Watford FC

Till Premier League startsida.
Watford FC grundades 1881. Åren 1978-1982 gjorde laget en heroisk klättring då man avancerade från fjärde till högsta divisionen. Man är även starkt förknippade med Elton John som varit ordförande i klubben under olika perioder.

Smeknamn: The Hornets, The Golden Boys, Yellow Army, The Orns
Manager: Javi Garcia
Hemmaarena: Vicarage Road - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Watfords spelschema i Premier League

Spela på Watford FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Watford FC

Troy Deeney
Troy Deeney har blivit en riktig kultfigur hos Watford och är lagets kapten. 30-åringen spelade fem säsonger med Watford i The Championship innan The Hornets tog sig till Premier League. Totalt har det hunnit bli 106 mål på drygt 300 ligamatcher för klubben. Den kraftfulle anfallaren har varit Watfords poängkung de senaste åren och en viktig anledning till att klubben klarat sig kvar i Premier League tre år i rad. Deeney har kontrakt med Watford till 2021, men mycket talar för att han kommer stanna längre än så i fotbollslaget i hans hjärta.

Andre Gray
27-åriga Andre Gray debuterade säsongen 2016/17 i Premier League med Burnley och gjorde det med bravur. Efter att ha vunnit skytteligan 2015/16 i The Championship stod han för nio mål och var en stor del i Burnleys nya Premier League-kontrakt. Det gjorde att flyttlasset gick till Watford förra sommaren. I den gula tröjan blev det fem mål under hans första säsong. Wolverhampton-sonen har annars haft en tuff uppväxt, som bland annat inkluderat gängbråk. Han säger själv att han växt ifrån det, något han inte minst visat de tre senaste säsongerna. Andre Gray är en askungesaga. För fyra år sen spelade han i den engelska femteligan. Numera är han alltså en erkänt stark och fruktad forward i en av världens bästa ligor.

Ken Sema
Det blir svenska spelare i Premier League denna säsong, även fast Swansea med Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt i laget åkte ur. Watford har nämligen skaffat två svenska spelare inför säsongen. Ken Sema köptes in för cirka 20 miljoner kronor, fast han bara hade ett halvår kvar på kontraktet med Östersund. Den kraftfulla yttermittfältaren drog mycket uppmärksamhet till sig när han gjorde mål mot Arsenal på Emirates i Europa League. Under 2017 var han också ofta uttagen till det svenska landslaget, även om Sema fick nöja sig med att vara reserv på hemmaplan under sommarens VM-slutspel. Kan Ken Sema ta ytterligare ett kliv i utvecklingen och säkra en plats i startelvan hos The Hornets?

Pontus Dahlberg
Den andra svensken som ska representera Watford kommande säsong är Pontus Dahlberg. Den ytterst talangfulla målvakten köptes in för cirka 35 miljoner kronor från IFK Göteborg och erbjöds genast ett 5,5-års kontrakt med Premier League-klubben. Den 194 centimeter långa 19-åringen gjorde 39 allsvenska matcher för Blåvitt och pekas av de flesta experter ut som en framtida landslagsmålvakt. Då Watford redan har Heurelho Gomes och Ben Foster i klubben skulle det dock förvåna ordentligt om Dahlberg får speltid redan i år. Räkna med att den svenska tonåringen lånas ut till The Championship för att sakta men säkert skolas in i den brittiska fotbollen.

Tom Cleverley
Tom Cleverley sågs av många som Paul Scholes ersättare när han slogs sig in i Manchester Uniteds A-lag 2011. Men engelsmannen drabbades av skador och tappade sin plats. Var med när United vann Premier League 2013. Har sedan dess spelat i en rad engelska klubbar, de flesta på lån. Köptes 2015/16 av Everton där mittfältaren inte lyckades full ut. Lånades säsongen 16/17 ut till  Watford i januarifönstret där han hann spelade 17 Premier League matcher och tog en ordinarie tröja. Watford var så nöjda med 27-åringens insats att man beslöt sig för att göra lånet permanent med ett köp. Gjorde förra säsongen 22 starter och ett inhopp i Premier League innan en höftskada satte stopp. Lyfter det säsongen 18/19?

Spela på Watford FC.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.