Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Tingsryds AIF

Läs mer om och spela på Tingsryd i Hockeyallsvenskan

Grundad: 1923
Hemmaarena: Nelson Garden Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Magnus Bogren

Småländska Tingsryd är ett klassiskt hockeynäste i Sverige även om föreningen AIF kanske inte nått några större framgångar under närmare 70 års existens. Men sju säsonger har det i alla fall blivit i SHL, under framförallt 1960- och 1970-talen. Under 2000-talet har Tingsryd varvat spel i Hockeyallsvenskan med Division 1. Backen Oliver Ekman-Larsson är den mesta kända Tingsrydsprodukten, men under tidigare årtionden kan både Des Moroney, Roger Waldemar och Larry Pilut nämnas som viktiga spelare för TAIF. Pilut är numera ass-coach i klubbens A-lag. Tingsryd var tidiga i Sverige med konstfrusen rink, redan 1969 stod rinken klar, på samma plats där nuvarande Nelson Garden Arena är placerad. Magnus Bogren är både huvudtränare och sportchef i TAIF. 

Stjärnor i Tingsryd

Alexander Lindelöf

Född: 1996-06-25

Land: Sverige

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Alexander Lindelöf är i sin ännu unga karriär kanske mer känd som lillebror till fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf, landslagsman för Sverige som spelar för Manchester United, och för att han spelar med Mario Lemieuxs nummer 66 på ryggen. Lindelöf debuterade i Hockeyallsvenskan med Västerås redan som tonåring men det var under säsongen 2017/18 i Division 1 som backen fick ett genombrott som senior, när han gjorde näst flest poäng av backarna i VIK. Han följde upp det med en fin säsong i Hockeyallsvenskan och säsongen 2019/20 blev det tredje året i rad som han avancerade en liga i seriepyramiden. Lindelöf har inte gjort några landskamper med Tre Kronor, men har vissa ledaregenskaper illustrerat av att hockeyspelaren var kapten för J20-laget i Västerås. Kommer bli en av nederlagstippade Tingsryds mest betydande spelare denna säsong.

Ludvig Elvenes

Född: 1996-10-02

Land: Sverige

Position: Forward

Klubbfattning: Vänster

Med 54 SHL-matcher och 220 fighter i Hockeyallsvenskan på CV:t är Ludvig Elvenes en av Tingsryds mest meriterade spelare. Rögle-produkten debuterade i SHL redan som 18-åring, men det har bara blivit några inhopp för Elvenäs i moderklubben sista åren. Han har istället varit utlånad till klubbar som Helsingborg, Troja/Ljungby, Mora, Oskarshamn och MODO. Sedan två säsonger tillbaka är 25-åringen bofast i Tingsryd där han på 106 framträdanden noterats för 61 poäng. För att ta nästa steg i karriären, och möjligen ta en tröja i SHL, behöver Ludvig dels höja sitt poängsnitt, men även utveckla spelet utan puck. Är son till Rögle-legendaren Stefan Elvenes.

Allan McShane

Född: 2000-06-14

Land: Kanada

Position: Center

Klubbfattning: Vänster

Tingsryd har inför säsongen tappat ett koppel av forwards som vräkte in poäng i fjol. I hopp om att fylla en av luckorna har den småländska ishockeyklubben dragit till med en rejäl chansning, men en spännande sådan, i Allan McShane. Den 21-årige centern är född i Collingwood, samma stad där bland annat NHL-legendaren Jason Arnott växte upp. McShane har under de senaste fyra åren öst in poäng i den kanadensiska juniorligan Ontario Hockey League för Oshawa Generals och draftades år 2018 av Montreal Canadiens. Han svarade dessutom för finfina sex poäng på fem matcher under U18-VM med Kanada 2017. Framtiden får utvisa om om Magnus Bogren har gjort ett fynd genom att signa Allan McShane. 

Här kan du spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis