vunnit storlopp som bland annat Elitloppet och Hugo Åbergs. Örjan Kihlström är ordinarie kusk bakom Don Fanucci Zet.

Härstamning

Pappa till superstjärnan är Hard Livin och han har förutom Don Fanucci Zet även lämnat exempelvis Diana Zet som tjänade 9,6 miljoner och Epimethius som också sprungit in över en miljon kronor.
Mamma heter Kissed by the West, och är även hon född i USA. Hon i sin tur är av passgångarstam och pappan heter Western Terror. Hon startade aldrig själv och har i aveln inte lämnat någon avkomma som är i närheten av Don Fanucci Zets kaliber.

Meriter

Don Fanucci Zet vann direkt i sitt livs första start på Färjestad som 3-åring. den säsongen slutade med fyra segrar på totalt sex starter. Som 4-åring, år 2020, slutade han bland annat tvåa i Kungapokalen och vann Sprintermästaren på Halmstadtravet. Segertiden där blev på det nya svenska rekordet 1.09,6 över 1 609 meter auto. I det årets Svenska Travderby slutade han tvåa bakom Hail Mary.
Som äldre var Elitloppet det stora målet och i försöket inkom DFZ tvåa bakom Vivid Wise As från sitt svåra åttondespår. I finalen spurtade han hem evig ära och 3 miljoner kronor till sin ägare Brixton Medical AB. Senare under samma är blev Don Fanucci Zet tvåa i det stora 5-åringsloppet Jubileumspokalen på Solvalla. 
Som 6-åring vann hingsten bl.a. Norrbottens Stora Pris med en miljon kronor i förstapris. För segern i 2022 års Hugo Åbergs Memorial fick man 1 609 000 kr.
2023 inledde Don Fanucci Zet med att starta i det tuffaste travloppet av alla, Prix d'Amérique. Efter ha körts till ledningen direkt av kusken Yann Lebourgeois svarade han för en bra prestation och inkom som 6:a i mål. 

Avel

2021 började Don Fanucci Zet verka i aveln och detta resulterade i 48 avkommor, födda 2022.


 

Fasta odds på Trav
Challenge, poolspel