Travfest på Solvalla

Elitloppshelgen pågår på Solvalla 24-26 maj. Det som gör Elitloppet så speciellt och utmanande för både häst och kusk är att försökslopp och final körs inom loppet av några timmar på söndagen. Helgen bjuder inte bara på Elitloppet utan på en uppsjö fina lopp. Här hittar du massor med spel på helgens travfest.

Det riktigt spritter om David Neves och Raffe Vadsmo i Studio Oddset Trav inför Elitloppet. 100 000 kr extra på Challenge lördag och 250 000 kr på Challenge Elitloppet söndag. Raffe varnar för Heavy Sound i försöket! En tävling hägrar...
  Spela Challenge Trav lördag med 100K extra
  Spela Challenge Elitloppet med 250K extra
  Rygga Raffes drag på Heavy Sound i försöket
  Tävla om en grym NHL-kväll med Raffe & David

Försöken till Elitloppet

Försök 1 kl. 14:55 Försök 2 kl. 15:22
1. Makethemark 1. Aubrion du Gers
2. Disco Volante 2. Milligan's School
3. Double Exposure 3. Bahia Quesnot
4. Next Direction 4. Day Or Night In
5. Looking Superb 5. Propulsion
6. Uza Josselyn 6. Milliondollarrhyme
7. Readly Express 7. Heavy Sound
8. Sorbet 8. Dijon
Spela på försök 1! Spela på försök 2!

16 hästar ställer upp i de två kvalloppen till själva elitloppsfinalen. Dessa har blivit inbjudna efter fina prestationer i andra lopp. De två försöksloppen körs samma dag som finalen, det vill säga på söndagen. Åtta ekipage startar i respektive lopp, försök 1 kl. 14:55 och försök 2 15:22. Startnummer lottas fram och anger vilket spår ekipagen startar i. I och med att försöksloppen körs så tätt inpå finalen gäller det att lägga upp en bra taktik och inte bränna allt krut i försöket som en viss Bold Eagle med Franck Nivard i sulkyn gjorde i fjol. Fyra hästar från respektive kval går till finalen - vilka tror du på?

Elitloppsfinalen

Elitloppsfinalen startar kl. 17:20 och körs över 1 609 meter med autostart, precis som de två försöksloppen. Två solklara favoriter har sedan länge utkristalliserat sig i Readly Express och Propulsion. Giganterna går ut i varsitt försök och väntas sen alltså göra upp om segern i finalen. Notera dock att sista dagarna har det franska varmblodet Aubrion du Gers närmar sig oddsmässigt.

Trav-Sverige glöder liksom Raffe Vadsmo och David Neves som gästar veckans Studio Oddset. Tillsammans med Gusten ger de dig allt du behöver veta inför supersöndagen. Vem vinner egentligen? Är Propulsion världens just nu bästa häst? Readly Express är hästen att slå! Gänget lyfter ut sina favoriter.

 Här hittar du spel på vinnare, plats och head to head.

 Läs mer om Elitloppet här, startfältet, historiska vinnare etc.