Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Ishockey-VM 2022 är i gång! Tre Kronor har fått en flygande start med fyra raka segrar. Vi har massor av spännande betting och spel på hockey-VM. Kolla in aktuella odds!
Spela på Ishockey-VM 2022

Hockey-VM 2020 avgörs i Schweiz. Sveriges Tre Kronor spelar i grupp A i Lausanne.

När spelas Ishockey-VM 2022?

Ishockey-VM 2022 spelas mellan fredag 13 maj och söndag 29 maj. Finland är arrangör i år, och spelorter är Tammerfors samt Helsingfors.

Spela på Ishockey-VM 2022

Till Beijer Hockey Games 2022

Grupper – Ishockey-VM 2022

Totalt deltar 16 landslag i hockey-VM i två åttalagsgrupper. Ryssland och Belarus får ej delta i årets hockey-VM på grund av kriget i Ukraina. Dessa lag ersätts av Frankrike och Österrike. I grupp A, som på förhand ser något svagare ut, är Kanada favorit. I grupp B, Sveriges grupp, lär det bli tuffare om topplaceringarna och hemmanationen Finland får gälla som knapp favorit till gruppsegern.
Spelschema Hockey-VM 2022

 

GRUPP A  

Matcherna i grupp A spelas i Helsingfors.

GRUPP B 

Matcherna i grupp B spelas i Tammerfors.

Spela på Ishockey-VM 2022

Tre Kronor – VM-truppen

Sveriges förbundskapten, Johan Garpenlöv, har ännu inte presenterat den slutgiltiga VM-truppen. Tre Kronor lär, precis som sina konkurrenter, ta in sina nyckelspelare från de lag i NHL som inte nått Stanley Cup-slutspelet.
Läs mer om Tre Kronor

I vilka tv-kanaler sänds Hockey-VM 2022?

Sändningarna ifrån hockey VM 2022 kommer i Sverige att visas i Viasats kanaler. Tv-kanalerna som kommer att sända matcherna är TV6 – som kommer visa alla Sveriges möten – TV10 och V Sport Extra.

Hockey-VM – fakta

Grundad: 1920

Antal VM: 84 st

Värdland 2022: Finland

Antal lag 2022: 16

Segrare 2021: Kanada

Hockey-VM innehåller historiskt ett antal om och men. Det senaste har handlat om Rysslands krig i Ukraina vilket medfört att både ryssarna och Belarus helt uteslutits från mästerskapet. Internationella ishockeyförbundet, IIHF, meddelade tidigare under våren att Frankrike och Österrike kliver in som nationer för att ersätta de båda uteslutna ländernas landslag. De regerande mästarna från tävlingen 2021 är Kanada. Lönnlövens hockey-virtuoser öppnade turneringen tämligen uselt men växte sakta men säkert in i spelet och kunde i en rafflande final besegra Finland med 3-2. Nationens 27:e guldmedalj totalt.

Spela på Ishockey-VM 2022