Karlskrona HK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Karlskrona började sitt hockeyliv i division 3 i början av 2000-talet och avancerade relativt snabbt till division 1. Från 2012 har det dock gått ännu fortare för KHK. Avancemang till Hockeyallsvenskan och efter bara tre säsonger där, gick klubben sensationellt nog upp i SHL. Där blev vistelsen treårig och KHK är nu tillbaka i Hockeyallsvenskan. Klubbens historia är inte särskilt anrik och den kanske mest kände med koppling till föreningen är tränaren Ove Molin, som gjorde 18 säsonger i SHL som spelare för Brynäs.

Grundad: 2001
Hemmaarena: NKT Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Ove Molin

Spela på KHK på Oddset.

Tongivande spelare

Drew Paris

Född: 1988-05-12
Land: Kanada
Position: Back
Klubbfattning: Höger

Kanadensaren Drew Paris är 193 centimeter lång och listad som allt från 93 kg till 100 kg tung. Trots sin storlek är backen en rätt så gedigen poängplockare. Paris har haft en karriär ganska typisk för dagens ishockeyspelare. Karlskrona är 30-åringens artonde klubb sedan juniortiden. Han har spelat i QMJHL, AHL, ECHL, DEL, DEL2, EBEL, EIHL och Hockeyallsvenskan. Nyförvärvet i Karlskrona gjorde två säsonger för Tingsryd och MODO i Hockeyallsvenskan för ett par år sen, men tiden i MODO var misslyckad. I TAIF gjorde dock den storväxte backen 26 poäng på 47 matcher, och oddsen talra för att Drew Paris skulle kunna nå de nivåerna i KHK.

Matt Carey

Född: 1992-02-28
Land: Kanada
Position: Anfallare
Klubbfattning: Vänster

26-årige Matt Carey lyckades ta sig från hockeyns lägre serier, eller möjligen till och med bakgård, hela vägen till NHL. Efter en lyckad säsong på college plockades Carey upp av regerande Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks i slutet av säsongen 2013/2014 och gjorde faktiskt ett mål på sina två matcher med Blackhawks. Förra säsongen var anfallarens första utanför Nordamerika, när Leksand plockade upp honom en bit in på säsongen. Men sammanlagt 16 poäng på 41 matcher var inte tillräckligt för att Carey skulle bli kvar. Istället blir det Karlskrona för kanadensaren som har ett ettårskontrakt med blekingeklubben.

Marcus Paulsson

Född: 1984-01-10
Land: Sverige
Position: Anfallare
Klubbfattning: Vänster

Marcus Paulsson är äldst i Karlskrona och dessutom från Blekinge, om än från Mörrum. Vänsterforwarden har haft en gedigen ishockeykarriär med SHL-spel i Malmö Redhawks, Färjestad och KHK, en säsong i den finska ligan och tre år i Schweiz. Paulsson vann två SM-guld med Färjestad och blev även ligamästare med Davos. Som junior gjorde 34-åringen två säsonger i WHL i Kanada. De två senaste åren i KHK har inte poängen trillat in i samma takt som tidigare i karriären, men Marcus Paulsson har faktiskt vunnit målligan i Hockeyallsvenskan, när han gjorde 30 mål på 45 matcher för Malmö år 2008. Oavsett poängantal kommer Paulsson vara viktig för KHK kommande säsong, som veteran och kulturbärare för klubben.

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.

Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.