Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Småland har många starka hockeyklubbar, och TAIF är en av de mest fascinerande. Tänk att lilla Tingsryd har etablerat ett lag i Hockeyallsvenskan! Hur går det säsongen 2022/2023?
Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Läs mer om och spela på Tingsryd i Hockeyallsvenskan

Fakta om Tingsryds AIF

Grundad: 1923
Hemmaarena: Nelson Garden Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Fredrik Glader

Småländska Tingsryd är ett klassiskt hockeynäste i Sverige även om föreningen AIF kanske inte nått några större framgångar under närmare 100 års existens. Men sju säsonger har det i alla fall blivit i finrummet, under framförallt 1960- och 1970-talen. Under 2000-talet har Tingsryd varvat spel i Hockeyallsvenskan med Division 1. Backen Oliver Ekman-Larsson är den mesta kända Tingsryds-produkten, men under tidigare årtionden kan både Des Moroney, Roger Waldemar och Larry Pilut nämnas som viktiga spelare för TAIF. Tingsryd var tidiga i Sverige med konstfrusen rink, redan 1969 stod rinken klar, på samma plats där nuvarande Nelson Garden Arena är placerad. Magnus Bogren har i år lämnat tränarposten och istället är det Fredrik Glader som ska styra de småländska styrkorna framåt.

Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Spelschema Hockeyallsvenskan 2022/2023

Tongivande spelare i Tingsryds AIF

Jonatan Harju

Född: 1997-07-06
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Jonatan Harju är lillebror till elva år äldre Johan Harju som bland annat haft en framgångsrik karriär i Luleå, Brynäs och Dynamo Moskva. Till skillnad mot sin äldre broder har Jonatan inte haft en spikrak kurva sett till utveckling. Så sent som 2017/18 spelade han i Hockeyettan med Piteå, därefter följde två tunga säsonger i BIK Karlskoga och Karlskrona där forwardstanken (193 cm, 93 kilo) hade svårt att producera och mestadels huserade långt ner i hierarkin. I Tingsryd tog karriären fart i fjol då Harju mäktade med 41 poäng på 50 matcher och fick ett stort förtroende. Efter en medioker säsong med Södertälje är  25-åringen tillbaka i Oliver Ekman-Larssons hemstad.

Nils Thomasson

Född: 2000-01-05
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster

Under mitten av förra säsongen valde Mora och Nils Thomasson att gå skilda vägar. Begränsat med speltid i dalaklubben innebar att 00:an från Luleå behövde testa vingarna på annat håll. Tingsryd gav “Nisse” chansen att efter en godkänd vår i Småland valde också den 182 centimeter långe centern att förlänga sitt kontrakt med TAIF under sommaren. Inför Thomassons första år i Mora rankades norrlänningen som en av de 25 största talangerna i Hockeyallsvenskan av en av Sveriges största tidningar. I Tingsryd under Gladers vingar finns ändå hopp om att denna oslipade diamant på allvar ska blomma ut och bidra med både poäng och uppoffrande spel.

Daniel Sylwander

Född: 1992-09-23
Land: Sverige
Position: Center/Vänsterforward
Klubbfattning: Vänster

En värvning som troligen aldrig kunnat genomföras om inte Fredrik Glader funnits i klubben. Daniel Sylwander till Tingsryd slog ner som en riktigt värvningsbomb under sommaren och 29-åringen från Ängelholm måste anses som en topp 10-värvning i hela Hockeyallsvenskan. Sylwander ingick inte i MODO:s framtidsplaner och efter fyra år i Övik, två som lagkapten, blev Småland och Tingsryd ny klubbadress. Rögle-produkten är en bjässe på planen som mäter 191 centimeter utan skridskor och väger över hundra pannor. Trots sin storlek är Sylwander rörlig med en fin offensiv uppsida. Säsongen 2020/21 vräkte skåningen in 16 baljor på 52 matcher med MODO. Siffror som bara Patrik Karlkvist och dansken Mikkel Aagaard kunde matcha. Ska Tingsryd gå till slutspel i Hockeyallsvenskan i år är givetvis Daniel Sylwander den största nyckeln till framgång. En lågoddsare för att vinna den interna poängligan.   

Spela på Hockeyallsvenskan