Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Norwich

Norwich City FC grundades 1902 och har åkt jojo mellan Premier League och The Championship de senaste åren. I prisskåpet finns två stycken Ligacup-titlar från 1961/62 och 1984/85 men i övrigt är det tomt. I fjol stod Kanariefåglarna dock för en formidabel säsong när de vann The Championship i stor stil och kvalificerade sig för Premier League, en bedrift som de även lyckades med säsongen 2018/19. Då resulterade det i direkt degradering från Premier League efter en tämligen svag säsong. Kan det månne bli annorlunda den här gången för Pukki och company? 

Smeknamn: The Canaries, The Yellows
Manager: Dean Smith
Hemmaarena: Carrow Road – hitta till arenan här och kolla hur det ser ut på arenan här.

Spelschema:  Norwichs spelschema i Premier League

Spela på Norwich hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spännande namn

Ben Gibson

Född: 1993-01-15
Land: England
Position: Försvarare

Trots att Ben Gibson bara är 28 år gammal känns det som att han har varit med hur länge som helst. Försvararen slog nämligen igenom tidigt i Middlesbrough, en klubb han kom till redan som 12-åring. Efter ett par utlåningar till Tranmere och Plymouth tog Gibson en ordinarie tröja i försvaret och höll den i fem säsonger. Det fick Burnley att öppna den stora plånboken, men på Turf Moor blev det aldrig någon succé. Endast ett ligamål blev facit för The Clarets, en match där Ben dessutom gjorde mål och blev varnad. Säsongen 2020/21 startade mittbacken om karriären i Norwich och där var han en vital del i det lag som tog hem The Championship. Nu är det dags för engelsmannen att visa att han också har vad som krävs för att styra ett försvar i Premier League. Det kommer vara mycket viktigt för The Canaries.

Milot Rashica

Född: 1996-06-28
Land: Kosovo
Position: Anfallare

Senast Norwich var uppe i Premier League åkte de ur med buller och bång. Trots det valde klubben att satsa vidare på Daniel Farke och tysken svarade på förtroendet med att plocka hem The Championship i tämligen överlägsen stil föregående säsong. För att etablera sig i Premier League har Kanariefåglarna agerat på transfermarknaden genom att plocka in Milot Rashica från Werder Bremen. Fotbollsspelaren från Kosovo besitter spetsegenskaper i sin speed, sitt tillslag och sin teknik som utgör en härlig kombination och 25-åringen lär bli en obehaglig överraskning för motståndarförsvaren i Premier League. Tillsammans med Teemu Pukki ska Rashica skjuta Norwich mot en förhoppningsvis mer framgångsrik sejour i finrummet än de hade senast. Om duon lyckas återstår emellertid att se.

Teemu Pukki

Född: 1990-03-29
Land: Finland
Position: Anfallare

Efter att Jari Litmanen och Sami Hyypiä lade skorna på hyllan har det inte direkt kryllat av finska fotbollsspelare i Premier League. Denna säsong kommer vi dock åter få bekanta oss med Teemu Pukki på Premier League-nivå. 31-åringen har genom sin karriär representerat klubbar som HJK Helsingfors, Sevilla, Celtic, Schalke och Bröndby. Även fast Pukki har vunnit skytteligan vid ett tillfälle i Danmark så kom det stora genombrottet för den breda massan under säsongen 2018/19. Den finska målmaskinen var en minst sagt stor anledning till att The Canaries tog steget upp till Premier League. Pukki vann skytteligan i The Championship med sina 29 fullträffar och anfallaren noterades även för tio assist – sanslöst bra siffror! När The Canaries fick respass ur det brittiska finrummet säsongen därpå noterades Pukki för elva strutar och när laget åter klev upp igen - 26! Det är ingen överdrift att påtala Teemus näsa för målet. Finländaren har även blivit en enormt viktig kugge i landslaget, utan Norwich målkung hade knappast Finland gått så bra som nationen gjort då de blåvita bland annat kvalificerade sig till sitt första stora mästerskap - EM 2021. Att Pukki blir Norwich bästa målskytt i Premier League även denna säsong är en riktig lågoddsare!