Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta Watford FC

Watford FC grundades 1881. Åren 1978-1982 gjorde laget en heroisk klättring då man avancerade från fjärde till högsta divisionen. Till säsongen 2021/22 är Watford tillbaka i Premier League efter en vända i The Championship och nu ska Pozzo-familjens dyrbaraste ägodel etablera sig i finrummet på riktigt. Med hjälp av Elton Johns skönsång finns det gott om kultstatus runt klubben, men det mesta tyder på att Watford går en tuff säsong till mötes. Oddsen är låga på att nykomlingarna vänder ner i The Championship igen.

Smeknamn: The Hornets, The Golden Boys, Yellow Army, The Orns
Manager: Claudio Ranieri
Hemmaarena: Vicarage Road - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Watfords spelschema i Premier League

Spela på Watford FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spännande namn

Ken Sema

Född: 1993-09-30
Land: Sverige
Position: Mittfältare

Ken Sema köptes in för cirka 20 miljoner kronor, fast han bara hade ett halvår kvar på kontraktet med Östersund, sommaren 2018. Den kraftfulla yttermittfältaren drog mycket uppmärksamhet till sig när han gjorde mål mot Arsenal på Emirates i Europa League. Under 2017 var han också ofta uttagen till det svenska landslaget, även om Sema fick nöja sig med att vara reserv på hemmaplan under 2018 års VM-slutspel. Sin första säsong i Watford var helt okej trots att det inte blev en ordinarie plats i startelvan. Sema fick känna på en hel del Premier League-spel med totalt 17 framträdanden under säsongen men lånades därefter ut till Udinese i Serie A för att lira hela 2019/20-års säsong. Spelet i Italien gjorde gott för Sema som fick stort förtroende av coach Luca Gotti.  27-åringen var inför fjolåret tillbaka i Londons norra utkanter och var en bidragande orsak till The Hornets framgångar och återtåg till det engelska finrummet. Det gav honom också en plats i Janne Anderssons EM-trupp. Är det dags för Ken Sema att etablera sig på Premier League-nivå nu? Oddsen talar för det.

Andre Gray

Född: 1991-06-26
Land: Jamaica
Position: Anfallare

30-åriga Andre Gray debuterade säsongen 2016/17 i Premier League med Burnley och gjorde det med bravur. Efter att ha vunnit skytteligan 2015/16 i The Championship stod han för nio mål och var en stor del i Burnleys nya Premier League-kontrakt. Det gjorde att flyttlasset gick till Watford sommaren 2017. I den gula tröjan blev det fem mål under hans första säsong som följdes upp med sju nya strutar säsongen efter. Wolverhampton-sonen har annars haft en tuff uppväxt, som bland annat inkluderat gängbråk. Han säger själv att han växt ifrån det, något han inte minst visat på fotbollsplanen via fyra stabila säsonger i Watford. Andre Gray har ett år kvar på kontraktet med Watford och representerade Jamaica i landslaget så sent som under våren. Ett tämligen hett villebråd på transfermarknaden är Gray och att flera större klubbar  redan nu kommer rycka i jamaicanen är knappast någon högoddsare.

Ismaïla Sarr

Född: 1998-02-25
Land: Senegal
Position: Mittfältare

Ismaïla Sarr var 18 år gammal när han debuterade för A-landslaget då han blev inbytt mot ikonen Sadio Mané. Detta historiska byte inträffade samma år som Sarr debuterade i Metz A-lag, första säsongen hos Drakarna genererade i ett 30-tal framträdanden samt fem fullträffar. Senegalesen har därefter tagit naturliga steg i hierarkin, efter ett år i Metz blev det två i Rennes med fina prestationer i Europa League. Första säsongen i Watford innebar mycket speltid i världens tuffaste liga men slutade i moll med degradering. Kanske var det bra för Sarr att få ännu mer förtroende, större roll, fler vinster, högre personligt poängsnitt under ett uppsamlingsår i The Championship. Oavsett nivå är det få som löser tvåsiffrigt antal vad gäller både assist och mål, det gjorde den intelligente ytterlöparen när The Hornets våren 2021 tog klivet tillbaka till finrummet.
 

Till startsida Fotboll