Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

West Bromwich Albion FC (spelar inte i Premier League säsongen 2018/2019)

Till Premier League startsida.
West Bromwich Albion FC grundades 1878 under namnet West Bromwich Strollers FC men redan 1879/1880 fick klubben sitt nuvarande namn. Fem FA-cupsegrar och en Ligacup-vinst sticker ut bland meriterna. Svensken Jonas Olsson är starkt förknippad med klubben för oss svenskar, då han tillbringade inte mindre än nio säsonger på The Hawthorns.
Smeknamn: The Baggies, The Throstles, Albion, WBA
Manager:
Hemmaarena: The Hawthorns - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på West Bromwich Albion hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i West Bromwich Albion:

Jay Rodriguez
Den 28-årige engelsmannen slog igenom stort i Southampton säsongen 2013/14 då han gjorde 15 mål på 33 matcher. Olyckan var dock framme när anfallaren slet av sig korsbandet och fick inleda en lång rehabilitering. Var inte tillbaka på fotbollsplanen på 16 månader. Har inte haft samma flyt sedan dess och stod för 5 Premier League-mål förra året för the Saints. Köptes inför säsongen av West Bromwich som hoppas skaka liv i målformen igen. Kontraktet löper till 2021.

Ben Foster
Målvakten Ben Foster har hunnit bli 34 år gammal, och inte riktigt blommat ut som förhoppningen var för drygt tio år sen. Manchester United hade inte haft en given förstemålvakt sedan Peter Schmeichel och Sir Alex Ferguson fick syn på Ben Foster. Han blev Uniteds spelare 2005 men skador och ojämna prestationer gjorde att Foster aldrig kunde ta platsen mellan stolparna på Old Trafford. Efter det har det gått bättre för engelsmannen. Han har blivit utsedd till årets spelare både i Birmingham och nuvarande klubben West Bromwich. Har faktiskt vunnit ligacupen i England hela tre gånger. Trots att han tillhörde Manchester United i fem säsonger fick han aldrig vinna Premier League. I Tony Pulis lagbygge tillhör han en av lagets absolut viktigaste spelare och har trots sin höga ålder kontrakt två säsonger till.

James Morrison
James Morrison har haft två karriärer. Först som den store talangen i engelska u-landslag och i Middlesbrough i Premier League. Sedan en omstart i Championship och tillbaka i Premier League med West Bromwich Albion, och som mittfältsstrateg i det skotska landslaget. Morrison har hunnit bli 31 år och spelat tio säsonger i West Brom, tillsammans med 41 landskamper. Morrison signade ännu ett år i sommar med klubben där han blivit en ikon. Det återstår att se om han blir kvar längre än till 2018 hos The Baggies.

Salomón Rondón
Venezuelas landslagsforward går in på sin tredje säsong med WBA. Han gjorde 9 mål sin debutsäsong och 8 mål den förra, vilket räckte för att vinna den interna skytteligan. Den kraftfulla strikern varvar höga toppar med lång måltorka. Har ett roligt rekord i klubben då han gjorde ett rekordsnabbt hattrick mot Swansea på endast 13 minuter, alla mål på nick. 27-åringen har tidigare bland annat spelat i den ryska ligan där han blev både liga- och cupmästare med Zenit. Har hunnit delta i hela tre Copa America efter att ha gjort landslagsdebut redan som 18-åring.

Chris Brunt
Nordirländaren Chris Bunt har blivit en stor ikon i WBA sedan han anslöt från Sheffield Wednesday 2007. Mittfältaren har hunnit göra 307 matcher och 42 mål  för klubben och är idag lagkapten. Fansen älskar honom för sin uppoffrande spelstil och starka vilja. 32-åringen har dessutom 59 landskamper med Nordirland men missade oturligt nog chansen att spela EM 2016 på grund av en knäskada.

Spela på West Bromwich Albion.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.