Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Sheffield United

Försvarar Man City guldet? Spela på Premier League 2019/20!

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Sheffield United

Anrika Sheffield United grundades 1889 där de fick smeknamnet The Blades på grund av stålproduktionen i Sheffield. Yorkshire-klubben har en lång historia där de bland annat vunnit fyra stycken FA-cupsegrar, men den senaste kom för snart hundra år sedan, 1925. Sedan sin senaste säsong i Premier League (2006/07) har United haft en tyngre tid där de var nere och harvade i League One i många år. Men efter bara två säsonger i The Championship lyckades de rödvita dock direktkvalificera sig för Premier League genom sin andraplats bakom Norwich i fjol. 

Smeknamn: The Blades, Red and White Wizards, Red and White Army
Manager: Chris Wilder
Hemmaarena: Bramall Lane Hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här
Spelschema:  Sheffield Uniteds spelschema i Premier League

Spela på Norwich hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sheffield United

Chris Basham
Den 191 centimeter långe mittbacken Chris Basham var med och tog Sheffield United tillbaka till det engelska finrummet i fjol. Detta blir första gången sedan säsongen 2006/07 The Blades huserar i Premier League. Basham var given i Chris Wilders mittlås förra säsongen då han noterades för 41 framträdanden och fyra mål i The Championship. Basham fostrades i Bolton Wanderers och med just Bolton gjorde Chris sin Premier League-debut säsongen 2008/09. Mittbacken har dock mestadels spenderat karriären i League One och The Championship. Kan Basham få sitt stora genombrott i Premier League denna säsong måntro? 

Oliver Norwood
Nordirländaren Oliver James Norwood föddes i Burnley men fostrades i Manchester Uniteds akademi. Något framträdande i The Red Devils blev det dock aldrig för Norwoods del. Istället lånades den passningsskickliga innermittfältaren ut till ett par klubbar, bland annat till Coventry City 2012 som då höll till i The Championship. Norwood har sedan dess hållit sig kvar i andradivisionen och huserat i klubbar som Huddersfield, Reading, Brighton, Fulham och Sheffield United. Eftersom The Blades nu tagit steget upp till Premier League kommer Norwood att få göra debut i det engelska finrummet den här hösten, 28 år gammal. Oliver har gjort över 50 landskamper för Nordirlands landslag men aldrig noterats för något mål i den gröna dressen. Kontraktet med United sträcker sig till sommaren 2021. 

Billy Sharp
33-årige Billy Sharp bär kaptensbindeln i United och anfallaren var en stor anledning till att The Blades lyckades ta sig tillbaka till Premier League. Den rutinerade anfallaren noterades för 23 fullträffar i The Championship i fjol vilket ledde till en fjärdeplats i skytteligan för den evigt unge Billy. Målkavalkaden från Sharp förra säsongen gjorde att den riviga anfallaren, som aldrig tidigare spelat i Premier League-fotboll, är den spelaren från England som gjort flest antalet mål i de engelska divisionerna under 2010-talet! 33-åringen inledde proffskarriären i just Sheffield United men under åren 2005-2015 representerade Sharp sju andra klubbar. Frågan är om Billy kan göra succé för sitt United i Premier League? Att Sharp blir nykomlingens bästa målskytt är hur som helst en riktig lågoddsare.

Spela på Sheffield United.

Till startsida Fotboll

Till Silly Season-sidan inför Premier League 2019/20!

Läs mer om de klara övergångarna inför Premier League 2019/20!