Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Björn Goop

Travkusken Björn Goop

En av 2023 års hetaste kandidater att vinna Elitloppet var Björn Goop och hans träningsadept San Moteur. Det blev till slut en delad andraplats.

Anses vara en av världens främsta travkuskar och har sedan länge även etablerat sig som en erkänt duktig kusk i Frankrike. ”Mannen med Guldhjälmen” blev allsvensk kuskchampion hela tolv år i rad vilket ingen annan lyckats med. 2016 fick han behålla guldhjälmen permanent. 

Björn Goop har vunnit allt som går att vinna i Sverige och tog sin största seger med Readly Express i Prix d'Amérique 2018. Han har även vunnit Elitloppet tre gånger. ”Goopen” har slagit flera rekord under karriär, han blev den yngste kusken att nå 2000 och 3000 segrar och är från och med 2016 den mest segerrika svenska travkusken genom tiderna. 2006 slog Björn Goop även det svenska rekordet för antal kusksegrar under en säsong när han vann osannolika 501 lopp.

Namn: Björn Goop
Sysselsättning: Kusk/Tränare
Hemmabana: Åby/Färjestad
Antal segrar: Över 7 000
Kända hästar: Conny Lobell, Quarcio du Chene, Sauveur, Nadal Broline, Mellby Free, San Moteur.  
Storloppssegrar: Prix d'Amérique, Elitloppet, Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Travderby samt Olympiatravet för att nämna några.
Kuriosa: Pratar flytande franska efter att Mamma Annika ”tvingade” honom att läsa det i skolan och Björn har numera etablerat sig som en av de mest respekterade kuskarna även i Frankrike.

Fasta odds på Trav
Challenge, poolspel
Till Travsport