Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Ryssland

Läs mer om de andra VM-lagen här.
Till startsidan för hockey-VM.

Antal VM: 78 st
Placeringar: 27 guld, 10 silver, 9 brons

Spela på Rysslands matcher på Oddset.

Ryssland och Sovjet är samma land med samtidigt två olika länder inom ishockeyn. Ryssland, i sin nuvarande form, började sin historia 1994. I statistiken om landets medaljer i VM är Sovjets inräknade. Som Ryssland, sedan 1994, har landet tio medaljer. Förra året åkte Ryssland ut i kvartsfinal, före det tog man medalj fyra VM i rad, och har tagit medalj i nio av de tolv senaste mästerskapen.

Här hittar du det kompletta spelschemat.

Ilya Kovalchuk

Det tidigare förstavalet i NHL Entry Draft försökte den senaste säsongen göra som Jaromir Jagr gjorde mot slutet av sin karriär, nämligen att återvända (framgångsrikt) till NHL efter ett antal år i KHL. Men 36-åringens comeback i NHL och Los Angeles Kings blev inte lyckad så Kovalchuk kommer till VM med hopp om upprättelse. Målsprutan från Tver är otroligt meriterad. Två Gagarin Cup-titlar, två VM-guld, OS-guld, JVM-guld och ytterligare en dryg handfull medaljer från internationella mästerskap, plus att han vunnit Rocket Richard Trophy som skytteligavinnare i NHL.

Notabla spelare: Nikita Kucherov, Evgeny Malkin, Artyom Anisimov, Andrei Vasilevskiy, Alexander Ovechkin, Evgeny Kuznetsov

Läs mer om de andra VM-lagen här.
Till startsidan för hockey-VM.