Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Johan Untersteiner

Travkusken Johan Untersteiner

Johan Untersteiner är uppväxt med trav då hans far Peter är en av Sveriges vassaste travtränare. Untersteiner JR startade sin karriär som lärling hos Stefan Hultman och senare som försteman hos Roger Wahlmann. Där fick han chansen att köra flera stjärnhästar som Giant Diablo. Det ekipaget segrade 2007 på världsrekordtid under ett lopp på The Red Mile i Lexington i Kentucky i USA.

Johan tog ut en egen tränarlicens 2014 och hade störst framgångar under 2017 med bland annat segrar i Svenskt Travderby tillsammans med Cyber Lane. Året efter vann samma ekipage även Copenhagen Cup. 2017 var ett stort år för Johan Untersteiner då han utsågs till Årets Tränare. På meritlistan finns även segrar i Svenskt Trav-Kriterium samt Stochampionatet och han var första kusk på nya stjärnskottet Aetos Kronos från Jerry Riordan. Har slutade tvåa i Elitloppets final med Propulsion 2017 bakom vinnande Timoko. Oddsen på att en storseger kommer inom en snar framtid är inte höga. 

Namn: Johan Untersteiner
Sysselsättning: Tränare/Kusk
Hemmabana: Halmstad
Antal segrar: Över 1000
Kända hästar: Cyber Lane, Day or Night In, Giant Diablo, Magic Tonight, Pastore Bob.
Storloppssegrar: Stochampionatet, Svenskt Travderby, Copenhagen Cup och Svenskt Trav-Kriterium.
Kuriosa: Son till den framgångsrike Peter Untersteiner men har en egen karriär. Hade världsrekordet över 1609m med Giant Diablo (1.08,5) i sju år tills Sebastian K slog det 2014 (1.07,7). Blev Årets Tränare 2017.

Fasta odds på Trav
Challenge, poolspel
Till Travsport