Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Tingsryd 2023/2024

Småland har många starka hockeyklubbar, och TAIF är en av de mest fascinerande. Tänk att lilla Tingsryd har etablerat ett lag i Hockeyallsvenskan! Hur går det säsongen 2023/2024?
Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset

Läs mer om och spela på Tingsryd i Hockeyallsvenskan

Fakta om Tingsryds AIF

Grundad: 1923
Hemmaarena: Dackehallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Arto Miettinen

Småländska Tingsryd är ett klassiskt hockeynäste i Sverige. Sju säsonger har det i alla fall blivit i finrummet, under framförallt 1960- och 1970-talen. Under 2000-talet har Tingsryd varvat spel i Hockeyallsvenskan med Division 1. Backen Oliver Ekman-Larsson är den mesta kända Tingsryds-produkten, men under tidigare årtionden kan både Des Moroney, Roger Waldemar och Larry Pilut nämnas som viktiga spelare för TAIF. Tingsryd var tidig i Sverige med konstfrusen rink, redan 1969 stod rinken klar, på samma plats där nuvarande Dackehallen är placerad. 

Spelschema Hockeyallsvenskan 2023/2024

Tongivande spelare i Tingsryds AIF

Jonatan Harju

Född: 1997-07-06
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Jonatan Harju är lillebror till elva år äldre Johan Harju som bland annat haft en framgångsrik karriär i Luleå, Brynäs och Dynamo Moskva. Till skillnad mot sin äldre bror har Jonatan inte haft en spikrak kurva sett till utveckling. Så sent som 2017/18 spelade han i Hockeyettan med Piteå, därefter följde ett par tunga säsonger i BIK Karlskoga och Karlskrona där forwardstanken (193 cm, 93 kilo) hade svårt att producera och mestadels huserade långt ner i hierarkin. I Tingsryd tog karriären fart för två år sedan då Harju mäktade med 41 poäng på 50 matcher och fick ett stort förtroende. Efter en medioker säsong 2021/20 med Södertälje är 26-åringen tillbaka i Oliver Ekman-Larssons hemstad.

Felix Olsson

Född: 1996-02-23
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster

Årets upplaga av Tingsryd är extremt profilfattigt och känslan är att en sådan hockeyspelare som Felix Olsson måste ha en kanonsäsong för att laget ska kunna åstadkomma något av värde ur ett offensivt perspektiv. I fjol drog Anton Gradin ett tungt lass i de främre leden och vann den interna poängligan före Felix Olsson. Med Gradin borta (Djurgården) är det upp till Olsson att bära fanan vidare och Överkalix-produkten lyckas alltid leverera i just TAIF. När han fick chansen i Södertälje under säsongen 2021/22 blev det endast 17 pinnar på 38 fighter från 27-åringens klubba, och sejouren i Södermanland blev kortvarig.

Maksims Semjonovs

Född: 2000-03-24
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Höger

Maksim har fått med sig hockeyn från barnaåren då hans far, den lettiska landslagsmannen Alexander Semjonovs, flyttade till Umeå för professionellt spel med Björklöven precis innan millennieskiftet. Maksim är således född i Sverige och är svensk medborgare. I unga år gjorde han sig tidigt ett namn som poängkung i Örebros ungdomslag. Säsongen 2019/20 stod centern för 48 poäng på 43 matcher för Örebro i J20 Superelit. Steget till seniorhockeyn togs genom Division 1 och Lindlövens IF där poängen rasslade in i samma takt. Steget upp i seriesystemet blev naturligt och när AIK knackade på dörren var flytten given. Där fick 23-åringen en flygande start med nästan en pinne i snitt per match sin första säsong. I fjol gick det dock tyngre med bara åtta poäng på 48 Hockeyallsvenska matcher med Gnaget. Ett miljöombyte känns således helt på sin plats för Semjonovs. Kan Tingsryd få fart på högerskytten igen så kommer smålänningarna ha mycket nytta av sitt nyförvärv.  

Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset