Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Det var låga odds på att ishockey-VM 2022 skulle bli en succé för Finland! Inför fullsatta läktare i Tammerfors vann Lejonen en dramatisk VM-final över Kanada efter sudden death. För Tre Kronors del tog dock mästerskapet slut i kvartsfinal. 
Spela på Oddset

Hockey-VM 2020 avgörs i Schweiz. Sveriges Tre Kronor spelar i grupp A i Lausanne.

När spelas Hockey-VM 2023?

VM i ishockey för herrar avgörs fredag 12 maj till söndag 28 maj, 2023. Finland och Lettland arrangerar mästerskapet ihop och spelorterna blir Tammerfors och Riga. 

Grupper – Hockey-VM 2023

Gruppindelningen till VM 2023 är klar. Nykomlingar är Ungern och Slovenien. Ryssland och Belarus är fortsatt inte kvalificerade för spel på grund av rådande omständigheter.

GRUPP A  (Tammerfors)GRUPP B  (Riga)
FinlandKanada
SverigeUSA
TjeckienSchweiz
TysklandSlovakien
DanmarkLettland
FrankrikeNorge
ÖsterrikeKazakstan
UngernSlovenien

Spela på Oddset

Spelschema Ishockey-VM 2022

Hockey-VM 2022

Ishockey-VM 2022 spelades mellan fredag 13 maj och söndag 29 maj. Finland var arrangör, och spelorter var Tammerfors samt Helsingfors. Totalt deltog 16 landslag i två åttalagsgrupper. Ryssland och Belarus fick ej delta i VM på grund av kriget i Ukraina. Dessa lag ersattes av Frankrike och Österrike. 
 

GRUPP A  

Matcherna i grupp A spelades i Helsingfors.

GRUPP B 

Matcherna i grupp B spelades i Tammerfors.

Spela på Oddset

Tre Kronor – VM-truppen 2022

Sveriges förbundskapten, Johan Garpenlöv, tog ut den svenska VM-truppen för sista gången innan han lämnar sin post efter mästerskapet. Bland stjärnorna märktes NHL-spelarna Rasmus Dahlin, Oliver Ekman-Larsson och William Nylander som anslöt till truppen till slutet av gruppspelet.

I vilka tv-kanaler sändes Hockey-VM 2022?

Sändningarna ifrån hockey VM 2022 sändes i Sverige i Viasats kanaler. Tv-kanalerna som sänder matcherna är TV6 – som kommer visa alla Sveriges möten – TV10 och V Sport Extra.

Hockey-VM – fakta

Grundad: 1920

Antal VM: 84 st

Värdland 2022: Finland

Antal lag 2022: 16

Segrare 2021: Kanada

Hockey-VM innehåller historiskt ett antal om och men. Det senaste har handlat om Rysslands krig i Ukraina vilket medfört att både ryssarna och Belarus helt uteslutits från mästerskapet. Internationella ishockeyförbundet, IIHF, meddelade tidigare under våren att Frankrike och Österrike kliver in som nationer för att ersätta de båda uteslutna ländernas landslag. De regerande mästarna från tävlingen 2021 är Kanada. Lönnlövens hockey-virtuoser öppnade turneringen tämligen uselt men växte sakta men säkert in i spelet och kunde i en rafflande final besegra Finland med 3-2. Nationens 27:e guldmedalj totalt.

Spela på Oddset