Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kristianstads hockeystolthet håller på att etablera sig i Hockeyallsvenskan. Förra säsongen var den bästa i klubbens historia. Hur går det för KIK säsongen 2022/2023?
Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Läs mer om Kristianstads IK och spela på Hockeyallsvenskan

Fakta om Kristianstads IK

Grundad: 1966
Hemmaarena: Kristianstads ishall
SM-guld: 0
Tränare: Mikael Chrintz-Gath

Som idrottsstad är Kristianstad mest känd för sitt framgångsrika handbollslag som bland annat vunnit åtta SM-guld. Sedan 2019 har dessutom staden ett ishockeylag i Sveriges näst högsta liga, vilket aldrig någonsin har inträffat tidigare. KIK hade dock två jobbiga säsonger i rikets näst högsta liga och var blott en match från degradering i förfjol, men lyckades besegra Väsby borta i den femte och avgörande Play Out-matchen. Tog ett rejält kliv 2021/22 där man bland annat var nära att betvinga MODO i kvartsfinalen. Amerikanska NHL-coachen och den forne Stanley Cup-vinnaren John Tortorella spelade för Kristianstad Hockey säsongen 1981/82. Toronto-backen Timothy Liljegren har KIK som sin moderklubb. 

Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Spelschema Hockeyallsvenskan 2022/2023

Tongivande spelare i Kristianstad

Dennis Svensson

Född: 1992-09-11
Land: Sverige
Position: Center
Skjuter: Vänster

Hemmasonen Dennis Svensson har tagit över rollen som Kristianstads ledare, pådrivare och ankare efter kulturbäraren Fredrik Hansson, som efter säsongen 2020/21 valde att avsluta karriären. Svensson har inte gått den traditionella svenska vägen, via ett nationellt hockeygymnasium upp till elithockeyn. 30-åringen var KIK trogen, från ungdomslagen via J18/J20 upp till A-laget, innan det blev spel i Hockeyettan med Halmstad i två år i mitten av 2010-talet. Efter några avstickare till Pantern, Karlskrona och Djurgården är den smarte tvåvägsspelaren åter i handbollsstaden sedan 2019 och har kontrakt till och med 2023.

Kevin Wennström

Född: 2000-01-13
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster

Kevin Wennström har varit Rögle BK trogen under större delen av sin unga karriär. I tidig ålder svarade han för 19 poäng som underårig i U16-Elit och året därpå sanslösa 66 pinnar i samma liga som rankas som Sveriges bästa serie för 15-åringar. Wennström har dessutom representerat Skånes TV-puckslag vid två tillfällen där hockeyspelaren under det andra året fick det ärofyllda uppdraget som lagkapten. 22-åringen har fått testa på SHL-spel med sin moderklubb där han 2019/20 noterades för tre mål och en assist på 29 matcher. I och med Rögles tunga satsning mot toppen av SHL hamnade dock Wennström i kylrummet och lånades under sin tid i Ängelholm bland annat ut till Västervik och Kristianstad Hockey. 2022/23 kommer Kevin lira sin tredje raka säsong som KIK-spelare och hans utveckling har varit tydlig. Detta är en hockeyspelare som kommer få nya möjligheter i SHL även om det kanske inte blir Rögle att representera.

Ludvig Elvenes

Född: 1996-10-02
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Med 55 SHL-matcher och 271 fighter i Hockeyallsvenskan på CV:t är Ludvig Elvenes en av Kristianstads mest meriterade spelare. Rögle-produkten debuterade i SHL redan som 18-åring, men det har bara blivit några inhopp för Elvenäs i moderklubben sista åren. Han har istället varit utlånad till klubbar som Helsingborg, Troja/Ljungby, Mora, Oskarshamn och MODO. 26-åringen har varit bofast i Tingsryd där han på 156 framträdanden den hockeyallsvenska grundserien noterats för 80 poäng. För att ta nästa steg i karriären, och möjligen ta en tröja i SHL, behöver Ludvig dels höja sitt poängsnitt, men även utveckla spelet utan puck. Räkna med en taggad Elevenes i sin nya omgivning i Skåne denna vinter. 

Spela på Hockeyallsvenskan