Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Åbys Stora Pris

Åbys Stora Pris är det näst största internationella svenska travloppet efter Elitloppet med ett förstapris på saftiga 1,5 miljon kronor. Endast inbjudna hästar får deltaga.

Elitloppet avgörs på Solvalla

Resultat Åbys Stora Pris 2022

Storloppet på Åby-travet kördes i år lördagen den 13 augusti. Åby Stora Pris räknas som ett av världens största lopp där vinnaren får 1,5 miljon kronor. Loppet går över 3 140 meter och startas med autostart.   


1. Moni Viking- Björn Goop (vinnartid: 1.12,5.)
2. Hail Mary - Örjan Kihlström
3. Oracle Tile - Kristian Malmin


Fasta odds på Trav
Challenge, poolspel
Till Travsport

Mer om Åbys Stora Pris

Upplägget på loppet har varierat en hel del genom åren. 1936-2005 kördes loppet över 2140 meter för att mellan 2005-2017 köras med två olika heat över distansen 1640 meter autostart, där man inverterade startspåret i det andra heatet (spår 1 blir spår 8 i heat 2 och så vidare). Om två olika hästar vann var sitt heat så kördes ett tredje skiljeheat mellan dessa två för att kora en vinnare.    Detta ansågs dock vara extra slitsamt på hästarna och för att sticka ut lite bland storloppen så ändrades förutsättningarna 2018 till ett enda lopp igen, till distansen 3140 meter autostart. Det blev succé direkt med en minnesvärd duell mellan Readly Express och Propulsion där den senare vann med minsta möjliga marginal från rygg på ledaren.
 

Spela på travsport