Southampton FC

Till Premier League startsida.
Southampton FC grundades 1885 och man har ett gäng titlar i de lägre divisionerna. Den största triumfen bärgades säsongen 1975/1976 då man blev FA-cupmästare. Klubbens bästa ligaplacering stod man för 2016, när laget placerade sig på en sjätteplats. Southampton har varit ett populärt tillhåll för svenskar, de två som sticker ut mest är Michael Svensson och Anders Svensson.

Smeknamn: The Saints
Manager: Ralph Hasenhüttl
Hemmaarena: St Mary´s Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Southamptons spelschema i Premier League

Spela på Southampton FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Southampton FC

Charlie Austin
Charlie Austin är en klassisk engelsk fotbollsarbetare. 29-åringen spelade amatörfotboll så sent som 2009 och har sedan arbetat sig uppåt i det engelska ligasystemet från League One till The Championship och till slut Premier League. “Chaz” har gjort otroligt många mål de senaste åren oavsett nivå. Framför allt var han framgångsrik i QPR där han faktiskt gjorde 18 mål i sin debutsäsong i Premier League. Southampton värvade sedan Austin under januarifönstret 2016. Där har den 188 centimeter långe anfallaren varit skadebenägen men trots allt stått för 14 mål på 46 matcher. I fjol kom hälften av dessa och han blev därmed The Saints bästa målskytt i Premier League. Han har kontrakt med de rödvitrandiga till 2020.

Manolo Gabbiadini
Den irrationella anfallaren Manolo Gabbiadini kom till Southampton i januarifönstret 2017 efter att ha gjort 38 mål Serie A-mål för Napoli, Sampdoria, Bologna och Atalanta. Han gjorde direkt succé med flera mål och tog en ordinarie tröja. Var ytterst nära att lösa en prestigefull titel sin första säsong i klubben men det blev förlust i Ligacup-finalen mot Manchester United. Trots att italienaren stod för två mål blev det dock förlust med 2-3 efter att Zlatan Ibrahimovic avgjort för United.  Den gångna säsongen gick det betydligt tyngre för 26-åringen och han var mestadels förpassad till bänken. Fem mål i Premier League blev det då enbart för den gänglige strikern.

Shane Long
Irländaren Shane Long beskrivs som en secondary striker, och det är en passande beskrivning. Long är en pålitlig målskytt, men har endast under en säsong som senior varit den dominante målskytten i sitt lag. 2010/2011 gjorde han 21 mål för Reading i The Championship. Trots elva säsonger i Premier League har 26-åringen aldrig lyckats göra över tio mål på en säsong. Totalt har det blivit 48 Premier League-mål på 268 matcher. I fjol mäktade den spänstiga irländaren enbart med två mål på 30 framträdanden. Kan Shane Long mot alla odds göra tvåsiffrigt antal mål säsongen 2018/19?

Mario Lemina
Landslagsmannen från Gabon köptes i augusti 2017 in av Southampton från självaste Juventus. Övergångssumman landade på drygt 15 miljoner pund. Den temperamentsfulla mittfältaren stod i fjol för ett mål på 25 matcher för The Saints under en säsong som hela laget helst vill glömma. 25-åringen är nyttig för laget med sina taktiska färdigheter då han kan användas på flera positioner, allt från box till box-mittfältare och defensiv mittfältare till högerback och till och med mittback. Lemina har kontrakt med Southampton fram till 2022.

Spela på Southampton FC.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.