Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Vita Hästen

Läs mer om och spela på Vita Hästen i Hockeyallsvenskan

Grundad: 1967
Hemmaarena: Himmelstalundshallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Tony Zabel

Vita Hästen är ett klassiskt namn i svensk ishockey, trots att klubben aldrig spelat i SHL/Elitserien. Det var nära några gånger både på 1970-talet och 1990-talet, men satsningarna har slutat i platt fall, senast med konkurs som följd. Dagens version av Vita Hästen etablerades år 2006 och sedan de fem senaste säsongerna spelar Norrköpingsklubben i Hockeyallsvenskan igen. Vita Hästen är moderklubb för bröderna Jimmie och Jonathan Ericsson. Jimmie Ericsson har vunnit SM-guld, Gagarin Cup, VM-guld, VM-silver, VM-brons och OS-silver och lillebror Jonathan Ericsson har gjort tolv säsonger i NHL med Detroit Red Wings.

 

Spela på Hästen på Oddset.

Stjärnor i Vita Hästen

Jesper Myrenberg

Född: 2000-04-08 
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster

Efter ett bra 2019/20 i Västerås kom inte riktigt målvaktstalangen upp i samma nivå i fjol. Myrenberg fick därför lämna VIK och fortsätter sin karriär i Norrköping med Vita Hästen. Täby-sonen har via spel i Linköping och stadens ungdomslag satt skjuts på sin karriär. Ett par framträdanden i landslagen på ungdomsnivå har det också blivit innan seniorkarriären på allvar tog fart i Västerås. Totalt blev det 59 framträdanden i den gulsvarta dressen och Myrenberg kunde lämna rakryggad med ett fint räddningssnitt på runt 91 procent. Tillsammans med målvaktstränaren Fredrik “Grizzly” Eriksson har Jesper stora möjligheter att ta nya steg i sin karriär och fortsätter han utvecklas på samma sätt som under de senaste åren känns SHL-spel inom en kommande tid väldigt rimligt.

Alexander Falk

Född: 1993-05-24
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Stockholmaren Alexander Falk lämnade 08-området för första gången någonsin i karriären när han för tre år sedan kritade på för SHL-nykomlingen Timrå IK. I Medelpad uteblev succén för 28-åringen, som i istället valde att testa lyckan i klassiska Södertälje i Hockeyallsvenskan. Där fick han omgående axla rollen som assisterande kapten. Falk har även gjort sex säsonger hos Djurgården, både i Hockeyallsvenskan och SHL. Som hockeyspelare snittar Falk ett mål per säsong, så han ska inte misstas för Erik Karlsson eller Paul Coffey, utan gör sitt jobb i egen zon. Kommer bli extremt nyttig för Hästen denna säsong. 

Jesper Samuelsson

Född: 1988-06-13
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Lagkaptenen Jesper Samuelsson är tillsammans med Arvid Degerstedt de enda hockeyspelarna i Vita Hästen som har föreningen som moderklubb. Samuelsson blev år 2008 vad de i Nordamerika kallar ”Mr Irrelevant”, alltså den sista spelaren som valdes i NHL Entry Draft. 33-åringen har dock aldrig provat spel i Nordamerika. Jesper Samuelsson har gjort 1,5 säsong med Timrå i SHL, men har annars varit Östergötland trogen. Centern är tveklöst en assistkung, vilket 95 passningspoäng och bara 23 mål under de senaste fyra åren påvisar, och då ska det ändå nämnas att “Sama” missade hela förra säsongen på grund av skada. Spelade TV-pucken två gånger med Östergötland.

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis