Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Vita Hästen fick sitt säregna namn 1973 efter att IFK Norrköping och IK Sleipner slagit ihop sina ishockeysektioner. Efter många år i division ett är det numera Hockeyallsvenskan som gäller för östgötarna. Hur går det för "Hästen" denna säsong?
Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Läs mer om och spela på Vita Hästen i Hockeyallsvenskan

Fakta om Vita Hästen

Grundad: 1967
Hemmaarena: Himmelstalundshallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Anders Olsson

Vita Hästen är ett klassiskt namn i svensk ishockey, trots att klubben aldrig spelat i SHL/Elitserien. Det var nära några gånger både på 1970-talet och 1990-talet, men satsningarna har slutat i platt fall, senast med konkurs som följd. Dagens version av Vita Hästen etablerades år 2006 och sedan de sju senaste säsongerna spelar Norrköpings-klubben i Hockeyallsvenskan igen. Vita Hästen är moderklubb för bröderna Jimmie och Jonathan Ericsson. Jimmie Ericsson har vunnit SM-guld, Gagarin Cup, VM-guld, VM-silver, VM-brons och OS-silver och lillebror Jonathan Ericsson gjorde 13 säsonger i NHL med Detroit Red Wings.

Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Spelschema Hockeyallsvenskan 2022/2023

Tongivande spelare i Vita Hästen

Jimmy Andersson

Född: 1989-08-29
Land: Sverige
Position: Vänsterforward
Klubbfattning: Vänster

Efter fyra hela säsonger med LHC så valde Cluben att låna ut Jimmy Andersson till Vita Hästen. Med ett utgånget kontrakt med Linköping blev därför valet att fortsätta sin karriär i grannstaden permanent. 33-åringen har tidigare under sin karriär tillbringat tid med Norrköpings-klubben i Division 1 och får denna gång chansen att spela med klubben en hel säsong i Hockeyallsvenskan. Den meriterade ishockeyspelaren kan skryta med inte mindre än 341 SHL-matcher fördelat på klubbar som HV71, Karlskrona och LHC. Även spel i juniorlandslagen har det hunnit bli men på seniornivå står stockholmaren fortsatt utan landskamper. I Hästen-tröjan kommer Jimmy Andersson, tillsammans med Marcus Eriksson, spelaren som ska driva loket.  

Marcus Eriksson

Född: 1985-08-20
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster  

Mr. Hästen eller Marcus Eriksson om ni så vill kommer säsongen 2022/23 göra sin 18:e kompletta säsong med Norrköpings-klubben. En profil som faktiskt 2021/22 gjorde sin bästa poängmässiga insats i Hockeyallsvenskan någonsin i och med 49 poäng på 52 matcher. 37-åringen har möjligen blivit en aning långsammare på senare år men kompenserar detta sin smartness och sina “ögon i nacken”. Hästen-spelaren är också en utmärkt tekare och självklart också den spelare för klubben som både gjort flest mål och flest assist genom tiderna. Att vi åter får se “Mackan” i poängtopp för Vita Hästen är ett bet med låga odds.

Jesper Samuelsson

Född: 1988-06-13
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Jesper Samuelsson är tillsammans med Arvid Degerstedt de enda hockeyspelarna i Vita Hästen som har föreningen som moderklubb. Samuelsson blev år 2008 vad de i Nordamerika kallar ”Mr Irrelevant”, alltså den sista spelaren som valdes i NHL Entry Draft. 34-åringen har dock aldrig provat spel i Nordamerika. Jesper Samuelsson har gjort 1,5 säsong med Timrå i SHL, men har annars varit Östergötland trogen. Centern är tveklöst en assistkung, vilket 108 passningspoäng och bara 25 mål under de senaste fem åren påvisar, och då ska det ändå nämnas att “Sama” missade  2020/21 på grund av skada. Spelade TV-pucken två gånger med Östergötland.

Jens Holmström

Född: 1991-03-09
Land: Sverige
Position: Center/forward
Klubbfattning: Vänster

Jens Holmström noterades för inte mindre än 82 poäng på 91 matcher i J20 Superelit med Troja/Ljungby och Leksand. Efter en mindre lyckad sejour i Red Bull Hockey Juniors i Österrike, som kantades av flera skador, fick ändå Holmström chansen i Hockeyallsvenskan med Mora IK. En möjlighet tvåvägsforwarden aldrig tog. Ljungby-sonen tvingades börja om i Hockeyettan där han snittade omkring 0,7 poäng per match i Visby/Roma, Tingsryd och moderklubben Troja/Ljungby. För två år sedan gjorde Holmström sin poängbästa säsong någonsin som senior under Tony Zabels vingar i Vita Hästen. I fjol stod smålänningen för 18 poäng på 40 matcher, ett facit han borde kunna bräcka kommande år med Västerviks IK.

Spela på Hockeyallsvenskan