Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Jägersro

Jägersro, som ligger i östra Malmö, är vår äldsta travbana och invigdes redan 1907. På Jägersro anordnas förutom trav- även galopptävlingar, en kombination som Jägersro är ensamma om i Sverige.

Med tanke på det något korta upploppet brukar man skämtsamt säga att det är ”nedförsbacke” på upploppet hos Sveriges sydligaste travbana. Största loppet varje år är Svenskt Travderby som körs mellan landets 4-åriga hästar över distansen 2640 meter. Derbyt går alltid av stapeln första söndagen i september. Vinnaren erhåller förutom 2 miljoner kronor en gul kavaj och detta är ett av de mest prestigefyllda loppen man kan vinna som kusk och tränare. 

Tjejerna har sitt egna lopp, Sto-Derbyt som endast är öppet för 4-åriga ston och har ett förstapris på en miljon kronor. Men det är fritt fram att tävla med ett sto även i vanliga Derbyt. 

Hugo Åberg Memorial, med en miljon i förstapris över sprinterdistans, är också ett av årets största lopp som brukar locka storstjärnor.  
Den mest kända travtränaren på Jägersro är frispråkiga Lutfi Kolgjini som är en stor faktor i Travsverige när det kommer till avel och uppfödning. Sonen Adrian får dock mer och mer körtid och kommer i framtiden troligtvis ta över tränarrörelsen. 

Snabbfakta om Jägersro:  

Plats: Malmö
Upplopp: 190 meter 
Längd: 1 000 meter 
Bredd: 23 meter 
Open Stretch: Nej 
Vinklad startbilsvinge: Ja

Fasta odds på Trav
Challenge, poolspel
Till Travsport