Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Tingsryds AIF

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Småländska Tingsryd är ett klassiskt hockeynäste i Sverige även om föreningen AIF kanske inte nått några större framgångar under närmare 70 års existens. Men sju säsonger har det i alla fall blivit i SHL, under framförallt 1960- och 1970-talen. Under 2000-talet har Tingsryd varvat spel i Hockeyallsvenskan med spel i division 1. Backen Oliver Ekman-Larsson är den mesta kända Tingsrydsprodukten, men under tidigare årtionden kan Des Moroney, Roger Waldemar och Larry Pilut nämnas som viktiga spelare för TAIF. Tingsryd var tidiga i Sverige med konstfrusen rink, redan 1969 stod rinken klar, på samma plats där nuvarande Nelson Garden Arena är placerad. 

Grundad: 1923
Hemmaarena: Nelson Garden Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Magnus Bogren

Spela på Tingsryd på Oddset.

Tongivande spelare

Andreas Ljunggren 

Född: 1995-07-18 
Land: Sverige 
Position: Målvakt 
Plockar: Vänster 

Andreas Ljunggren kliver in på sin tredje säsong i den grönvita TAIF-dressen. Ishockeymålvakten från Kungsbacka har under de första två åren fått lira andrafiol bakom Niklas Rubin och i fjol Tex Williamsson. Mikael Sandberg, målvaktstränare för Smålandsklubben, har gjort ett strålande jobb med både Rubin och Williamsson som båda numera räddar puckar i SHL. Tanken är att Ljunggren ska axla en roll som förstemålvakt och med rätt guidning från Sandberg kan talangfulle Ljunggren göra en liknande resa som sina tidigare kollegor.  

Rasmus Bengtsson 

Född: 1993-05-14 
Land: Sverige 
Position: Back 
Klubbfattning: Vänster 

Rasmus Bengtsson inledde sin hockeykarriär i Landskronaklubben IF Lejonet. Som 15-åring flyttade den unge backtalangen till Ängelholm där det blev tre säsonger för Rögles juniorer och en säsong i A-laget, som då spelade i Allsvenskan. 2011 draftades han av Florida Panthers som nummer 59 totalt. Bengtsson är en offensivt skicklig back som dessutom har bra storlek, något som NHL-klubbar värderar högt. Skånepågen fick dock aldrig sitt genombrott som senior utan har varit bofast i Allsvenskan i snart ett decennium. Bengtsson har gjort 51 juniorlandskamper för Sverige.      

Benjamin Nissner 

Född: 1997-11-30 
Land: Österrike 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Österrikaren Benjamin Nissner är lite av ett oskrivet kort. Vänsterforwarden är född och uppvuxen i Wien och har i hela sitt hockeyliv tillhört Vienna Capitals organisation. 21-åringen fick sitt stora genombrott i fjol då han stod för 38 pinnar för sitt Capitals, som nådde hela vägen till final i den inhemska serien EBEL. För den prestationen belönades han med priset “Rookie of the year”. Tingsryd, med tränare Bogren i spetsen, har höga förhoppningar på den unge liraren och det är inga höga odds på att Nissner kommer tillhöra en av toppkedjorna som äntrar isen i Nelson Garden Arena.   
 

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.